tergus 29.09.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam Wszystkich.Szukam już od jakiegoś czasu wątku o pustakach szklanych, konkretnie o tym na jaką zaprawę takowe pustaki murować, i nie mogę tego w żaden sposób znaleść.Proszę Was o pomoc lub o radę.Pozdrawiam.Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 29.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ja też nie wiedziałem i pomurowałem zaprawą tradycyjną tj.piasek,cement i trochę wapna.Trzyma jak licho.W fugi powkładałem pręty o średnicy 6mm (może coś pomogą,bo ścianka spora).Ale lepiej niech się jakiś fachowiec wypowie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 29.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ja też nie wiedziałem i pomurowałem zaprawą tradycyjną tj.piasek,cement i trochę wapna.Trzyma jak licho.W fugi powkładałem pręty o średnicy 6mm (może coś pomogą,bo ścianka spora).Ale lepiej niech się jakiś fachowiec wypowie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 30.09.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 sa specjalne zaprawy do pustakow szklanych. Sprawdz w dowolnym wiekszym markecie budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 30.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Polecam stronę firmy NOMOS A tu jest Instrukcja układania pustaków szklanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.09.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Kupowałam pustaki szklane w hipermarkecie i od razu można tam kupić specjalną zaprawę do pustaków szkalnych- szarą jeżeli będą potem fugi lub białą trochę droższą ale zastępuje fugi. Do tego pręty metalowe - mozna je pociąć na odpowiednią długość, które kładzie się co drugą warstwę pustaków. Odradzają kładzenie na zwykłą zaprawę bo to w końcu szkło. Dla ułatwienia jeszcze są specjalne krzyżyki, które pozostawia się zatopione w fugach- odrywa się jedynie ich końcówki i jest prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robcun 30.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Bylo tez o tym duzo w muratorze i ladnym domie, jak znajde czas to poszukam wieczorem i zeskanuje gdybys chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 30.09.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja kupiłem w Praktikerze wraz z pustakami szklanymi gotową zaprawę. Mam takie okienko na klatce schodowej już 4 lata i jet OK. Myślę, że teraz takie zaprawy też można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 CzescZapytam z głupia frant, ale co tam.Jak to właściwie jest z tymi pustakami szklanymi.W domu moich Rodziców - dom-klocek lata 70'te jest ściana z pustaków na klatce. Wieje od niej, że szok... Jak to jest, czy to kwestia dobrego połączenia tych pustaków czy one po prostu są "zimne" i co tu nie mówić - zawsze będą stanowić "element wychładzający" dom? Oczywiscie pytam o pustaki w ścianie zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts