Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ELFOWYCH opowieści

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

widze, ze u was wszystko pomalutku idzie w dobrym kierunku, gratuluje.

Zazdroszcze nawet kontaktow z urzednikami, ja niestety zawsze przeszkadzam Paniom w piciu kawy :-(

Widac mam zle podejscie do urzednikow, moze powinienem im przyniesc jakas kawe i wtedy by to wszystko wygladalo inaczej.

sprobuj w koncu te 5zl to nie majatek :D

i napisz co sie u was wydarzylo bo jakos stracilam was z oczu

sprobuj w koncu te 5zl to nie majatek :D

i napisz co sie u was wydarzylo bo jakos stracilam was z oczu

Rzeczywiscie moze zaczne inwestowac w urzednikow, wtedy bedzie wszystkim milej ;-)

A co do nas, to wszystko w porzadku pomalu rowniez do przodu.

Z gazociagiem sie wyjasnilo, gazownia wrysowala nam w mapke mozliwe umiejscowienie budynku, gmina zaakceptowala i wydala odpis z planu zagospodarowania przestrzennego. Za 2 tygodnie odbieramy mapke do celow projektowych, Pani architekt przygotowuje juz iskierke z naszymi zmianami.

Elektrownia wydala zapewnienie o mozliwosci dostaw energii, czekamy jeszcze na wodociagi.

Tak wiec mysle, ze na wiosne juz ruszymy.

Oczywiscie jesli gdzies jakis urzednik nam czegos nie wymysli ;-)

A jak wasze przemyslenia co do budowy, kontaktowaliscie sie juz z jakimis ekipami? Z czego chcecie budowac? Czym ogrzewac? Ja ciegle sie nie moge zdecydowac :-(

A jak wasze przemyslenia co do budowy, kontaktowaliscie sie juz z jakimis ekipami? Z czego chcecie budowac? Czym ogrzewac? Ja ciegle sie nie moge zdecydowac :-(

hmmm budowac bedziemy- moja opcja max+styrpian, Seby opcja- porotherm+ styropian :D

co do ekip mamy namiary na razie na 2. Jedna polecił imann drugą znaleźliśmy w terenie :D ale poszukiwania dalej trwaja- na razie gromadzimy kontakty, a decydowac bedziemy sie ostatecznie jak tylko dostaniemy projekt, zrobimy kosztorys i dostaniemy oferty. Ogrzewac bedziemy na pewno gazem. Bardziej zgodni jestesmy co do kolorów ścian- ustawienia mebli itp. a przeciez to za sto lat, ale tak jakos na razie raczej staramy sie juz na etapie projektu przewidziec wiele ewentualnych problemów z neiustawnoscia pokoi i takich tam. Projekt "sie robi" a ze sporo odbiega od katalogu architekt musi zupelnie na nowo przeliczyc materialy i jak to bedziemy miec w rece dopiero usiadzemy nad technologia ktora bedzie taka na jaka nas stac. Proza zycia....

Rzeczywiście, okolicę macie śliczną, przynajmniej na podstawie zdjęć ;-).

Co do odległości, to u nas (wjazd tez od poludnia), dlugosc dzialki 55m, od drogi chcemy sie odsunąć tylko na 15m, bo szkoda drogocennego trawnika na brukowanie podjazdow, dodatkowo lubimy prywatność, więc lepiej się zchować w ogródku za domem. Z drugiej strony u was z tylu sasiad ma swoj taras, wiec prywatnosc nie taka calkiem pelna.

Jak zwykle na dzialce z poludniowy wjazdem ciezko wszystkim dogodzic.

Witajcie!

Pooglądałam zdjęcia i poczytałam.....

Przypomina mi się jak było u nas. Prawie rok zbieraliśmy potrzebną dokumentację. Też głowiłam się nad otworami okiennymi...Rysowałam sobie na papierze milimetrowym. Wszystkie wymiary zmieniliśmy w stosunku do oryginalnego projeku. Za to musiałam sprawdzać codziennie czy murarze się nie pomylili. Oj, mylili się!!!!

Zaczynacie na wiosnę???

Ps. Ale z Was piękna para!!!! :D Pracujecie w modelingu, czy co???? :wink:

Witajcie!

Pooglądałam zdjęcia i poczytałam.....

Przypomina mi się jak było u nas. Prawie rok zbieraliśmy potrzebną dokumentację. Też głowiłam się nad otworami okiennymi...Rysowałam sobie na papierze milimetrowym. Wszystkie wymiary zmieniliśmy w stosunku do oryginalnego projeku. Za to musiałam sprawdzać codziennie czy murarze się nie pomylili. Oj, mylili się!!!!

A jakiem miałaś otwoery i jakie wyszły ci okna??- pamiętasz?? please pomocy!!!!! ja zwariuję

Zaczynacie na wiosnę???!!!!

tak :D

Ps. Ale z Was piękna para!!!! :D Pracujecie w modelingu, czy co???? :wink:

hihihi a gdzie ty nas tam dojrzałaś :D nie żaden modeling choć Seba bardzo dba o ciałko :lol:

hihihi a gdzie ty nas tam dojrzałaś :D nie żaden modeling choć Seba bardzo dba o ciałko :lol:

A może Ty nie?????

Trudno to nie zauważyć.....

Siłownia????? :wink:

A co do okien, to u nas były kwadratowe 1,50x 1,50, a zmieniliśmy na 1,80x1,30 i 1,60x 1,20 w lukarnach ( chcieliśmy, żeby były szersze niż wyższe), a tarasowe 2,60x 2,40. Dom jest w moim dzienniku.

A może Ty nie?????

Trudno to nie zauważyć.....

Siłownia????? :wink:

kochana ja to jestem taka sflapczala, zreszta nawet nie wolno mi cwiczyc, rehabilituje noge od 3 miesiecy i zadnych przeciazen,

tz przynajmniej na rowerze mozesz jezdzic.....

ale jak wczoraj uslyszalam od lekarza seksu mi nikt nie zabronil, a on nawet poleca duzo w moim stanie ze wzgledu na natiralne lekarstwo, endorfiny :lol:

do dziennika juz zagladam

Cześć

Ale macie tempo! Chcecie w jeden sezon wybudować i wykończyć?

My też chcemy zacząć na wiosnę, a jeszcze nawet projekt nie kupiony. :roll: Muszę przyznać, że Twój dziennik zadziałał na mnie mobilizująco i w poniedziałek zaczynam działać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

oj kochana bardzo chcielibyśmy w jeden sezon :D ale wiele osób nam odradza :cry: , więc będziemy sezonować budowę. W przyszłym roku planujemy tylko studnię, fundamenty, drenaż, mury, dach- stan surowy otwarty- nawet okien nie będziemy wstawiać, bo po co skoro i tak dom powinien stać i "osiąść" w 2007 (jak się oczywiście uda) chcemy już robić wszystko do zamieszkania i wtedy dopiero będziemy musieli nabrać tempa. Tak czy owak cieszymy się, że dla kogoś możemy być inspiracją....

pzdrw, M&S