mikeK 27.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Jestem w tym temacie zupełnie zielony. Dziś będę rozmawiał o zakupie działki z właścicielem gruntu i nie mam za bardzo czasu na odszukanie odpowiedzi samemu - także bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc. Interesuje mnie jakie koszty muszę ponieść po podpisaniu umowy o zakup działki budowlanej na terenie Warszawy (ok 1200 m^2)? Dziękuję za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Największy koszt jaki Cię czeka to w zasadzie koszt zakupu ziemi. Potem dojdzie Ci tylko notariusz ze swoimi opłatami + należnymi podatkami. Następnie co roku podatek do gminy i to chyba wszystko. Zapomiałbym - jeśli podpisujesz umowę poprzez pośrednika to pewnie i jemu jakąś dolę należy zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeK 27.09.2005 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Największy koszt jaki Cię czeka to w zasadzie koszt zakupu ziemi. Potem dojdzie Ci tylko notariusz ze swoimi opłatami + należnymi podatkami. Następnie co roku podatek do gminy i to chyba wszystko. Zapomiałbym - jeśli podpisujesz umowę poprzez pośrednika to pewnie i jemu jakąś dolę należy zapłacić. A jak się szacują koszty notariusza i podatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 27.09.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Podatek od czynności cywilnoprawnych 2% wartości działki, taksa notarialna - bodajże na portalu Wyborczej jest kalkulator na ten temat. Ja miałam znajomego notariusza który trochę mi obnizył cenę i jeśli dobrze pamiętam zapłaciłam coś ok. 1800 zł za działkę o wartości 33 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 27.09.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 klik,klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 27.09.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 witamOpłaty, które musisz ponieść to:taksa notarialna, VAT od taksy, opłata za wypisy aktu notarialnego, podatek od czynności cywilnoprawnych 2%, opłata sądowa. Prawie wszystkie zależą od ceny nieruchomości. Przedzwoń do jakiejkolwiek kancelarii notarialnej i otrzymasz precyzyjna odpowiedź na swoje pytaniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 27.09.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No dobra ta moja jest nieprecyzyjna, dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 27.09.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No dobra ta moja jest nieprecyzyjna, dzwoń. Spoko, spoko Zobacz jakie sa godziny naszych wiadomości. Różnica 2 minut Jak ja pisałem swoją to Twojej jeszcze nie było. Twoja podpowiedź jest THE BEST ! P.S. zadzwonić nie zaszkodzi - może utarguje sie jakiś upuścik u notariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 27.09.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Wiem, wiem tak tylko z powodu dobrego humoru spowodowanego finiszem się droczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dario.W 13.10.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Witam Tu masz link do kalkulatora : http://www.wypych.com.pl/kalkulator2.php Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts