Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykładziny o nietypowym wzorze.

pattaya

Recommended Posts

spotkalem sie z wykladzinami z fotodrukiem motywu o jakim mowisz / prawdopodobnie to Cie intresuje/ ale niestety to nie byly wykladziny dywanowe tylko linoleum i winyle oraz pcv-ki. Z dywanowych ciekawe , ale nie fotorealistyczne wzory produkuje belgijska Balta a z "wesolych" mozna cos spotkac w Weltonie. Na zamowienie mozna sobie zamowic np . portret tkany w Kowarach. Firm tego typu sa setki i trudno cos polecic nie siedzac jedynie w tej branzy.

pozdrawiam

PS zerknij tutaj tam sa firmy, moze cos Ci to pomoze

http://www.superpodlogi.pl/index.php?center=37

pattaya

są przepiękne wielobarwne wykładziny i dywany we wzorach, o jakich mówisz :D

właśnie cos takiego zaprojketowałam niedawno - dywan w gorących, mocnych kolorach fuksji, pomarańczu, kobaltu - coś a la bawry i motywy u Karima Rashida - oryginalnego projektanta :D

Efekt wyszedł boooski :D

Dywan był na bieżąco w ofercie komfortu, wykładziny są na zamówienie.

Chce takie coś powtórzyć w przszłym pokoju Pati, ale w barwach lila, seledyn, troszkę oberżyny, do tego meble z bielonego dębu, okleinowane, bardzo nowoczesne, ze stalą - już to mam w wyobraźni narysowane :D

pozdrawiam i życzę kolorowego szaleństwa :D

pataya

czyli do Komfortu - po dywana od reki albo wykładzinę na zamówinie :D

moje wybrane kolorki dla małej - jak widać na zdjęciu - genialnie to gra ze stalą, polerowanym betonem, akrylem, błyszcząca mozaiką itp., przy zachowaniu konsekwencji w liniach pozostałych elementów tworzących wystrój :)

http://www.karimrashid.com/space/nooch_singapore/images/004.jpg

Upfloor, Forbo, Gamrat, Marley , Fatra ,Tarkket Lentex, Gerflor, Domo, IVC, Jutex. Znane mi z praktyki.

Poszukaj jeszcze w produktach typu marmoleum i artoleum - to nowoczesne "odmiany" linoleum nie koniecznie w rolce, z mozliwoscia fotodrukow . Takie nadruki z widokiem kamieni otoczakow, widzialem chyba w Armstrongu i na winylach z Du Pont.

Ech, strasznie mi sie takie cos podobalo do lazienki dzieci:

http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/images/webwater.jpg http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/images/Webbubbles.jpg

albo

http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/images/main_photo_stones.jpg

http://2kweb.inter2.co.uk/web/harveymaria/images/main_photo_water.jpg

Ale ceny troche zaporowe - w przeliczeniu ok. 220 zlotych za metr...

To plytki PCV, nie wykladzina dywanowa...

• 2 weeks później...
kolorowe wykladziny są tylko i wyłącznie na zamówienie,dlatego,że jest to indywidualne zamówienie.innym rozwazaniem jest wymyślenie prostszego wzoru- kolory mogą być różne, ale warunkiem jest ten sam rodzaj wykładziny.mozna to wszystko w określony wzór "zespawać" tak się nazywa sposób łączenia wykładzin wg wymyslonego wzoru przez klinta.robiłam takie dywany przeważnie do pomieszcaeń przeznaczonych dla dzieci.więcej ;[email protected]

kolorowe wykladziny są tylko i wyłącznie na zamówienie,dlatego,że jest to indywidualne zamówienie.innym rozwazaniem jest wymyślenie prostszego wzoru- kolory mogą być różne, ale warunkiem jest ten sam rodzaj wykładziny.mozna to wszystko w określony wzór "zespawać" tak się nazywa sposób łączenia wykładzin wg wymyslonego wzoru przez klinta.robiłam takie dywany przeważnie do pomieszcaeń przeznaczonych dla dzieci.więcej ;[email protected]

:o :o :o :o :o

Oprócz tego, że reklamujesz siebie w kolejnym poście, to co właściwie wynika z tej wypowiedzi?

Czytałam już chyba z pięć razy i dalej mam trudności ze zrozumieniem.

Może bardziej po polskiemu?

Ja szukam dywanu albo wykładziny takiego z długimi "włosami" Ostatnio widziałam takowy -splot nazywał sie spaghetti firmy Wełna Beskidzka i kosztował bagatela 1100zł za metr kwadratowy :o :o :o

Może macie jakieś namiary na takie włochacze ale za mniej "snobistyczne" ceny. :lol:

:o :o :o :o :o

Oprócz tego, że reklamujesz siebie w kolejnym poście, to co właściwie wynika z tej wypowiedzi?

Czytałam już chyba z pięć razy i dalej mam trudności ze zrozumieniem.

Może bardziej po polskiemu?

Chodzi chyba o wycinanie figur czy wzorków w wykładzinie i wypełnianie ich innym kolorem wykładziny.

Ja szukam dywanu albo wykładziny takiego z długimi "włosami" Ostatnio widziałam takowy -splot nazywał sie spaghetti firmy Wełna Beskidzka i kosztował bagatela 1100zł za metr kwadratowy :o :o :o

Może macie jakieś namiary na takie włochacze ale za mniej "snobistyczne" ceny. :lol:

Są takie w KOMFORCIE :D

Moja siostra kupiła taką beżową wykładzinę do sypialni na wyprzedaży sezonowej w zeszłym roku (taka "makaronowa", jasnozielona wykładzina reklamowała tamtą wyprzedaż na bilbordach).

Na dodatek przycięcie i dostawę tak przewlekali, że dostała kolejną zniżkę od centrali w Szczecinie w ramach rekompensaty.

Wyniosło niewiele. :wink:

Niestety, ale chyba jest sztuczna. Najlepiej sprawdź.