zaba_gonia 02.10.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Ja również witam w naszym gronie. Zobaczysz, jak tu fajnie!!!! Poratujemy Cię z najgłębszych dołków budowlanych, choć może nie będzie takiej potrzeby. Przecież Ty jesteś Siłaczką!!!! Ja też mam trójkątną działkę! Zastanawiam się, jak dajesz sobie radę z ubraniem czterech córek..... . Bo z jedzeniem pewnie nie ma problemów ( dziewczynki zwykle są na diecie...) Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 02.10.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Moje dziewczyny nie są na diecie (niestety? na szczęście?). Wręcz przeciwnie - pochłaniają ogromne ilości jedzenia, jak odkurzacze. Zakupy robimy hurtowo, już się przyzwyczaiłam. Z ubraniami jest gorzej, bo nie chcą rosnąć razem z właścicielkami. Wiem, że masz działkę trójkątną, bo czytam dziennik. Czytam i podziwiam przebojowość na placu boju (czytaj: budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A ja muszę w końcu wyskoczyc do Kąpina i popatrzec gdzież zaś ów dwór...przy okazji obaczę jak wygląda domek brata.Co prawda właściciel juz inny ,ale krwawica mija też tam poszła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 06.10.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Fajny dziennik! Jestem na podobnym etapie budowy a właściwie zastanawiania się czy to wszystko może się udać. Pod wpływem Twojego dziennika zrobiłam mocne postanowienie:skoszę chaszcze na działce (też mam 1800m2)! Na razie tyle postanowień, ale zaczynam dojrzewać do pisania dziennika. Na razie ciągle mówię sobie: niech tylko zacznie się coś dziać...Obejrzałam Wasz projekt i uważam, że jest cudowny! Sama bym go wybrała, ale mam już wybrany, no i wasz nie pasuje do moich kierunków świata. Pozdrawiam, Krasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 06.10.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 A ja muszę w końcu wyskoczyc do Kąpina i popatrzec gdzież zaś ów dwór...przy okazji obaczę jak wygląda domek brata.Co prawda właściciel juz inny ,ale krwawica mija też tam poszła . Chyba Ci sie pomylilo.... Ale jeżeli intuicja mnie nie myli to ja miałm być adresatką tego postu?? Więc zapraszam na włości. Co prawda czas nie zawsze pozwala ale jak będziemy to ...będziemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.10.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 No właśnie o Ciebie.Z rozmowy z Kasią wynikło ,że budujesz się w Kąpinie choc wcześniej myslałem ,że w Bolszewie. A może to ja cos pokręciłem? Za dużo latam po budowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam i przyłączam się do grona czytelników Budujemy bardzo podobny domek - Konwalię z Horyzontu (ciut większy) dla piątki Życzę powodzenia i cierpliwości w bojach urzędowo-papierowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.10.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 czytam Wasze zapiski i tak sobie myślę, że jesteście dużą, kochającą się, fajną rodzinką. Choć Twój nick świadczy, że chyba Ci nie jest łatwo podołać wychowaniu 4 dzieci i mieć zapał do budowania. Szkoda, że nasze kochane państwo nie ułatwia nam ani jednego, ani drugiego. No, ale szczerze podziwiam hart ducha i życzę duuużo sił i wytrwałości w papierologicznych bojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 11.10.2005 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Muszę powiedzieć ze fotki robią wrażenie!!! Tereny rewelacyjne. Myślę że ten krajobraz wart jest wysilku i samozaparcia. PIĘKNIE Powieś sobie jedno ze zdjątek na np. lodówce..żyć się chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Zdjęcia bardzo ładne, okolica sielankowa, dziewczynki pracowite, piesek też....mama dumnie stoi pod lipą......A gdzie reszta rodzinki? Myślę, że stanowicie bardzo zgodną i kochającą rodzinkę. Zyczę spełnienia marzeń związanych z budową Waszego domku I mało kłopotów! Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.10.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Pod lipą po staropolsku sięsądy odbywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 12.10.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No, coś w tym jest. Pod tą lipą dzisiaj stanął jeden z naszych kamieni granicznych. Lipa trochę ucierpiała, bo geodeci podskubali jej gałęzie, żeby mierzyć. Teraz już wiem, że rośnie sobie nie na granicy, jak myślałam, tylko około metra za nią. Ale i tak uważam ją za swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.10.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Taka lipa to skarb Nawt jak ciut za granicą działki Pewnie ma dobroczynny wpływ na ludzi Takie wielkie drzewa mają w sobie jakiś czar A pieskowi widac strasznie sie spieszy do swego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 12.10.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 A pieskowi widac strasznie sie spieszy do swego Tak samo jak nam wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.10.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 A pieskowi widac strasznie sie spieszy do swego Tak samo jak nam wszystkim... Życzę obyście jak najszybciej się doczekali spełnienia waszych domkowych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Piekny kamień Jak ja swoje kochałam teraz przezuciłam uczucia Życze duzo szczęscia na drodze budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.10.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Piekną macie lipę a i okoliczne widoki do pozazdroszczenia. Można tylko tego na tym spadochronie zestrzelić coby krajobrazu nie psuł. Powodzenia w nasadzeniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 13.10.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Widze, że też na samym początku borykacie sie z problemami finansowymi. My zaczeliśmy od kredytu na działke i uzbrojenie - najlepszym bankiem jaki my znaleźliśmy to był PKO-bp. Działka pod zastaw a po roku spłacania dadzą kase na dom oczywiście pod jego zastaw. Nie było trzeba mieć żadnych środków własnych a oprocentowanie we Frankach tyka albo aż 4,7%. Był to jedyny bank w którym nie było trzeba mieć wkładów własnych - troche papierologi ale 1 miesiąc i mamy! Teraz tylko przez 10 lat spłacania potem 30 domu i będziemy na swoim . Nie mówiąc, że planuje w ciągu 5 lat postawić chałupke. Najgorsze jest to, że stawiam ją sam, ale dla chcącego nic trudnego. We wtorek zalewam ławy . Pozdrawiam i życze powodzenia. Powolutku ale napewno dojdziecie do swego kwestia cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 15.10.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 To jest bardzo pocieszające, co piszesz. Myślałam, że tylko my jesteśmy takimi niepoprawnymi optymistami, bo zaczynamy bez grosza oszczędności. Z cierpliwością u nas nie najlepiej, ale to pewnie dlatego, że już nie najmłodsi jesteśmy. Chcielibyśmy szybciutko, żeby jeszcze trochę pomieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.10.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 To już dużo umiejscowienie domu na działce Ja myśle, ze kompromis to dobre rozwiązanie w tej sytuacji A będzie zdjęcie tego posadzonego za pomocą sznurka domku Na początku mi też jak był wyznaczony nasz dom wydawał się mini mini a okazał sie całkiem normalny Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts