Ziarutek 27.09.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witajcie.Mam pytanie do uzytkownikow (przyszlych i obecnych) czy tego typu bramy garazowe mają jakieś standardowe wymiary (tak jak w oknach) czy tez nie ma to znaczenia i placi sie za np 1m2 czy inaczej. Chce zaprojektowac juz odpwiednia szerokosc zeby potem nie kombinowac podczas budowy.Patrzylem na stronach Krispol i Wisniowski i nie jest to podane. Oczywiscie mozna do nich zadzwonic ale wole dowiedziec sie jak to jest w praktyce - bo czesto zdazaja sie niekompetentni sprzedawcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 27.09.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 To chyba zależy od producenta. Mi powiedzieli żebym zrobił otwór na gotowo, to przyjadą i zmierzą. Jedyne ograniczenie to była szerokość - 5m, no i zrobiłem na te 5m.Firma MigasDoor spod Krakowa.Tak więc najprościej spytaj u sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 27.09.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Dokladnie tak jest. Kazdy producent ma swje standardowe wymiary (na stronach www mozna sie z nimi zapoznac). Ja gdybym budowal jeszcze raz - zrobilbym szerokosc otworu 4750 mm a nie 4800 mm. Niby tylko 5cm ale wymiar jest nietypowy i trzeba doplacic (Wisniowski) Dlatego najlepiej zakochaj sie w jakijes bramie konkretnego producenta i pozniej tego sie trzymaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts