kroyena 28.09.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tak sobie myślałem co by tu zrobić żeby podłogi cieplejsze były.Co myślicie o takim pomyśle.Zamiast wypełniać przestrzeń między ścianami fundamentowymi samym pisakiem, wypełnić je mieszanką piasku i keramzytu w granulkach.Czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.09.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Chyba taniej wyjdzie dać grubszy styropian pod posadzkę. A suchy piasek też izoluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.09.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ja bym się tym nie przejmował. Ilość ciepła uciekającego przez podłogę jest tak znikoma, że nie warto się tym zajmować - każde rozwiązanie powyżej 5 cm styropianu + drugie tyle na ścianach fundamentowych jest zbędnym wydatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.09.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ja bym się tym nie przejmował. Ilość ciepła uciekającego przez podłogę jest tak znikoma, że nie warto się tym zajmować - każde rozwiązanie powyżej 5 cm styropianu + drugie tyle na ścianach fundamentowych jest zbędnym wydatkiem. A skąd takie dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 28.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 nie warto się tak bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.09.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ja bym się tym nie przejmował. Ilość ciepła uciekającego przez podłogę jest tak znikoma, że nie warto się tym zajmować - każde rozwiązanie powyżej 5 cm styropianu + drugie tyle na ścianach fundamentowych jest zbędnym wydatkiem. A skąd takie dane? Nie pamiętam - dużo czytam. Pamiętam tylko, że wyczytałem coś takiego, a grubsze ocieplenia były podane jako nieekonomiczne (zbyt duże nakłady w stosunku do zysku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts