Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PINOKIO 2 pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

Pozdrawiam i dziękuję za link do strony projektanta. Mam prośbę- jaki jest realny koszt postawienia tego domu? i dlaczego gmina nie zgodziła się na realizację projektu. Bardzo mnie interesuje real foto zrealizowanej inwestycji. Mam zamiar wprowdzić pewne modyfikacje, jednakże zastanawiam się, czy jest sens cokolwiek zmieniać.

:roll:

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam i dziękuję za link do strony projektanta. Mam prośbę- jaki jest realny koszt postawienia tego domu? i dlaczego gmina nie zgodziła się na realizację projektu. Bardzo mnie interesuje real foto zrealizowanej inwestycji. Mam zamiar wprowdzić pewne modyfikacje, jednakże zastanawiam się, czy jest sens cokolwiek zmieniać.

:roll:

Witam

Gmina sie nie zgodziła bo nie ma kalenicy na 2/3 długosci dachu wzdłuz drogi.

Realny koszt trudno powiedziec, architekt stwierdził ze da sie wybudowac za mniej niz 300 tys, ale to raczej nie realne

Ale w 400 tys powinienes sie zmiescic ale bez fajerwerków

Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Pozdrawiam serdecznie. Powiedz nam na jakim obecnie jesteś etapie i czy masz jakieś fotki ze swojej budowy. Bardzo interesują mnie nakłady na tą inwestycję oraz materiał do realizacji projektu. Cenne są także uwagi dotyczące ewentualnych zmian w gotowym projekcie. Proszę mi także powiedzieć, jak wygląda ta wolna przestrzeń nad kominkiem w salonie. :p

Witam ponownie :D Tak na początek to jesteśmy na etapie ocieplania naszego domku. (wstawione okna, instalacj elektryczna itp.)

U mnie sprawa wygląda troszkę inaczej, ponieważ wyszukałam ten projekt Pinokio w internecie, ale widziałam w nim wiele do zmiany.

Znalazałam dobrego projektanta i opracowaliśmy projekt z moimi zminami. Wizualnie z zewnątrz wygląda tak samo, ale w środku jest dużo zmian między innymi: pozbyłam się pustki nad salonem a uzyskałam w ten sposób dokatkowy pokój na górze; następna zmiana dotyczyła klatki schodowej wyszły nam świetne wiszące kręcone schody(betonowe), z których widok jest na cały parter. Jezeli chodzi o zdjęcia to mam ich mnóstwo ale przyznaję że nie mam pojęcia jak je wkleić. (jestem dopiero od wczoraj na forum). Jeżeli interesowałoby Was więcej informacji to napewno chętnie zacznę odwiedzać ten post. Pozdrawiam

Witam bardzo serdecznie :D jestem narazie w pracy, ale jak wrócę do domku to spróbuję wkleić parę zdjęć. A jeżeli chodzi o koszty to napewno każdy poniesie inne. Zaczynając od przygotowania terenu pod budowę do tego momentu (wstawione okna, brama garażowa, drzwi zewnętrzne, przyłącze prądu do domu, elektryka w domu, przyłącze wody, pierwsze wylewki na parterze itp.) wyniosło nas to wszystko około 150 000,- POZDRAWIAM

Witam wszystkich :) tak jak wcześniej pisałam wprowadziliśmy trochę zmian.Dlatego troszke inaczej wygląda ponieważ podnieśliśmy ścianki na poddaszu prawie o 4 "maxy" aby uzyskac bardziej funkjonalne pomieszczenia i wtedy zmienił się troszkę układ dachu. Ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Buźki. pracuję nad dalszymi zdjęciami.

nie wiem czy będzie coś widać ale wklejam ujęcie moich zmienionych schodów (zamiast całej zabudownej klatki schodowej) http://foto.onet.pl/upload/48/67/_621448_n.jpg

i jeszcze tył z oknami

http://foto.onet.pl/upload/31/90/_621450_n.jpg

a na koniec przód

http://foto.onet.pl/upload/16/72/_621449_n.jpg