literad 27.09.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witam, poradźcie proszę co jest przyczyną uwalniania się smrodu z kanalizacji w domu, konkretnie z syfonu prysznica na piętrze. Dzieje się jak dotąd sporadycznie i przez ostatnie lato był spokój - myślałem że problem z głowya tu znowu . Sprawa tak wygląda jak by było zasysanie powietrza z pionu kanalizacyjnego - odpowietrzonego zresztą.ratujciepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 27.09.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Może, woda wysycha w syfonie. Podobno problem jest z niskimi syfonami do brodzików właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 27.09.2005 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 tak to by było za prosto - latem nie było problemu. Tak myślę czy wytwarza się podciśnienie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 27.09.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 tak to by było za prosto - latem nie było problemu. Tak myślę czy wytwarza się podciśnienie .... Może odpowietrzenie kanalizy nie działa prawidłowo? Czy brodzik jest podłączony do pionu indywidualnie, czy też np. razem z WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 27.09.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Może to głupi pomysł, ale jak burza mózgów to burza mózgów.Może wraz z jesienią wracają do cieplejszych rewirów jakieś wodne gryzonie? Wypierają swoją obecnością wodę z syfonu potem zawracają rurami, a tu zostaje sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.09.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Czy masz szambo?Sprawdź wyrzutnię(odpowietrzenie) w szambie.Samo odpowietrzenie pionu może nie wystarczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 28.09.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Niedawno montowałem brodzik Ravaka i syfon Ravaka. Tak naprawdę to nie był syfon. Owszem widać było wodę, ale powietrze swobodnie przechodziło. Zamontowałem tzw. uniwersalny syfon (prawdziwy) i jest ok. Moim zdaniem najlepszy sposób na sprawdzenie tego to jednoczesne przystawienie ucha do odpływu i np. spuszczenie wody w muszli. Jeśli usłyszysz jakieś szumy to już znalazłeś. pozdro ps. Puść wode w innym pomieszczeniu, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 28.09.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 sprawdzdz wszystkie połączenia rur u mnie była wada fabryczna i czadziło Zwróć uwagę na szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts