kodaka 29.09.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Zamierzam postawić niewielki zadaszony składzik na drewno - ot coś w rodzaju altany. Czy jest określona odległość umiejscownienia takiego obiektu od granicy działki???Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.12.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Naszukałem się i nic , Jaka jest minimalna odległośc składziku na drewno, altany oraz np grila z wędzarką jakimś tam kominem od granicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 02.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Myślę że w takich przypadkach znaczenie ma rodzaj fundamentu. Jeśli coś jest stawiane na prowizorycznym/ nie trwałym posadowieniu nie zalicza się do budynku. Ponoć budując dom na palach można bawić się w samowę i nik nic ci nie zrobi bo budynek nie jest trwale związany z podłożem.Stawiaj w granicach rozsądku i nie szczyp się zawsze przepisami.Postaw się na miejscu sąsiada i oceń czy tobie by cos takiego przeszkadzało. Jak nie to stawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viszna 22.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam! Też szukałem bo jestem na etapie planowania gdzie postawić składzik na drewno do kominka i znalazłem taką informację (na stronach muratora zresztą) Składzik na drewno Przepisy rozporządzenia w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów zabraniają składowania poza budynkami materiałów palnych – w tym pozostałości roślinnych, gałęzi i chrustu – w odległości mniejszej niż 4 m od granicy działki. Poza budynkami tzn. wiata -czyli BEZ ścian, a jak znów zrobisz w składziku ścianę to masz BUDYNEK i musisz też zachować 4m lub 3m jak nie ma okna. A tu cały art. o odległościach http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/u-sasiada-za-plotem,6320_16778.htm pozdrawiam Piotr W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts