AxLe 29.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dzisiaj zadzwonił do mnie geolog, który zrobił odwiert na mojej działce i powiedział mi, że z powodu gliniastego podłoża nie będę mógł zainstalować przydomowej oczyszczalni ścieków. Gmina w projekcie ma rozbudowę kanalizacji ale sama nie wie za ile lat ją zrealizuje. W związku z tym czyżby pozostało mi tylko wybudowanie szamba i czekanie na kanalizację czy istnieją jeszcze jakieś inne POŚ, które można wybudować na każdym nawet gliniastym podłożu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 30.09.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 O POŚ niech wypowiedzą sie Ci, którzy temat znają. Jeżeli jednak (czego nie życzę) będziesz skazany na szambo (jak to ładnie nazwałes) zwróć tylko uwagę na to aby wziąć (skserować) z gminy projekt kanalizacji przebiegający przez twoją działkę i staraj się umiejscowić ewentualne szambo w miejscu gdzie bedzie studzienka rewizyjna kanalizacji (lub tez bardzo blisko tej studzienki) wtedy nie będziesz miał dodatkowych kosztów z przyłączem to niej i bałaganu na działce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 14.10.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 a myslałeś o POŚ z rozprowadzeniem w nasypie lub nad zbiornikiem z oczyszczoną wodą (podlewanie)... popytaj, my tez na wiosnę bedziemy sie zastanawiać (podobne warunki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts