marzenazuzia 28.09.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Będzie bez garażu. Jakie widzicie wady a jakie zalety?Każda wypowiedź jest dla mnie cenna. http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W14.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 28.09.2005 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Chcę dodac że dwa pokoje na poddaszu będa połączone w jeden a tzw. ciemni nie będzie tylko będzie większa łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 28.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 no spodobał mi się - tak na pierwszy "rzut oka", jako wadę widzę aż trzy kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Dół może być, chociaż nie wiem gdzie pomieścisz funkcjonalność z pomieszczeń 9 i 10.Góra:1) antresola, fajna rzecz jeżeli ktoś lubi. Ja bym nie lubił ze względu na pomieszcenie nr 16, które wygląda na pom. do pracy, gdzie będą ogłosy z saloonu i kuchni (ciekawe jak w tedy pracować).2) na balkonik za bardzo nie licz będzie nieustawny i być może przycieniony, zależy jak strony świata ustawisz.3) odrzucenie garaży powoduje kompletny brak graciarni. Odczujesz szybko po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 28.09.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Nie no Zuzia... znowu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 28.09.2005 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 No właśnie nie wiem skąd te trzy kominy:(Antresolę chciałam mieć i nie będzie tam otwartej przestrzeni do pracy tylko albo otwarta przestzreń albo zamknięty pokój (mozna to zamknąć) graciarni nie potrzebuję gdyż już mam wybudowany wolnostojący garaż dwustanowiskowy z tzw. graciarnią (mamy b. dużą działke pod lasem) Co jest nie tak z tymi pokojami na dole????Prosze o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 28.09.2005 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A na balkonik nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 28.09.2005 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 a pokoje 6 i 7 mają byc dla ewentualnych dzieci;Czy chodzi o to jak są umieszcone wejścia do tych pomieszczeń??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ursa 29.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Budując dom z antresolą należy pamiętać, że najlepiej sprawdza się tutaj ogrzewanie podłogowe.Pewnym utrudnieniem może byc akustyka, ale z tym podobno również można sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 29.09.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dzięki UrsaZnam niestety wszelkie nidogodności związane z antresolą bo sama w takim domu mieszkam teraz z rodzicami i plusy przeważyły. Nasz rodzinny dom z antresolą to nie jest dobre rozwiązanie jak mieszkają dwie rodziny właśnie ze względu na akustykę (słychac każde słowo z tv w salonie na dole) ale myślę że dal jednej rodzinki jak najbardziej. Natomiast co do ogrzewania podłogowego to muszę powiedzieć że w domu rodziców go nie ma i jest ciepło. W zimne dni dogrzewamy kominkiem.Dzięki .Prosze o więcej opinii.Pani architekt z tej pracowni napisała do mnie że koszty wybudowania tego domu pod klucz bez garażu to 160 000 plus vat.Myślicie że to możliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Poczytaj dzienniki.Pewien dziennik podaje dość szczegółowe koszta. Będziesz miaął skalę porównawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 29.09.2005 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 fajna kronika:) CZYTAM dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 29.09.2005 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 A gdzie ten dziennik w którym szczegółowe koszta ktoś podaje??Czy mogę prosić o link?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 29.09.2005 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 podnosze topik czekam na wasze opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.09.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Proszę bardzo. Sezon budowlany w pełni to i aktywnych dzienników 2 strony. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=44277&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.09.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 My się podoba domek. Jest sympatyczny. Antresola, może być bardzo ładna w takim domku. Pracownie możesz sobie zamknąć. Mi wydaje się taki przytulni, rodzinny, pełen ciepła. Dwuspadowy dach, jest tańszy, a ten balkon pod dachem jest śliczny. Nawet jak deszczyk sobie będzie padał wolniutko, bedzie można posiedzieć i pomarzyć... Wejście jest osłonięte, co tez jest dobre. Okno w kuchni jest w cieniu, nie będzie światła bezpośredniego, ale chyba nie będzie ciemno, bo w dużym pokoju powinno być jasno a kuchnia jest otwarta. Tylko, nie zmniejszaj sobie okien. No i tyle...Pozdrawiam. p.s. Nie martw się o kominy, ja mam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 30.09.2005 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Zeljka dziękuję; twoja wypowiedź podniosła mnie na duchu; myślę podobnie ale ja pewnie trochę idealizuje. Okien napewno nie zmniejsze zastanawiałam sie nawet żeby powiększyć te małe okienka. Na początek nie zamierzam zamykać tej niby pracowni na górze bo nie porzebujemy aż tylu pomieszczeń (na razie jest nas dwoje) a jak będzie taka potrzeba to się zamknie. Balkonik wiadomo jest zadaszony schowany ale to nie szkodzi ; mamy duży ogród i pewnie z balkonu korzystać będziemy tylko w celu przewietrzenia pościeli. Moi rodzice wybudowali piękny dom z 3 balkonami i w ogóle nie używają bo mają wokół domu 1 ha ogrodu więc ja też pewnie korzystać nie będę. Bardzo dziękuję za link do dziennika!! Zaraz będę czytać TYmczasem proszę o więcej i więcej i więcej opinii !! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.09.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ale ten projekt, do którego zaczynasz sięprzywiązywać to zgodny z warunkami zabudowy jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenazuzia 30.09.2005 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 tak, jest zgodny z warunkami zabudowy; musze jeszcze tylko sprawdzić jaki w projekcie jest kąt nachylenia dachu bo musi być 30 stopni chyba musze sprawdzić , mam zapisane; Poza tym wszystko jest do przyjęcia; Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Pokój główny (trudno nazwać go salonem) za mały, jak na dom o powierzni prawie 180 m2 . 20 m2,a ja w bloku miałam 23 m2, a teraz mam salon 35 m2 i wcale nie jest za duży, z tym, że stoi tam stół jadalniany. Uwielbiam duże, trochę odizolowane od pokoju dziennego kuchnie kuchnie Dzięki ich wielkości można je traktować coś, jak pokój rodzinny i kuchnię w jednym. Będzie Ci baardzo wygodnie z tą kuchnią, jak dzieci pojawią się na świecie i będą Ci towarzyszyć przy pracach w kuchni. Jednak, jeśli chodzi o jadalnię, to według mnie powinna być w pokoju dziennym, no a ten pokój jest w tym przypadku za mały Nie ukrywam, że w tym przypadku jestem baaardzo konserwatywna. Nie wyobrażam sobie przyjmować gości na jakiejś uroczystej kolacji w kuchni, ale podkreślam - to moje osobiste zdanie. Wiem, że większość inwestorów otwiera kuchnie na salon. Ale dla mnie jest to nie do przyjęcia Chcesz "obciąć" garaż z pomieszczeniami gospodarczymi, a gdzie będzie kotłownia? . Antresola w domu, to jak wiesz tragedia akustyczna, szczególnie przy uczących się dzieciach Maaaamo ściiiisz TV!!!! Ciągle słychać z góry (u mnie ) Ja już nie słyszę TV, a o włączeniu muzyki nie wspomnę, a na górze wszystko słychać z TV. Nigdy w życiu! Gdzie będzie stała pralka? Gdzie będziesz suszyła ciuchy swoje i w przyszłości dzieci? W łazience? Po to inwestorzy właśnie dbają, żeby w budowanych przez nich domach jednorodzinnych były pomieszczenia gospodarcze, żeby uciec od cieknących wodą ciuchów wiszących Ci nad głową w łazience w blokowisku. Poprzez obcięcie tych pomieszczeń gospodarczych, chcesz przenieść dwukondygnacyjny apartament z bloku na działkę! To, że masz pomieszczenie gospodarcze osobno, to nie znaczy, że będzie Ci się chciało bez przerwy (a szczególnie zimą)do niego latać. Poza tym w takich pomieszczeniach trzyma się narzędzia ogrodnicze, opony samochodowe, narzędzia budowlano- remontowe, ziemię ogrodniczą. A gdzie będziesz trzymała odkurzacz, środki czystości mopy, szmatki, kubły, miski, suszarki składane, żelazko, deskę do prasowania itp. Nawet nie wiesz, jak obrasta się w piórka, jak dzieci przychodzą na świat........ I nie likwiduj ciemni na strychu Pisze Ci to inwestorka z 20 letnim stażem małżeńskim Dom baaaardzo mi się podoba Jest taki ...klimatyczny. Ale tylko z garażem, a przynajmniej z pomieszczeniami gospodarczymi. Od dłuższego czasu marzę, żeby móc wyjść z garażu prosto do domu suchą nogą i w na krótkim dystansie przenieść zakupy prosto do kuchni i do spiżarki, w której trzymam zapasy wody do picia, soków dla dzieci, konserw itp. rzeczy. Trudno przecież mieszkając na zadu...chodzić za tym codziennie do sklepu. Takie rzeczy kupuje się raz w tygodniu na zapas. Ale się wypisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts