Artc 15.12.2002 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Witam wszystkich. Mam działkę na wsi przy lesie w kształcie prostokąta 50x30m. Częśiowo jest zalesiona dużymi sosnami.Przy płocie mam posadzone modrzewie, jodły i inne iglaki . Dużą część środkową zajmuje trawnik przeciety wzdłuż wijącą się wybrukowaną ścieżką. Chciałabym "złamać" tą działkę w środku przez posadzenie jakiegoś ciekawego, niedużego drzewka.Teren jest piaszczysty i wiem, że nie wszystkie gatunki roślin lubią takie podłoże. Czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 15.12.2002 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Tylko poczekaj do wiosny i nie rób tego teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Tylko na podstawie opisu, zapropnowałbym kosodrzewinę lub czarną sosnę. W zależności od tego, jakie masz otoczenie być może lepsza byłaby forma szczepiona - może któraś z sosen karłowych.Jeśli preferujesz otoczenie uporządkowane to może większy egzemplarz świerka karłowego "Konika" . Dla zwolenników naturalnych form można by polecić Juniperus vulgaris w odmianie Erecta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.12.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 A ja proponuję jakąś piękną formę płaczącą! Jak ma byc mała to może jakaś szczepiona na innym pniu wtedy nie rośnie już wyżej np: wierzba płacząca-na wiosne piękne kotki!, brzoza jangi, bardzo ciekawie wyglada też modrzew w takim prowadzeniu Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.12.2002 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 To moze wierzba mandzurska obrosnieta bluszczem zimozielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artc 16.12.2002 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Bardo interesujące rady. Dzieki! Ale drzewko to będzie posadzone przy ścieżce na końcu kolejno posadzonych pięciu tuji, i tu ma być rozłożyste małe oryginalne drzewo za nim będzie skalniak.Pitbull nie wiem jak wygląda ta wierzba mandzurska, może bys mi ją trochę opisał.Oczywiście drzewko będę sadziła na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts