Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor sofy

baba na budowie

Recommended Posts

Wiem, że to jak leczenie przez telefon, ale pomóżcie mi.

Chodzi o kolor tapicerki mojej przyszłej sofy. Ściny są kremowo-żółte. Zasłony do tego kupiłam z żakardu w kolorze korala w drobne kwiatki kremowo-żółte. Sufit mam wyłożony "boazerią" świerkową, no taki wiejski. Na podłodze dąb barlinek. Nie chcę mieć pokoju techno tylko pezytulny wiejsko - angielsko-sielski klimat, ciepły i radosny. Meble pewnie kupię w średnim brązie, proste, naturalne.

Doradźcie mi proszę, w jakim kolorze najlepsza będzie tapicerka mojej sofy? Myślałam o granacie, szarym niebieskim, zieleni butelkowej.

Pomóżcie!!

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmmm... ale fajne pomysły... A może macie jakieś fotki, linki do takich kanap. Widzę, ze niektórzy to zawodowcy w urządzaniu wnętrz :-) Ciekawa jestem, które firmy produkują kanapy w ciekawych obiciach i nie kosztują 4 czy 5 tys. Coraz bardziej się skłaniam ku zieleni (butelkowej, świerkowej) i czerwieni wzór w kratkę. Może z poduchami kremowo - żóltymi?

A te paski to koral i zieleń? Ale gdzie takie oryginalne kanapy można kupić?

To są kanapy z firmy MTI-Furnonova z Kętrzyna. Są piękne i w bardzo dobrej cenie. Moim faworytem i przyszłym nabytkiem będzie Pireus. Siedzi się bosko. Ceny np. 3 osobowych z materiału podobnego do alcantary 1750 zł. Jeśli będziesz takie testowała to sprawdź proszę szerokość siedziska bo dla mnie np. mniej niż 94 cm. to za mało. Oczywiście te bez spania są wygodniejsze niż rozkładane. W Warszawie są na niektóre modele przeceny np. do 1400 zł.

Wielkie dzięki Irmo. Sofy są sliczne, mają tam wiele modeli w moim guście :p No i aż dwa sklepy w moim mieście :p Mam nadzieję, że ceny są w miarę przystępne :-? Sprawdzę to !!

alez prosze bardzo, sama mam sofe z tej firmy (ma juz 2 lata i wciaz mi sie podoba) jako jedna z nilicznych na rynku firm produkuje modele odrobine retro. A cena jest do przyjecia dla przecietnego człowieka:)

Marto, sprawdź na stronie internetowej TTW Opex. U mnie w mieście mają te sofy i myślę, że w Warszawie też.

No to teraz pozostaje mi wyprawa do sklepu i łatwy dla kobiety wybór odpowiedniego odcienia i desenia :wink:

Ja właśnie Irmo o tych w stylu retro myślalam :p Bardzo mi się spodobały.

i ja dziekuję - przepiękne te kanapy, sofy i fotele - już wzrokowo się siedzi na nich wygodnie :D

co do koloru- skałaniam się ku Majce - koralowy, ale ciemny :D

albo piękna zieleń - generalnie zapowiada się przepięknie, ciepło i przytulnie - brawo!!!