Artek681 21.07.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Pozdrawiam i dziękuję za link do strony projektanta. Mam prośbę- jaki jest realny koszt postawienia tego domu? i dlaczego gmina nie zgodziła się na realizację projektu. Bardzo mnie interesuje real foto zrealizowanej inwestycji. Mam zamiar wprowdzić pewne modyfikacje, jednakże zastanawiam się, czy jest sens cokolwiek zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 21.07.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Pozdrawiam i dziękuję za link do strony projektanta. Mam prośbę- jaki jest realny koszt postawienia tego domu? i dlaczego gmina nie zgodziła się na realizację projektu. Bardzo mnie interesuje real foto zrealizowanej inwestycji. Mam zamiar wprowdzić pewne modyfikacje, jednakże zastanawiam się, czy jest sens cokolwiek zmieniać. Witam Gmina sie nie zgodziła bo nie ma kalenicy na 2/3 długosci dachu wzdłuz drogi. Realny koszt trudno powiedziec, architekt stwierdził ze da sie wybudowac za mniej niz 300 tys, ale to raczej nie realne Ale w 400 tys powinienes sie zmiescic ale bez fajerwerków Pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 25.07.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 CZEŚĆ WITAM WSZYSTKICH. WIDZĘ, ŻE MAMY WSPÓLNY TEMAT DOTYCZĄCY PROJEKTU "PINOKIO". TYLKO ŻE JA JESTEM JUŻ NA DALSZYM ETAPIE. POZDAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 25.07.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Pozdrawiam serdecznie. Powiedz nam na jakim obecnie jesteś etapie i czy masz jakieś fotki ze swojej budowy. Bardzo interesują mnie nakłady na tą inwestycję oraz materiał do realizacji projektu. Cenne są także uwagi dotyczące ewentualnych zmian w gotowym projekcie. Proszę mi także powiedzieć, jak wygląda ta wolna przestrzeń nad kominkiem w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 26.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam ponownie Tak na początek to jesteśmy na etapie ocieplania naszego domku. (wstawione okna, instalacj elektryczna itp.) U mnie sprawa wygląda troszkę inaczej, ponieważ wyszukałam ten projekt Pinokio w internecie, ale widziałam w nim wiele do zmiany. Znalazałam dobrego projektanta i opracowaliśmy projekt z moimi zminami. Wizualnie z zewnątrz wygląda tak samo, ale w środku jest dużo zmian między innymi: pozbyłam się pustki nad salonem a uzyskałam w ten sposób dokatkowy pokój na górze; następna zmiana dotyczyła klatki schodowej wyszły nam świetne wiszące kręcone schody(betonowe), z których widok jest na cały parter. Jezeli chodzi o zdjęcia to mam ich mnóstwo ale przyznaję że nie mam pojęcia jak je wkleić. (jestem dopiero od wczoraj na forum). Jeżeli interesowałoby Was więcej informacji to napewno chętnie zacznę odwiedzać ten post. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 26.07.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zapmniałam jeszcze dodać, ze koszt całego projektu (z adaptacją na terenie itp) wyniósł mnie 2000 zł. Dlatego szokuje mie kwota 6000 zł. Dlatego warto się zastanowić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 29.07.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mam dylemat, czytałem poprzednie posty Yaro i bardzo spodobał mi się Goblin. Postanowiłem zmienić wybór z Pinokio 2 na projekt domu Goblin. Uważam, że jest on wspaniały, choć zdaję sobie sprawę, że będzie drogi.Pozdrawiam i czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 04.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat projektu Goblin. Jestem ciekawy jakie macie o nim zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 05.08.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 ASSO1 prosze wklej zdjecia swojego domku, ja jestem zachwycona tym projektem, ale przed wyborem chcialam zobaczyc jak wyglada ten projekt po realizacji. PS. Ile wyniosla Cie budowa Pinokia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 06.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Pozdrawiam. Ja także byłem zakochany w projekcie Pinokio. Jednakże jak zobaczyłem Goblina, to doszedłem do wniosku, że jest to idealny dom dla mnie.O kosztach zbytnio nie myślę, wiem, że jest drogi. Podejrzewam, że w granicach 350-400 tys. złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 07.08.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam bardzo serdecznie jestem narazie w pracy, ale jak wrócę do domku to spróbuję wkleić parę zdjęć. A jeżeli chodzi o koszty to napewno każdy poniesie inne. Zaczynając od przygotowania terenu pod budowę do tego momentu (wstawione okna, brama garażowa, drzwi zewnętrzne, przyłącze prądu do domu, elektryka w domu, przyłącze wody, pierwsze wylewki na parterze itp.) wyniosło nas to wszystko około 150 000,- POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazagi 07.08.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witaj ASSO1, tez bylbym Ci bardzo zobowiazany za te zdjecia... Przymierzamy sie bowiem rowniez do tego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 07.08.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Próbuję coś wkleić http://foto.onet.pl/upload/4/38/_621092_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 07.08.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 poprostu nie wierzę udało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 07.08.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 to jest ujecie z przodu. Tak to wszystko wyglądało we wrześniu 2005. popracujęnad dalszymi zdjeciami to powklejam więcej. BUźki Pa Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 07.08.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 no i proszę rozkręcam się A tak wyglądał tył http://foto.onet.pl/upload/21/81/_621097_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesiak 08.08.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Super, piekny domek coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze dobry wybor, ale jeszcze czekam na zdjątka ze srodka no i z oknami. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celestynka 08.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Wdzę tutaj duze zmiany, gdyby nie te skosy z przodu domu to ciężko by było poznać że to Pinokio. Czekam na zdjęcia ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 08.08.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich tak jak wcześniej pisałam wprowadziliśmy trochę zmian.Dlatego troszke inaczej wygląda ponieważ podnieśliśmy ścianki na poddaszu prawie o 4 "maxy" aby uzyskac bardziej funkjonalne pomieszczenia i wtedy zmienił się troszkę układ dachu. Ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Buźki. pracuję nad dalszymi zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASSO1 08.08.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 nie wiem czy będzie coś widać ale wklejam ujęcie moich zmienionych schodów (zamiast całej zabudownej klatki schodowej) http://foto.onet.pl/upload/48/67/_621448_n.jpg i jeszcze tył z oknami http://foto.onet.pl/upload/31/90/_621450_n.jpg a na koniec przód http://foto.onet.pl/upload/16/72/_621449_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts