Rolek 14.12.2002 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Witajcie Kominek - super rzecz wiadomo. Ale czyszczenie popiołu - brrr. Kiedyś, gdzieś widziałem rysunek takiego sprytnego urządzenia, które było niczym innym jak filtrem wodnym, tyle że samoróbką, podłączaną do zwykłego odkurzacza. Można tym było wyciągać popiół z kominka. Przeszukałem Goglami wszystkie mozliwe (chyba) kombinacje, ale nic nie udłao mi się znaleźć. Czy ktoś z Was widział może coś podobnego - może jakiś link, czy cuś? Pomożecie? ) Rolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 20.12.2002 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Witaj Rolek,widzialem ostatnio takie cudo w Castoramie (Szczecin). Ma to ksztalt takiego wiaderka do ktorego podlacza sie odkurzacz. Niestety szczegolow technicznych nie znam. Cena cos okolo 90 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.12.2002 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 W którymś wątku o odkurzaczu centralnym pytałem o możliwość wyciągania popoiołu za jego pomocą i tam ktoś opisał to z Castoramy o czym teraz Ty piszesz. Użyj "Szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena1 29.12.2002 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Cześć,Chciałbym ten problem rozwiązać inaczej, ale nie znalazłem odpowiedzniego wkładu kominkowego. Za ścianą, przy której planuję kominek w salonie, mam garaż z podłogą obniżoną o ok. 30 cm. Chciałbym aby popiół spadał do popielnika, który będę mógł wyjąć od strony garażu. Niestety wkłady, które widziałem mają pod popielnikiem jednolitą płytę i to uniemożliwiają. Czy ktoś widział niezbyt drogi wkład, który umożliwiałby taką konstrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.12.2002 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Nie mogę podać Ci nazwy, ale są takie wkłady. Rozwiązanie to w zmodfikowanej wersji - zrzut popiołu do piwnicy - pojawia się tu i ówdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alekszan 09.02.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2003 w starszych (rok 2002) wydaniach muratora było kilka przykładów takich wkładów komin kowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.02.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 WOS - gdzie w Castoramie chodzi o to urzadzonko? musze pojechac zakupić jestem ze szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 17.02.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Sorki, ze dopiero teraz tu zajrzalem - jest tam takie stoisko z kominkami po lewej stronie od wejscia. Wiaderko nie bylo nigdzie podlaczone, takze pewnie bylyby trudnosci w zobaczeniu tego cuda na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts