tabaluga1 08.07.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ależ u Was wesoło. Widzę, że dobrze sie bawicie przy okazji budowy. Tak trzymać. A takie dziewczyny to skarb. zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Siłaczka, takie córki to prawdziwy skarb. Masz fajnie, skoro wspólnie budują, to potem będą wspólnie sprzątały domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryza2005 15.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witam!Mam pytanie (może głupie) co rozumiecie przez skrót ''GWC''?Tempo prac imponujące, a tak na marginesie w jakiej oklicy budujecie-jeżeli to nie jest tajemnica.Pozdrowienia i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 16.07.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam! Mam pytanie (może głupie) co rozumiecie przez skrót ''GWC''? Tempo prac imponujące, a tak na marginesie w jakiej oklicy budujecie-jeżeli to nie jest tajemnica. Pozdrowienia i powodzenia! GWC - gruntowy wymiennik ciepła. Na forum znajdziesz bardzo wiele informacji na ten temat - wystarczy skorzystać z opcji "Szukaj" http://forum.muratordom.pl/search.php . Myślę, że nie zdradzę tajemnicy, jeżeli napiszę, że Siłaczka i Shrek budują w powiecie chojnickim. Mylę, że to od Ciebie niedaleko . O szczegółową lokalizację proponuję pytać zainteresowanych na priva. Byłem w tym tygodniu na ich budowie i mogę poświadczyć, że ich zdjęcia to nie fotomontaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.07.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Siłaczka i Shrek napiszcie coś co u WAS? Jak idzie budowa. Siłaczka powiedz szczerze czy córki pomagają Tobie w domu, możesz na nie liczyć? Ja mam syna i czuję, ze jak się nie wezmę za jego wychowanie to mi nic nie pomoże Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryza2005 19.07.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 GWC - gruntowy wymiennik ciepła. Myślę, że nie zdradzę tajemnicy, jeżeli napiszę, że Siłaczka i Shrek budują w powiecie chojnickim. Mylę, że to od Ciebie niedaleko . Dzięki za wyjaśnienie . Myślałem, że budują bliżej trójmiasta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.07.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Siłaczko to po tygodniowej przerwie wyjazdowej macie dużo siły i ruszacie w dalszy bój budowlany.Myślę że taki tydzień wolnego od budowy dobrze robi Pozdrawiam całą wspaniała rodzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 20.07.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No rzeczywiście domek już taki DOMOWY A mąż za telefoniczny nadzór powinien medal dostać. Świetnie Was rozumiem że wieczorkiem po powrocie byliście oglądać Wasz domek,toż to jak Wasze dziecko opuszczone samotne przez cały tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 20.07.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Świetnie Was rozumiem że wieczorkiem po powrocie byliście oglądać Wasz domek,toż to jak Wasze dziecko opuszczone samotne przez cały tydzień Górale pięknie budują, aż zazdrość bierze, ale swój domek to insza inszość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 20.07.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Siłaczka powiedz szczerze czy córki pomagają Tobie w domu, możesz na nie liczyć? W domu raczej średnio, jak to dzieci. Mają stałe obowiązki (zakupy, sprzątanie itp), bo inaczej sobie nie wyobrażam. Ale często trzeba przypominać, ponaglać. Ktoś to kiedyś nazwał "poganianiem wielbłądów". Chyba jest normalnie. Budowa to co innego. Dla nich to też chyba jest przygoda i może dlatego tak się do tego garną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 21.07.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Siłaczko, Shreku pięknie , pięknie!!! Bardzo podoba mi się taka podrzeźbiana więźba i nadbitka Ale to górali potrzeba do tego, niskopienni nie potrafiaja Myślę, że z oknami bedzie ok! teraz taka konkurencja, że niech się wypchają nierzetelni sprzedawcy Tylko czasu zmarnowanego żal Pozdrawiam cieplutko budującą rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 21.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nasi budowlańcy niskopienni są. Ale się starają i całkiem fajnie im wyszło. Byliśmy tydzień w Tatrach. Tam to dopiero są sztukmistrze. Nie mogliśmy się napatrzeć. Wszystko w szczegółach dopracowane. Jeśli chodzi o okna, to chyba tak miało być. Ale czasu rzeczywiście szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 21.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ci wysokopienni to już ciagnąc mleko z piersi ciupaskami wywijali Mój przyjaciel miał robiony dach przez rdzennych górali.Prosił, żeby tych podrzeźbień za dużo nie było... Ale miał takiego artystę, który gdy tylko chwilkę bezczynności miał, zaraz bezwiednie coś tam wycinał. A jak zobaczyłam, jak wyglądają te cipaski , którymi oni te cudeńka wszystkie wycinają, to mi oczy do kolan na sprężynkach wyszły:o Toż to bardziej topór przypomina, niż znaną mi z Krupówek ciupaskę A on sobie tym machał, jakby papierowy nożyk w ręku trzymał W efekcie dach zrobiony jest solidnie, ale rzeźbienia widać na każdym kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 21.07.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witaj siłaczko!Mogłabyś wrzucić więcej zdjęć pokoi na poddaszu chodzi mi głównie o ściany ze skosami i druga sprawa macie okna takie jak w projekcie czy wstawiacie okna o innych wymiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 22.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Zaskoczyłaś mnie wielkością poddasza byłem pewien, że tam prawie nic nie wejdzie a ze zdjęcia widać jaka to duża powierzchnia i kubatura. Jak planujecie rozwiązać wejście na poddasze? Jakiś właz z rozkładanymi schodami czy inaczej? W projekcie ta sprawa jest całkowicie pominięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 22.07.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Wczoraj sprzątaliśmy cały dzień. Teraz można zrobić zdjęcia, bo przedtem ...szkoda gadać. Jak będą zrobione, to wkleimy. Z oknami strasznie namieszaliśmy, to chyba widać. Według projektu są zrobione otwory na okna w kuchni, boczne w wykuszu i dwa na poddaszu (otwór 120/150cm). Potem zdecydowaliśmy, że taki sam rozmiar będą miały 2 okna w salonie, w pokoju na dole i na górze - zamiast drzwi balkonowych. (U Ciebie nie ma, to masz problem z głowy ) W pokoju nad garażem w ogóle nie ma w projekcie okna od szczytu (tylko dwa połaciowe), a wiem, że w Twojej wersji było i koniecznie chciałam mieć. Wyszedł nam rozmiar prawie kwadratowy 120/120. Za to rezygnujemy z jednego okna dachowego. W garażu Jacek nie chciał okna wcale, w końcu dał się namówić na wysoko umieszczone (150/60). Aha, drzwi tarasowe mają rozmiar wg projektu, ale są w wykuszu. Wczoraj zdecydowaliśmy się na jeszcze jedną, już ostatnią zmianę. Okno w górnej łazience będzie wąskie tak jak w dolnej. To przez ten daszek, który wchodzi aż na okno. Zamówiliśmy wszystkie okna jednoskrzydłowe. Ciekawe, jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 22.07.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 siłaczko to Wasz domek i ma mieć takie okna jakie chcecie.Nic nie namieszaliście tylko trudno było dokonać właściwego dla Was wyboru. Trzymam kciuki za Was i Wasze okna.Będą super. Dawaj te zdjątka bo popatrzeć się też by chciało.A tak przy okazji u kogo na budowie jest wzorcowy porządek?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 22.07.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Jak planujecie rozwiązać wejście na poddasze? Jakiś właz z rozkładanymi schodami czy inaczej? W projekcie ta sprawa jest całkowicie pominięta. Koniecznie musimy zrobić wejście, chyba takie typowe, z rozkładaną drabinką. Problem w tym, że jętki są bardzo blisko siebie i na pewno trzeba będzie je w którymś miejscu wyciąć i zrobić wymianę, żeby taki właz się zmieścił. Już postanowiliśmy też, że damy dodatkowy wyłaz dachowy bliżej komina (dla kominiarza), bo ten nad schodami to chyba byłby trudno dostępny. Przy okazji stryszek będzie doświetlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 22.07.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 siłaczko to Wasz domek i ma mieć takie okna jakie chcecie.Nic nie namieszaliście tylko trudno było dokonać właściwego dla Was wyboru. A jednak mieliśmy mnóstwo wątpliwości, bo to czasem można dużo naknocić. Wszystkie zmiany są dość ryzykowne, nawet jeśli się je przemyśli. Na przykład większość ludzi jest przekonana, że wejście do domu będzie przez kotłownię, bo tam najczęściej się poruszamy i tam jest zgrabne zadaszenie. A ja dopiero teraz widzę, jak takie drzwi zamiast okna zmieniają pomieszczenie i zabierają miejsce. Wszystko wychodzi w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 23.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Siłaczko gruba przesada z tym namieszaniem w oknach, namieszali panowie, którzy chcieli Was przekręcić na cenach. Pytam o rozmiar okien ze względu na żonę, której jakieś okno podoba się, ale nie widzi rozmiaru. W naszym projekcie okno w pokoju nad garażem ma rozmiar 135/180, ale czy takie pozostanie to jeszcze nie wiem (daleka, przyszłoroczna przyszłość ). Co do okienka połaciowego nad klatką schodową to chyba ma służyć tylko jako doświetlenie schodów i mam dylemat czy z niego nie zrezygnować, poczekam co wymyślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts