Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do ELFOWYCH opowieści

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Moniko, już dawno obserwuję Twój dom... jest naprawdę piękny. Zastanawiam się nad płytkami do łazienki i mam pytanie o płytki Grespania - jakie są w użytkowaniu? Widać zacieki i krople wody? Faktycznie bardzo się palcują? Macałam je w sklepie i bardzo paluchów widać nie było... Jak z utrzymaniem czystości? Bardzo się trzeba napracować? I jeszcze jedno podoba mi się Twoja umywalka w tej łazience, co to za producent?? Może gdzieś pisałaś, ale chyba przeoczyłam. Zasypałam Cię pytaniami tak na powitanie, ale może się do mnie nie zrazisz :D

i jeszcze małe pytanko... w mniejszej łazience masz bardzo orginalną umywalkę... co to??

I pytanko o drewno w obu łazienkach - co to za drewno i czym malowane, w sensie koloru? :)

Napewno już gdzieś odpowiadałaś... wybacz i odpowiedz ponownie ;)

płytki w górnej łazience choć piękne wymagają dużo pracy, trzeba myć i wycierać do sucha, prawie polerować bo widać każdą kropelkę, dramatem jest podłoga...jak lubisz się napracować polecam:) ja nie lubię ale wyjścia już nie mam. Jedyne co w tej serii jest bezobsługowe to białe dekory, nic na nich nie widać, bardzo żałuję, że nie dałam ich więcej

Umywalka na górze to Keramag s. Joop polecam ale praktyczniej przy jej rozmiarach (ta jest największa z możliwych w tej serii) zamontować 2 baterie

Umywalka na dole to Jacuzzi s. Morphosis Pinin Farina ( mam nadzieję, że tak się to pisze siedzę u góry i leń mnie naszedł więc nie idę na dół- wybacz)

drewno to egzotyk anegre barwione na kolor, który w kolorniku naszego stolarza nazywa się tabac

Witaj Monia! :wink:

Wpadłam zapytać jak tam Twoje samopoczucie i zdrówko?

Kompletujesz już wyprawkę?

Ciekawa jestem na jaki wózek w końcu się zdecydowałaś..? :roll:

Pozdrawiam serdecznie,

Ania

wpadam w popłoch, i zakupoholiczką się staję

ciągle mi sie wydaje, że nie zdąże, że tego czy tamtego będzie za mało... straszne i poród mi się śni...

kupiliśmy mutsy i codziennie robimy rundki po domu, chyba oszleję przez te 3 miesiące

do tego zaczynam kompletować rzeczy do "remontu" pokoju dla małego

ale rusz dopiero w lipcu, bo w tym miesiącu po tych wielkich zakupach już nie mam wolnej kasy:(

wpadam w popłoch, i zakupoholiczką się staję

ciągle mi sie wydaje, że nie zdąże, że tego czy tamtego będzie za mało... straszne i poród mi się śni...

kupiliśmy mutsy i codziennie robimy rundki po domu, chyba oszleję przez te 3 miesiące

do tego zaczynam kompletować rzeczy do "remontu" pokoju dla małego

ale rusz dopiero w lipcu, bo w tym miesiącu po tych wielkich zakupach już nie mam wolnej kasy:(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I jak się jeździ wózeczkiem..?

Strasznie jestem ciekawa jaki model i kolorek wybraliście - pochwal się proszę! 8) :wink:

Teraz się stresujesz, że nie zdążysz, a potem będziesz siedziała ze spakowaną torbą i wsłuchiwała się w swoje ciało, i zastanawiała czy to już...?! Ja moją pierwszą córcię urodziłam 12 dni po terminie i nikomu tego nie życzę, bo nie ma nic gorszego od takiego czekania... :roll:

A jaką masz koncepcję na pokoik dla synka? :roll: :wink:

• 3 weeks później...

Witaj Moniko :D

Jak się czujecie z maleństwem?

Pomyslałąm, że może przyda Ci się poniższy link:

http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlBrowseCatalog-Start;sid=KfYwYPAPSNMxErpIKzg6BPOQeV1SD0c4vmw=?CategoryName=preview&kw=2709&source=NAVI

Towar dostępny w internecie przez 7 tygodni (lub do wyczerpania zapasów) albo w sklepach Tchibo od przyszłej środy przez tydzień.

Ostrzegam, że mnie ten sklep uzależnił :p - co tydzień znajduję coś w ofercie dla siebie

Pozdrowienia

Witam,

Kiedyś zobaczyłam Waszą górną łazienkę i się w niej zakochałam. Byłam już zdecydowana na zakup tej glazury, ale przeczytałam że jest trudna w utrzymaniu.

Myślałam o kupieniu białych i czarnych ze wzorkami, do tego miała płytka podstawowa biała (jest z serii Finlandia) i ewentualnie klika czarnych - właśnie wokół wanny.

Rozumiem, że na podłogę trzeba szukać czegoś innego.

Czy wszystkie płytki z tej serii są tak trudne w utrzymaniu.

Będę wdzięczna za podpowiedź, bo muszę architekt powiedzieć na które płytki się zdecydowaliście, a wiadomość z Waszego dziennika lekko mnie dobiła :( :(

Tamtu

chciałabym mieć dla ciebie dobre wiadomości ale ciemne płytki (bez kwiatów) są masakrycznie trude do utrzymania w czystości- nie wystarczy przetrzeć szmatką, bo zostają smugi więc trzeba na mokro i na sucho (majlepiej szmatką z mikrofibry)widać każdą kropelkę wody- dekory zwłaszcza te białe są bezobsługowe- czemu nie dałam ich więcej :cry:

Witaj Moniko :D

Jak się czujecie z maleństwem?

Pomyslałąm, że może przyda Ci się poniższy link:

http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlBrowseCatalog-Start;sid=KfYwYPAPSNMxErpIKzg6BPOQeV1SD0c4vmw=?CategoryName=preview&kw=2709&source=NAVI

Towar dostępny w internecie przez 7 tygodni (lub do wyczerpania zapasów) albo w sklepach Tchibo od przyszłej środy przez tydzień.

Ostrzegam, że mnie ten sklep uzależnił :p - co tydzień znajduję coś w ofercie dla siebie

Pozdrowienia

no przyda się tylko jeszcze dodatkowy portfel potrzebny:)

Czujemy się dobrze, dzięki

tylko już się chcemy bliżej poznać:)