Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sypialnia z ikeii

mysia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już wszystko wiem - są zadowoleni - a to trudne egzemplarze generalnie i nie łatwo im dogodzić- zwłaszcza szwagrowi- faktem jest jednak że jak kupowali to rozebrali kilka pakunków i wszystko po kolei sprawdzali na miejscu i wybrali dopiero taki egzemplarz który nie budził ich zadnych zastrzeżeń. Teraz wszystko gut - spią i nawet bocian ich ostatnio odwiedził - więc słowem warto :)

mam podobny model kiszka, większe "buci buci" :D i deski popękane, dla minutowców może wystarczy, ale ja jestem dystansowiec i szybko następuje osłabienie materiału i trzask, a to żenująco-stresujące i już musiałem z dębiny wzmocnienia robić, potem przy wódeczce się okazało iż sąsiad również ma coś podobnego IKEA i też swoje już wzmacniał. Większość rzeczy IKEA to może ładnie wygląda, ale jakość tragedia, jak ktoś kiedyś na forum tutaj napisał IKEA -snobizm dla ubogich, czy coś podobnego ? :-?

a szewc boso chodzi , więc bym architektów za przykład nie brał

Hehe - to mi daje do myslenia na temat "sexów" szwagrów :lol: :lol: :lol:

a szwagry mają dzieci :wink: ?? jak mają to nie ma bata kupuję to łóżko

:)

mysia myślisz odwrotnie, mają dzieci i muszą być cicho i łóżko O.K z drugiej strony to może faktycznie te szwagry z sexem krucho i oszczędnie, a przy śnie te łóżko wytrzyma w 100%, ono pada przy czymś innym, np. zabawa w taczki :lol: i to nie od razu, u moich sąsiadów dłużej wytrzymało. Ty też mysia nie musisz robić tych "rzeczy" :-? :-? i łóżko długo Ci wytrzyma (do starości). A może lepiej zaradczo zrobić wzmocnienia od środka z dębiny i "spać" spokojnie.

My mamy teraz łoże z firmy Vox - żaden tam wybitny producent, ale bardzo dobre stelaże i materac.

Sama rama łóżka to 1/3 sukcesu - najważniejszy jest właśnie stelaż i materac. Efekty dźwiękowo - destrukcyjne wykluczone (mój mąż kawał chłopa jest i zdarzyło mu się łóżka łamać ;))

Jedna wada - cena wyposażenia przekracza cenę łóżka :( Ale w końcu na tak ważnym meblu nie warto oszczędzać.

Uwaga No 2 - w przypadku lux warunków spania i nie tylko trzeba zachować wzmożoną czujność antybocianową - u nas były już 3 razy ;)

Ja bym tu nie chciała dokonywać publicznej analizy spraw lózkowych moich szwagrów - ale jedno dziecie mają - drugie obecnie w drodze - więc mysia- słowo się rzekło....

Mozliwe jednakze i w to juz wolę nie wnikać, ze prokreacja przeniesiona faktycznie w inne rewiry domostwa, bądź nie domostwa........

Niestety,

ja miałam łóżko z Ikei, podobne ale starszy model, i już go dawno nie mamy. Powód : było jak najbardziej anty-bocianowe, skrzypiało i ruszało się dziwnie.

I jeszcze jedno, skręcanie łóżka trwało baaaaaaaaaardzo długo, a potem chciało się już tylko spać.

Nie mam talentu do skręcania mebli z Ikei, może dlatego się nie sprawdziło.

Pozdrawiam

Znajomi wpadli.

Znakiem do środka przy pierwszej próbie wytrzymałościowej. 8)

Spakowali deski i w te pędy do Ikea.

Pan się popatrzył i skomentował, iż łóżko należy do spania a nie do inszych czynności nie związanych ze snem.

To czytać już nie można w Ikeowskich wyrach ??? :o

My żeśmy kiedyś wpadli z ckwadratem do łóżka-w sklepie Ikei.Usiedliśmy,żeby przetestować.

Jak ja się śmiałam,dawno się tak nie ubawiłam.

Okazało się,że ktoś nie zamocował podwozia tylko krzywo położył.

Nic się nie połamało.Próba przeszła pomyślnie. :wink: