Cezarr 29.09.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 WitamNa moich wewnętrznych tynkach tradycyjnych pojawiły się drobne pęknięcia na stropie, mało widoczne a jednak- nie wiem, czy z czasem nie będą się powiększać. Strop (teriva) ma dużą rozpiętość i to jest prawdopodobnie przyczyna tych drobnych pęknięć. Teoretycznie farba by je przykryła. Jaką farbę zastosować, była ona na tyle elastyczna, że przykryje ryski?A może jest inne rozwiązanie (gładź gipsowa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 29.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Na moim stropie ale monolitycznym pojawiło się sporo drobnych pęknięć, które z powodzeniem zakryła farba Kabe Aquatec i przypuszczam że większość farb też to zakryje o ile nie będą to np. cienkowarstwowe lateksy. Lecz niestety jak obserwuję zachowanie stropów z terivy w mojej firmie po latach to te pęknięcia są znaczne i chyba żadna farba im nie pomoże i pewnie co jakiś czas trzeba będzie szpachlować. Z tego też powodu do swojego domu wybrałem strop monolityczny (jest też dużo tańszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Rysy typu skurczowego do 0,3 mm można zamalowac farbami akrylowymi z dodatkiem włokien. Przy szerszych rysach lub pracującym podłożu - trzeba zbroić dodatkowo siatkami w szpachlówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 29.09.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 znajomi moi polecali Beckersa - mowia, ze to jedyna farba, ktora jest troche 'gumowata' i w przypadku mikropekniec (po malowaniu) nie peka razem z tynkiem, tylko sie troche 'rozciaga' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 27.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Podnoszę temat, jak po pół roku sprawują się te malowane sufity?Ja teraz jestem właśnie przed malowaniem, narazie przy docieraniu tynków papierem pojawiły się w kilku miejscach rysy na terivie. A może delikatnie przyszpachlować cekolem C-40 (tym do beztaśmowego spoinowania)? Tyle, że po pomalowaniu to może być widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 29.05.2006 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Podnoszę do góry, w tym tygodniu chcę malować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 31.05.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Nikt nie odpowiedział, no to ja napiszę... Kupiłem Beckersa, 10l ponad 180 PLN, ale.... Beckers poszedł na 2 sufity (narazie), pęknięć też narazie nie widać i żeby nie minimalne smugi po moim malowaniu pędzlem, to można by już drugi raz nie malować - pierwsze malowanie na grunt. Na pierwsze malowanie ścian kupiłem Śnieżkę - 32 PLN za 10l - różnica w jakości mniej więcej odpowiada różnicy w cenie. Zachlapię na raz ściany Śnieżką, a na drugie malowanie kupię coś porządnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts