Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna PCV - ktore okucia wybrac?

wolber

Recommended Posts

Czesc,

Poradzcie Forumowicze! Kupuje wlasnie okna 5 komorowe PCV i dwaj producenci proponuja mi rozne okucia MACO i WINKHAUS. Czy macie okna z tymi okuciami? Czy jedne z nich sa gosze czy nie ma znaczenia.

Musze szybko podejmowac decyzje - licze bardzo na Wasza opinie.

Wolber

• 4 weeks później...

Czesc

dzieki Jareko za odpowiedz,

Moze moje pytania dla specjalistow lub doswiadczonych inwestorow sa proste, ale ja jako czlowiek nie z branzy i bez doswiadczenia w budowaniu musze zadawac proste i moze oczywiste pytania bo ja nie mam w okolicy nikogo z doswiadczeniem komu ufalbym w tych sprawach, a sprzedawcy potrafia zrobic wode z mozgu .

CO do okien to problem sie sam rozwiazal bo wybralem inny profil ktory ma okucia ROTO.

postaram sie szukac w starych postach odpowiedzi na moje kolejne pytania choc to zajmuje duuuuuzo czasu

Pozdro,

Wolber

oba sa do d..... ;) (oczywiscie to zart)

jesli nie bedziesz ich konserwowal to faktycznie beda do d....

roznice konstrukcyjne (w szczegolach) dla Ciebie, jako uzytkownika, nie maja wiekszego znaczenia.

A moze kilka wskazowek o konserwacji. Myslisz a tych paru kropelkach oleju silikonowego na czesci pracujace. Czy jeszcze cos?

te kilka kropelek nawet nei wiesz jak jest waznych !!!!

i jeszcze dodalbym miejsce o ktorym sie totalnie zapomina, rozworke, inaczej, ten element blaszany ktory widac po otwarciu skrzydla na gorze, przy zawiasie. Tam tez kilka kropelek wlac trzeba raz do roku w miejscu wspolpracy

I to wszystko? A gumy uszczelniajace?