Monika Seba 28.09.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 memory 5 i wszystko jasne zapraszamyM&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 28.09.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 No to powodzenia, niech Wam budowlana udręka lekką będzie, a elfy niechaj wspierają Was w drodze do marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 30.09.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Witam, widze, ze u was wszystko pomalutku idzie w dobrym kierunku, gratuluje. Zazdroszcze nawet kontaktow z urzednikami, ja niestety zawsze przeszkadzam Paniom w piciu kawy Widac mam zle podejscie do urzednikow, moze powinienem im przyniesc jakas kawe i wtedy by to wszystko wygladalo inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.10.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Witam, widze, ze u was wszystko pomalutku idzie w dobrym kierunku, gratuluje. Zazdroszcze nawet kontaktow z urzednikami, ja niestety zawsze przeszkadzam Paniom w piciu kawy Widac mam zle podejscie do urzednikow, moze powinienem im przyniesc jakas kawe i wtedy by to wszystko wygladalo inaczej. sprobuj w koncu te 5zl to nie majatek i napisz co sie u was wydarzylo bo jakos stracilam was z oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 02.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 sprobuj w koncu te 5zl to nie majatek i napisz co sie u was wydarzylo bo jakos stracilam was z oczu Rzeczywiscie moze zaczne inwestowac w urzednikow, wtedy bedzie wszystkim milej A co do nas, to wszystko w porzadku pomalu rowniez do przodu. Z gazociagiem sie wyjasnilo, gazownia wrysowala nam w mapke mozliwe umiejscowienie budynku, gmina zaakceptowala i wydala odpis z planu zagospodarowania przestrzennego. Za 2 tygodnie odbieramy mapke do celow projektowych, Pani architekt przygotowuje juz iskierke z naszymi zmianami. Elektrownia wydala zapewnienie o mozliwosci dostaw energii, czekamy jeszcze na wodociagi. Tak wiec mysle, ze na wiosne juz ruszymy. Oczywiscie jesli gdzies jakis urzednik nam czegos nie wymysli A jak wasze przemyslenia co do budowy, kontaktowaliscie sie juz z jakimis ekipami? Z czego chcecie budowac? Czym ogrzewac? Ja ciegle sie nie moge zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.10.2005 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 A jak wasze przemyslenia co do budowy, kontaktowaliscie sie juz z jakimis ekipami? Z czego chcecie budowac? Czym ogrzewac? Ja ciegle sie nie moge zdecydowac hmmm budowac bedziemy- moja opcja max+styrpian, Seby opcja- porotherm+ styropian co do ekip mamy namiary na razie na 2. Jedna polecił imann drugą znaleźliśmy w terenie ale poszukiwania dalej trwaja- na razie gromadzimy kontakty, a decydowac bedziemy sie ostatecznie jak tylko dostaniemy projekt, zrobimy kosztorys i dostaniemy oferty. Ogrzewac bedziemy na pewno gazem. Bardziej zgodni jestesmy co do kolorów ścian- ustawienia mebli itp. a przeciez to za sto lat, ale tak jakos na razie raczej staramy sie juz na etapie projektu przewidziec wiele ewentualnych problemów z neiustawnoscia pokoi i takich tam. Projekt "sie robi" a ze sporo odbiega od katalogu architekt musi zupelnie na nowo przeliczyc materialy i jak to bedziemy miec w rece dopiero usiadzemy nad technologia ktora bedzie taka na jaka nas stac. Proza zycia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Sprawdźcie z tą studnia, bo są przepisy na odległość studni od POŚa lub na odwró POŚa od studni. Kto pierwszy ten lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.10.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Śliczny ten zachód słońca u Was, nie mówiąc o widokach z przyszłych okien. Juz teraz ładnie jest u Was, a co dopiero po wybudowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 09.10.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Rzeczywiście, okolicę macie śliczną, przynajmniej na podstawie zdjęć . Co do odległości, to u nas (wjazd tez od poludnia), dlugosc dzialki 55m, od drogi chcemy sie odsunąć tylko na 15m, bo szkoda drogocennego trawnika na brukowanie podjazdow, dodatkowo lubimy prywatność, więc lepiej się zchować w ogródku za domem. Z drugiej strony u was z tylu sasiad ma swoj taras, wiec prywatnosc nie taka calkiem pelna. Jak zwykle na dzialce z poludniowy wjazdem ciezko wszystkim dogodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 10.10.2005 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Postawimy taki płot żeby mieć swoją prywatność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 10.10.2005 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Sprawdźcie z tą studnia, bo są przepisy na odległość studni od POŚa lub na odwró POŚa od studni. Kto pierwszy ten lepszy. wiemy, 30m- wystarczy miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.10.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witajcie! Pooglądałam zdjęcia i poczytałam..... Przypomina mi się jak było u nas. Prawie rok zbieraliśmy potrzebną dokumentację. Też głowiłam się nad otworami okiennymi...Rysowałam sobie na papierze milimetrowym. Wszystkie wymiary zmieniliśmy w stosunku do oryginalnego projeku. Za to musiałam sprawdzać codziennie czy murarze się nie pomylili. Oj, mylili się!!!! Zaczynacie na wiosnę??? Ps. Ale z Was piękna para!!!! Pracujecie w modelingu, czy co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 12.10.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hej,Co do wielkości okien i wizualizacji zmian to polecam ArchiCad'a, wersje EDU mozna kupic za 50zl, a wyniki sa niesamowite, w koncu moge pospacerowac po swoim przyszlym domku, zobaczyc jak bedzie wygladac wieksze, a jak mniejsze okno, jak umeblowac salon. Goraco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.10.2005 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witajcie! Pooglądałam zdjęcia i poczytałam..... Przypomina mi się jak było u nas. Prawie rok zbieraliśmy potrzebną dokumentację. Też głowiłam się nad otworami okiennymi...Rysowałam sobie na papierze milimetrowym. Wszystkie wymiary zmieniliśmy w stosunku do oryginalnego projeku. Za to musiałam sprawdzać codziennie czy murarze się nie pomylili. Oj, mylili się!!!! A jakiem miałaś otwoery i jakie wyszły ci okna??- pamiętasz?? please pomocy!!!!! ja zwariuję Zaczynacie na wiosnę???!!!! tak Ps. Ale z Was piękna para!!!! Pracujecie w modelingu, czy co???? hihihi a gdzie ty nas tam dojrzałaś nie żaden modeling choć Seba bardzo dba o ciałko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.10.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 hihihi a gdzie ty nas tam dojrzałaś nie żaden modeling choć Seba bardzo dba o ciałko A może Ty nie????? Trudno to nie zauważyć..... Siłownia????? A co do okien, to u nas były kwadratowe 1,50x 1,50, a zmieniliśmy na 1,80x1,30 i 1,60x 1,20 w lukarnach ( chcieliśmy, żeby były szersze niż wyższe), a tarasowe 2,60x 2,40. Dom jest w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.10.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 hihihi a gdzie ty nas tam dojrzałaś nie żaden modeling choć Seba bardzo dba o ciałko A może Ty nie????? Trudno to nie zauważyć..... Siłownia????? kochana ja to jestem taka sflapczala, zreszta nawet nie wolno mi cwiczyc, rehabilituje noge od 3 miesiecy i zadnych przeciazen, tz przynajmniej na rowerze mozesz jezdzic..... ale jak wczoraj uslyszalam od lekarza seksu mi nikt nie zabronil, a on nawet poleca duzo w moim stanie ze wzgledu na natiralne lekarstwo, endorfiny do dziennika juz zagladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.10.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Piękne widoki, piękne zdjęcia. Czekamy na projekt. Powodzenia w rehabilitacji nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 15.10.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Cześć Ale macie tempo! Chcecie w jeden sezon wybudować i wykończyć? My też chcemy zacząć na wiosnę, a jeszcze nawet projekt nie kupiony. Muszę przyznać, że Twój dziennik zadziałał na mnie mobilizująco i w poniedziałek zaczynam działać. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 16.10.2005 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Cześć Ale macie tempo! Chcecie w jeden sezon wybudować i wykończyć? My też chcemy zacząć na wiosnę, a jeszcze nawet projekt nie kupiony. Muszę przyznać, że Twój dziennik zadziałał na mnie mobilizująco i w poniedziałek zaczynam działać. Pozdrawiam i życzę powodzenia! oj kochana bardzo chcielibyśmy w jeden sezon ale wiele osób nam odradza , więc będziemy sezonować budowę. W przyszłym roku planujemy tylko studnię, fundamenty, drenaż, mury, dach- stan surowy otwarty- nawet okien nie będziemy wstawiać, bo po co skoro i tak dom powinien stać i "osiąść" w 2007 (jak się oczywiście uda) chcemy już robić wszystko do zamieszkania i wtedy dopiero będziemy musieli nabrać tempa. Tak czy owak cieszymy się, że dla kogoś możemy być inspiracją.... pzdrw, M&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 20.10.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam, Co do typowych bram garazowych uchylnych to typowki to:2400x2100, 2500x2100, 2500x2160 , 2600x2100 i 2600x2160 Wiecej o bramach i ich cenach znajdziecie na http://www.wisniowski.pl/, nastepnie szukaj: cennik, i juz wiadomo co i jak bedzie bolalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts