SPL 28.09.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tak jak wielu budujących w tym roku wpadłem w kłopoty z wykonawcami wynikające z:1. Płytkości rynku usług budowlanych (pare lat kryzysu)2. Otwarcia granic3. Eksplozji kredytow budowlanych – jak już powiedziano budują nawet Ci, których na to nie stac.Jednym słowem rynek budowlany stal się rynkiem wykonawcy, a nie inwestora.Wykonawcy zaczęli rządzić na budowach. Bilora więcej roboty niż mogą przerobić, Nie przejmują się jakością, terminy albo ceny wystrzeliły w powietrze. Rady z forum niedoświadczonych, agresywnych i pewnych siebie „inwestorow” w stylu:-nic mu nie plac,-szukaj dalej,-do sadu z nim,-jak niechce umowy to niech ulice zamiata,-Co? Za układanie cegiel, czy glazury tyle? A ja Pan magisterek mam tylko tyle,można zwyczajnie wrzucić do kosza. Przeczekać tez się nie da. Dom już prawie gotowy i dalej mieszkac w bloku? Czy zamiast kursu komputerowego po ch…j komu oprócz organizatora? Nie mogliby urząd pracy sfinansować naukę zawodu murarz, tynkarz, dekarz razem z elita dostawców materiałów budowlanych?To byly moje trzy grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.09.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ale o co Tobie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ale o co Tobie chodzi? no jak to o co, o 3 grosze, SPL zapraszam z postem do psychologa i przyznaję Ci iż masz duużżżoooo racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts