paradox 28.09.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam!!!! Dzis tylko zakladam temacik ..... od jutra zaczne pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 28.09.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Moze nie bedzie to arcydzielo literackie ale trzeba od czegosc zaczac..... Czyli sam poczatek...jakis rok wstecz postanowilismy z malzonka remont naszego M (czytaj mieszkanie w bloku).....wiec ja praktyka nakazuje zasiadamy za stolem i obliczamy koszty i cio nam wyszlo????? Bardzo duzo naszych ciezko zarobionych zł........i nagle oswiecilo nas BUDUJEMY SIE!!!!!! Dlugo na efekty nie trzeba bylo czekac.....przeszukalismy lokalny internet w poszukiwaniu atrakcyjnej dzialeczki....zaznaczam ze nie jest to takie prost jak sie moze wydawac mieszkamy na Slasku wiec w gre wchodza szkody gornicze.....jednak jestem zdania jak ktos czegos bardzo mocno pragnie to nie ma sily aby ten ktos tego nie uzyskal..... I tak sie stalo kupilismy przepiekna dzialeczke ktora znajduje sie 3 km od granicy z Czechami... Dzialka 10 arowa plaska wszystkie media w obrebie dzialki......cena hmmmmm znosna Nio i wtedy dotarlo do mnie w co sie wpakowalem..... Nasza prace rozpoczynamy od przejzenia 100000 tys projektow w internecie....i oczywiscie jak sie moglem spodziewac nie wybralismy zadnego........wskazuje to tez temat tego postu (projekt wlasny)... Stalo sie oczywistym zeskanowac 100 projektow i wybrac sie z tym wszystkim do architekta...... Po (NIE MYLIC Z PO ) dos obfitych wizytach u naszego arch ...udalo nam sie stworzyc cos co nasz zadawala w 100% Aby ulatwic sobie zycie (nasz praca nam nie pozostawia za wiele wolnego czasu) wszystkie sprawy zwiazane z dokumentacja pozostawilismy w rekach naszego arch...(oczywiscie bedzie to tez nasz KB) Uwolniony z papierkowej pracy zaczynam przygotowanie placu budowy... Kupilismy blaszany garaz (w wiadomym celu) postawilismy ogrodzenie z 3 stron na stale z frontowej tymczasowe(docelowo bedzie inne )...utwardzilem droge i na tym moje prace sie zakonczyly.....aaaaaa w miedzy czasie wykonalismy badanie gleby (takie byly wymagania naszego arch.) i tu dostalem przyklad jak nasze zł ida w bloto ale cio tam tydzien temu cala dokumentacja byla juz gotowa.....wiec od wczoraj czekam na pozwolenie na budowe..... Nio na dzis starczy zycze wam abyscie byli wytrwali w czytaniu mojego dziennika......bo nie bedzei to proste jak juz pisalem budowe planuje na jakies 20lat ...hahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.10.2005 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam!!! Obiecalem zdjecia wiec sa!!! RZUT PARTERUhttp://www.paradox32.republika.pl/images/rzut%20parteru.JPG RZUT PODDASZAhttp://www.paradox32.republika.pl/images/rzut%20poddasza.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 06.10.2005 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wrocilem ze spotkania z firma budowlana.........i to co uslyszalem przerazilo mnie ...... Widze ze czeka mnie naprawde daleka droga Jutro energetyka stawia mi słup i skrzyneczke....bede mial prad wiec zapraszam na kawe .....podczas instalacji tego wszystkiego ja popstrykam kilka zdjec dzialeczki i ogrodzenia z ktorym walczylem przez 3 tyg ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 24.10.2005 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Witam.. Własnie odebralem pozwolenie na budowe pozostalo mi jeszcze czekac na uprawomocnienie tej decyzji (jakies 2 tygodnie) nio i moge w swietle prawa zaczynac budowac moje siedlisko Jestem tez po castingu z firmami budowlanymi.....oczywiscie konkurs rostrzygniety pozytywnie...wygrala firma bardzo solidna nio i oczywiscie troszeczke droga .... A to jest plan zagospodarowania dzialki..... http://www.paradox31.republika.pl/images/Image00001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts