paradox 28.09.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 witam!!! Mam male pytanko...czy jest wymagany projekt do wewnetrznej ins. wodnjej i elektrycznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 28.09.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 chyba jest potrzebny. jak kupowałam projekt domu to takie projekty przyłączeniowe były dołączone do dokumentacji. pozdrawiam, iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 28.09.2005 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Czyli wyglada na to ze bede musial zaczac molestowac mojego arch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa_29 06.10.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Witam, jeśli chodzi o instalacje wewnetrzne, to potrzebny jest tylko projekt na instalację gazową. I tyle wymaga gazownia żeby łaskawie podłączyć gaz. Pozostałe można mieć, ale nie są konieczne - przynajmniej z urzędowego punktu widzenia. Tak dla siebie, jak architekt zrobi za free , jako tzw gratis, to może i warto mieć, ale nie tak, zeby dodatkowo musieć za to płacić.... W projektach gotowych są one dokładane, ale prawo jak wspomniałam ich nie wymaga. No chyba że coś się ostatnio zmienilo w tym względzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivid2 18.10.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 z instalacji elektrycznej potrzebny jest tylko schemat jednokreskowy kiedy zakład energetyczny odbiera instalację. Z pozostałych jeszcze nie wiem, ale na pewno się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 03.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 No i instalacja elektr. musi być odebrana przez uprawnionego elektryka., który dokonuje wpisu do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts