Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ELFOWYCH opowieści

Recommended Posts

Witaj!

Bylam u was troszke podgladnac okna ale balam sie zblizac zeby jakis alarm mnie nie zlapal. :)

Co z tymi oknami? Zeszlo to rozjasnienie od wilgoci??

No czytalam i slyszalam ze nie za dobrze sie spisali tynkarze :(

O co chodzi z tymi schodami?? Napisz zebym wiedziala czego pilnowac??

Pozdrawiam

Marta

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj!

Bylam u was troszke podgladnac okna ale balam sie zblizac zeby jakis alarm mnie nie zlapal. :)

Co z tymi oknami? Zeszlo to rozjasnienie od wilgoci??

No czytalam i slyszalam ze nie za dobrze sie spisali tynkarze :(

O co chodzi z tymi schodami?? Napisz zebym wiedziala czego pilnowac??

Pozdrawiam

Marta

Okna sa ok! przebarwienia okazały się chwilowe -jak drewno złapało wilgoć. Tynkami się już nie przejmuję, bo lepsze z agregatu nikomu nigdy nie wyjdą- zdanie innych fachowców. Zrobię gładź gdzie trzeba i już a schody? zrobię fotę, wkleję to ocenisz- podobno też przesadzam bo są w końcu schodami zabiegowymi a od dołu tak mają wyglądać. Chyba papadam w obłęd - powinnam przenieśc się raczej do postu "wykończeniówka wykańcza" zamiast zadręczać innych moimi napadami

• 3 weeks później...
Slyszalam ze zdecydowaliscie sie na foresta od kominkow :) bardzo jestem ciekawa efektow

pozdrawiam

Marta

decyzja jeszcze nie zapadła.

Popytałam na forum osoby które mają kominki podobne do tego który my planujemy zrobić o koszty ich wykonania- najdrożej- wkład (nie tylko wygladający:))+ obudowa+rozprowadzenie+robocizna 8,5tys.

a więc duuużo taniej niż propozycja Foresta- wciąz się zastanawiamy po co nam kominek- tzn jaka funkcje ostatecznie ma pełnic w tym domu i jak sie juz zastanowimy to zdecydujemy jaki wkład, a to już podyktuje dalsze koszty.

Moglabys mi napisac na priv jaka cene dstalas od foresta?? i link do kominka ktory bierzecie pod uwage?? a robicie rosprowadzenie ciepla kanalami???

chcialabym zaplanowac jakos koszty wykonczenia i a nie bardzo mam pojecie co ile kosztuje, wiem ze robicie bardzo proste i w miare nowoczesne wyposazenie wiec to mi da jakis poglad o kosztach

Pozdrawiam

Marta

Moniko jaka macie dachowke na dachu??

Jesli masz jakichs instalatorow godnych polecenia to bardzo prosze o namiary :)

bardzo fajna ta umywalka czy moglabys mi napisac co to i gdzie w okolicach sa jakies sklepy z takimi elementami jak podlogi drewniane czy ceramika scienna i sanitarna

Pozdrawiam

Marta

• 1 month później...
Moniko jaka macie dachowke na dachu??

Jesli masz jakichs instalatorow godnych polecenia to bardzo prosze o namiary :)

bardzo fajna ta umywalka czy moglabys mi napisac co to i gdzie w okolicach sa jakies sklepy z takimi elementami jak podlogi drewniane czy ceramika scienna i sanitarna

Pozdrawiam

Marta

ups przeoczyłam pytanko Marta,

o drewnie już rozmawiałyśmy na gg. Dachówka to Brass- Celtycka

namiary na instalatorów mam- prześlę ci na gg jak się znowu zgadamy- choć tani nie są :-? Umywalka to jacuzzi- seria morphosis projekt pinin farina kupiliśmy ją w sanimexie na rozdzieniu. Ale to jedyny zakup który tam poczyniliśmy resztę zamawialiśmy na http://www.megalazienki.pl mają stoisko na rozdzieniu- potrafią fachowo doradzić co z czym połączyć, a do tego mają przegląd wszystkiego co na rynku- mówisz szukam kwadratowych- oni ci pokazuja wszystko w kwardatach itp. polecam :D

Ale macie faaaajny widok z tarasu :D

Ciekawi mnie, co postanowicie z kominkiem. Szczegolnie ta opcja bez rozprowadzania ciepla, a z "piecem akumulacyjnym" schowanym w obudowie mnie zainteresowala. Kiedys zaczelam taki watek na forum w wymianie doswiadczen, ale nie bylo wielkiego odzewu...

Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Ciekawi mnie, co postanowicie z kominkiem. Szczegolnie ta opcja bez rozprowadzania ciepla, a z "piecem akumulacyjnym" schowanym w obudowie mnie zainteresowala.

fakt, forest robi takie rzeczy- on nam o tej opcji powiedział, ale stwierdziliśmy, że kominek będzie tylko dodatkowym źródłem ciepła w naszym domku więc piec akumulacyjny opdadł po rozważaniach. :)

szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze macie brassa, ( jakos ulecialo mi to pytanie z glowy jak na gg gadalysmy) fajny ten dach a ja mialam dylemat ceglana czy brazowa, tez bedziemy miec brassa, stanelo na ceglastej i chyba bede zalowac

ja chciałam jeszcze ciemniejszą czekoladę ale brass ma tylko taki odcień brązu, Seba obstawał za grafitem i teraz jak patrzę na grafitowe dachy to bardziej mi się od naszego podobają, jednak myślę, że ostatecznie ten kolor lepiej nam się komponuje z oknami :) jest jak jest - może masz jeszcze szansę na zmianę koloru- przecież nie masz dachówki na budowie prawda??

• 1 month później...