Gość 14.12.2002 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Szukam opinii na temat pieca dwufunkcyjnego firmy Termet. Wszyscy stosują Junkersy i inne wspaniałości, a ja potrzebuję coś małego (małe mieszkanko ok. 40 m kw), taniego (mieszkanko jest i tak marne, nie warto dużo inwestować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 15.12.2002 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Już kiedyś na forum pisałem ja mam piec Termico ogrzewam nim gabinet żony tj. około 50m2 .działa już od zimy 2000 i nie było z nim żadnego kłopotu .Instalatorzy sprzedający piece dużych renomowanych firm odradzają takie piece ,czego efektem jest piec tóry mam w nowo wybudowanym domu -Immergas .Ja nie wiem co ma być w nim złego skoro działa bez awarii.Zwykle padał argument trwałości ale przy cenie jaką proponuje Termet nie ma on żadnego znaczenia.Gdyby czynnikiem istotnym w wyborze była kasa to nie zastanawiałbym się .Wybrałbym Termet.Jednak w domu piec ma trochę inne zadania dlatego wybrałem piec Victrix Zeus z wbudowanym zbiornikiem na cuw.Myślę ,że na 50 m2 nie można dać się ogłupić wystarczy najzwyklejszy kocioł dwufunkcyjny .Tak naprawdę to owo Termico w porównaniu do podobnej klasy kotłów np .Junkersa to wygląda jak wyrób bardzo wysokiej klasy i jak narazie tak samo dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 16.12.2002 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Radze jednak Junkersa lub Jmmergaza dwufunkcyjny cena będzie podobna do Termetu ale praca bardziej niezawodna.Choć z drugiej strony mam klientów co mają najtańsze piece i chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 16.12.2002 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Wszystkie piece to składaki, jedne kończą z logiem firmowym na czole (drogie-marketing, reklama ...), drugie z logiem mniej znanym (tańsze-marka mniej znana, nie ma kasy na reklamę) i to tyle. Co do Termetu, to mam zastrzeżenia tylko do elektroniki (polska Altronix), nie jest może aż tak wadliwa ale parę przypadków było. Wszystko da się naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 16.12.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Ja posiadam kociołek Termet jednofunkcyjny i jestem z niego bardzo zadowolony. Po 8 latach wymieniłem sobie jego środeczek(kiepska woda-powód) za 700 zł i jest znowu nowy.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.12.2002 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Kup TERMET MINIMAX turbo - kocioł dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 20.12.2002 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Anonimowy ma rację z zamkniętą komorą jest lepszy a cena taka jak Junkersa z otwartą komorą .Kiedyś miałem inne pomieszczenie niż to ogrzewane Termico i ogrzewałem go wraz z resztą domu Junkersem dwufunkcyjnym i niestety się w ciągu jednego sezonu popsuł dwa razy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 23.12.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2002 Ketiso - a czy moglbys podac dokladna nazwe tego kociolka ?I czy z zasobnikiem na cwu czy bez ? Masz do tego jakas elektronike ?Mysle sobie wlasnie o termecie z modulacja 4-12 kW i zbiornikiemtylko informacji nie mam za duzo (z wyj. ich strony www, oczywiscie)Pozdrawiam wszystkich - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 23.01.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Użytkuję Termet duo, nie ma problemów- ale rok temu wymieniłem uszkodzoną elektronikę. Serwisant, był bardzo zdziwiony- tyle lat bez awarii. Ma on zapisanych wszystkich użytkowników, którym piece termetu instalował, i ma ciągle pracę przy naprawach. Stwierdził: piece duo przestano produkować- ze względu na awaryjność. Naprawa wyniosła 100 PLN+ koszty przyjazdu ( moduł z regeneracji). Kiedy kupowałem ok. 5-6 lat temu, piec kosztował 2 tys., to było ok. 20 % taniej- niż Junkers. Miał on tylko tą przewagę: niższa moc minimalna.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan100 23.01.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Narazie mieszkam w mieszkaniu o pow ok. 100 m2. Mam ogrzewanie etażowe i jestem zadowolony kożystając z pieca Termetu. Jest to zwykły podgrzewacz z montowaną pompą i z zespołem elektronicznym do sterowania i wyświetlania temperatury. Sterowany jest prostym czujnikiem pokojowym. racunki płacę na poziomie 150-200 złotych miesięcznie w najgorszy mróz. Dom to budynek z początku wieku XX nieocieplony Zamontowałem go ok sześć lat temu, kosztował 820 zł. i są to jedyne pieniądze jakie wydaem na niego do tej pory. Ciepą wodę mam elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 23.01.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 z 2 pieców Termetu ( co i cwu, gdyż tak musiało być ) jesteśmy bardzo zadowoleni. jak kupowaliśmy pierwsze urządzonko, to o innych firmach mało kto słyszał ( chyba tylko o Junkersie ), dlatego kupiliśmy drugie urządzonko do cwu.Z serwisem już trochę gorzej, terminowość szwankuje ... Czy ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć mi, dlaczego kotły z zamkniętą komorą spalania są lepsze ?Oprócz zasady działania i rur spalinowych - to wiem. Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 24.01.2003 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Nie wiem czy piece "turbo" są lepsze, ale zdecydowałem się na ten typ gdyż pobiera on powietrze do spalania z zewnątrz. Nie ma więc problemów z wychładzaniem pomieszczenia w którym zamontowany jest piec oraz konieczności zapewnienia odpowiedniej wentylacji (znowu wychładzanie). Wydaje się też bezpieczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts