zofia 27.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Musimy zrobić z klinkieru podmurówkę i niektóre fragmenty ściany zewnętrznej (3W). Będzie to prawdopodobnie w listopadzie. Nie jest to miesiąc najlepszy na taką pracę. Pytanie brzmi: kłaść klinkier w tym roku czy nie? Ale jak wtedy zrobić 3 warstwe? Sama już nie wiem. Może ktoś poradzi?Dziękuję. Zosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_1999 28.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Też mam ten problem, ale chyba będę kładł. Będę tylko pilnował, żeby codziennie dobrze zakrywali po robocie to co jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 28.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 mi murowali klinkier aż do grudniazaprawę robili na miejscu - z cementu klasy I - sortowanego piasku z dodatkiem plastyfikatora do klinkierumurowali nawet jak było 2 stopnie C i lekka mżawka, ale klinkier był osłonięty folią i od góry okapem dachu. Na czas murowania folię zdejmowali, ale po skończeniu jakiegoś fragmentu zawsze przykrywali. Folię przyciskali dechą i cegłami i wywijali, tak żeby woda nie spływała w warstwę ocieplenia. No i nic się nie stało. Nie mam wykwitów. Wszystko pico bello.Jak się to robi starannie, to okazuje się że można i jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts