Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...

a mnie się wydaje drogo

dlaczego?

policzmy,

srednio za punkt jakieś 50-70 zł -czyli za 9 punktów mamy 450 - 630 zł, wykop na szambo - ile może kopać koparka ?

1 godz,. 2 godz. no dobra niech bedzie 5 godzin, to jakieś 400 zł

razem mamy około 1000 zł,

to ja się pytam za co te pozostałe 1500 zł ?

dobra dobra, mogę dodać jeszcze inne prace 500 zł

razem mamy około 1500 zł., i to mi pasuje, ale 2500, nie do przyjęcia, możliwe ze są jakiśeś utrudnienia, ale o tym nic nie piszecie.

https://forum.murator.pl/topic/41084-czy-to-drogo/#findComment-851619

Gość 1950
a mnie się wydaje drogo

dlaczego?

policzmy,

srednio za punkt jakieś 50-70 zł -czyli za 9 punktów mamy 450 - 630 zł, wykop na szambo - ile może kopać koparka ?

razem mamy około 1500 zł., i to mi pasuje, ale 2500, nie do przyjęcia, możliwe ze są jakiśeś utrudnienia, ale o tym nic nie piszecie.

no nie, życzę Ci fachowca za 50 zł i gwarancji na dobrze wykonaną pracę,

tak na chłopski rozum, wołasz fachowca do telewozora za 1000 zł, pracuje 40 min i woła mimimum 100 zł, wykonujesz instalację w której mateialów przewyższa dużo koszt telewizora i od dobrego wykonania tej instalacji zależy Twój komfort cieplny i koszty eksploatacyjne a ewentualne niedoróbki skutkują dodatkowymi kosztami i demolką domu

i Ty chcesz mieć dobrze wykonaną robotę za te pieniądze,

wierz mi życzę powodzenia

https://forum.murator.pl/topic/41084-czy-to-drogo/#findComment-851798

1950

pragnę cię poinformować za mam zamiar mieć wykonan instalacje za w/w pieniadze, mało tego, mam zamiar mieć je wykonane bardzo dobrze, ktoś pyta ja odpowiadam, jeśli ci nie pasują moje ceny to napisz swoje, twoje prawo, a gadanie w stylu jak nie zapłacisz dużych pieniędzy bedziesz miał źle wykonan prace to na dobranoc można młodym opowiadać ale nie mnie, za stary jestem na takie numery,

a może ty jesteś ten instalator ????????

jeszcze jedno porównywanie jednych prac do innych to demagogia, ja już widziałem remont silnika w mercedesie za 30000 zł, dużo prawda? a nic nie zostało zrobine, te same prace mogły być wykonane za 10000 zł i to perfekcyjnie, ale nie właściciel miał takie podejście DROGO TO ZNACZY DOBRZE a okazało się że DROGO ZNACZY DO BANI

powodzenia dla wszystkich budujących tych co budują drogo i tych co budują tanio,

https://forum.murator.pl/topic/41084-czy-to-drogo/#findComment-852828

a mnie się wydaje drogo

dlaczego?

policzmy,

Zezo - trochę robót Ci umknęło: m.in. podłączenie do szamba, zasypywanie, kucie śian pod rurę odpływową, położenie rury odpływowej, a jeszcze coś by się znalazło!

Co do ceny ok. 70 - 90zł. za punkt jest to w miarę realne, ale za zrobienie głupiej studzienki i rury do niej kiedyś powiedzieli mi min.1000zł. i żadna firma nie chciala tego zrobić taniej, więc zdecydowałem się na całkowicie inne rozwiązanie. To tak na marginesie.

https://forum.murator.pl/topic/41084-czy-to-drogo/#findComment-852912