Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PINOKIO 2 pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekamy na zdjecia ze srodka.

PS. Mam swoj pomysl na jadalnie, zrobie kwadratowa sciane tak jak w salonie i tak jak w salonie narozne okno (przy okazji ciekawe jaki koszt takiego okna), a kuchnie wycofam wglab spizarni i odgrodze troche, bedzie wieksza i schowana.

Sypialnie ta z lewej strony polacze z pustka nad salonem i bede miala ladny widok z okna na ogrod.

Pozdrawiam,

ASSO gdzie sie podzial Twoj kominek, bo go nie widac w tym miejscu gdzie powinien byc wg projektu?

Witam. Z przykrością muszę przyznać, że zrezygnowałam z kominka. Z tego co się orientowałam, po pierwsze: strasznie drogie jest okno narożne, a po drugie musi być dobrze zaprojektowany strop aby nie było dużego nacisku na narożne okno (dlatego mam jedno). Lepiej zrobić dwa okna a na rogu normalny wąski słupek z muru. A jeżeli chodzi o pustkę nad salonem to ja też z niej zrezygnowałam i dzieki temu powiększyłam sobie sypialnie tylko, że po prawej stronie. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
czesc, wow fajny ten twoj \ nasz domek, ja wlasnie wylewam fundamenty, ale bardzo chcialabym porozmawiac jezeli to jetst mozliwe na temat twojego domu....moze na skype, jezeli masz lub podam tobie moj nr komorki 693929496 bardzo mi zalezy

• 4 weeks później...

Śledzę od dłuższego czasu forum ale nigdzie nie spotkałem niczego na temat realizacji projektu PINOKIO 2 - no może z małym wyjątkiem...

Czy może ktoś dysponuje jakimiś innymi fotkami z poszczególnych etapów budowy. Ja jestem na etapie wykopów pod fudamenty...

MOŻE KTOŚ MÓGŁBY PODESŁAĆ KILKA FOTEK???

Pozdrawiam!!!

• 2 weeks później...
Zdjec nie posiadam, ale bylam w Pinokiu osobiscie. Tez mocno zastanawialismy sie nad tym projektem i zrezygnowalismy po wizycie. Dla nas ten dom byl niezbyt funkcjonalny i takie usytuowanie schodow sprawialo, ze tylko je w domu sie widzialo. Poza tym: ciasno, ciasno... Kuchnia to wlasciwie malutki aneks, w gabinecie trudno sie przecisnac miedzy krzeslem a drzwiami, wchodzac do domu poza schodami widzisz tylko same drzwi. Pomieszczenia malenkie. Z salonu i jadalni widok na kominek niemal zaden, masz go za to z drzwi tarasowych. A pustka nad salonem to juz w ogole porazka, nie mowiac o ukladzie gory. Z zewnatrz bryla - super! Ale w srodku to jak dla mnie jedno wielkie nieporozumienie.

Witam

Jestem w trakcie załatwiania pozwoleń na budowę projektu PINOKIO 2G.

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=242&opcja=opis

Mam zamiar ruszyć z budową na wiosnę. Budowa w okolicach Rzeszowa

Co do projeku to bardzo mi się podoba, uważam że jest bardzo oryginalny :D

Mam jednak kilka uwag.

1. Mała i otwarta kuchnia, mam zamiar powiekszyc kuchnie kosztem likwidacji spiżarni. Połowe spiżarni przeznacze na kuchnie a polowę na powiekszenie gabinetu. Muszę jeszcze wymyslic gdzie umieszcze spiżarnie, bo jest ona potrzebna.

2. Pustka nad salonem - rezygnuje z niej

Co do poddasza to przynajmniej w tej chwili nie mam zastrzeżeń, zostanie podniesiona sciana kolnkowa o 2 bloczki.

Chętnie oglądne fotki domu, jeśli ktoś takowe posiada. Zapraszam też do dyskusji na temat tego projektu

:lol:

Jeśli ma ktoś fotki to proszę o umieszczenie na stronie lub wysłanie mi na email [email protected]

Hmm...

cóż, opinie co do funcjonalności są różne. jak to zwykle bywa: co się komu podoba... myślę, że ten projekt "ma w sobie to coś". oczywiście, bez kilku niewielkich poprawek się nie obejdzie, tak sądzę...

napewno trzeba zrobić "coś" aby "poprawić" kuchnię... dalej pustka nad salonem - pewnie rzecz fajna ale lepiej zagospodarować miejsce które powstanie po jej likwidacji dołączając np. w całości do sypialni na górze, napewno ściankę kolankową trzeba podnieść nieznacznie - mam tu na myśli jeden bloczek, dalsza "wędrówka" w górę zburzy harmonię proporcjonalności projektu i chyba straci wtedy sens...

reszta wyjdzie w trakcie realizacji...

pozdrawiam

• 1 month później...
Witaj Kinga, czy ktos nawiazal z Toba kontakt - wlasnie zakupoilem projekt pinokio 2 G i na wiosne chce rozpoczac budowe, szukam jak i Ty zdjec, doswiadczen od kogos kto budowal/buduje ten domek .... bede wdzieczny jesli cos masz ??

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

czy udało się komukolwiek dostać zdjęcia domu Pinokio 2? Chce kupić ten projekt i chciałbym się upwenić w trafności swojego wyboru.

Jeśli to możliwe - prosze o fotki Pinokio 2 na maila [email protected]

Najchętniej oglądnąłbym gotowo wybudowany domek :)

Witam wszystkich,

noszę sie z zamiarem kupna projektu Pinokio 2. chciałbym zapytać o Wasze najświeższe opinie na ten temat. Jest już jeden taki temat - ale od dawna nikt tam nic nie dopisuje.

Najchętniej zobaczyłbym ten domek na żywo - jeśli to możliwe. Jestem z Tarnowa - ale często podróżuję po całej południowej POlsce. Jeśłi możecie pochwalić się swoim Pinokio 2 - bardzo proszę o kontakt na maila:

[email protected]

Moi drodzy osobiście nie buduje domu Pinokio ale mój sąsiad stawia Pinokio 1 i jedyna różnica polega na garażu -jedynka ma poprostu jedno stanowisko.Jeżeli jestescie zainteresowani to podrzuce pare zdjęć .Budowa jest na etapie regipsów na poddaszu i wstawianiu okien dach jest już gotowy.Ogólnie dom jest ładny tylko troszkę małe pokoje na poddaszu sąsiad ma również podniesioną ścianę kolankową POZDRAWIAM :lol: