Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom dla szóstki!- Komentarze

alfreda

Recommended Posts

Ja również witam w naszym gronie. Zobaczysz, jak tu fajnie!!!!

Poratujemy Cię z najgłębszych dołków budowlanych, choć może nie będzie takiej potrzeby. Przecież Ty jesteś Siłaczką!!!!

Ja też mam trójkątną działkę!

Zastanawiam się, jak dajesz sobie radę z ubraniem czterech córek..... :roll: . Bo z jedzeniem pewnie nie ma problemów ( dziewczynki zwykle są na diecie...)

Życzę powodzenia! :D

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje dziewczyny nie są na diecie (niestety? na szczęście?). Wręcz przeciwnie - pochłaniają ogromne ilości jedzenia, jak odkurzacze. Zakupy robimy hurtowo, już się przyzwyczaiłam. Z ubraniami jest gorzej, bo nie chcą rosnąć razem z właścicielkami. :cry:

Wiem, że masz działkę trójkątną, bo czytam dziennik. Czytam i podziwiam przebojowość na placu boju (czytaj: budowy). :lol:

Fajny dziennik!

Jestem na podobnym etapie budowy a właściwie zastanawiania się czy to wszystko może się udać. Pod wpływem Twojego dziennika zrobiłam mocne postanowienie:

skoszę chaszcze na działce (też mam 1800m2)!

Na razie tyle postanowień, ale zaczynam dojrzewać do pisania dziennika. Na razie ciągle mówię sobie: niech tylko zacznie się coś dziać...

Obejrzałam Wasz projekt i uważam, że jest cudowny! Sama bym go wybrała, ale mam już wybrany, no i wasz nie pasuje do moich kierunków świata.

Pozdrawiam, Krasna

A ja muszę w końcu wyskoczyc do Kąpina i popatrzec gdzież zaś ów dwór...przy okazji obaczę jak wygląda domek brata.Co prawda właściciel juz inny ,ale krwawica mija też tam poszła :D .

Chyba Ci sie pomylilo.... Ale jeżeli intuicja mnie nie myli to ja miałm być adresatką tego postu??

Więc zapraszam na włości. :lol: :lol: Co prawda czas nie zawsze pozwala ale jak będziemy to ...będziemy....

czytam Wasze zapiski i tak sobie myślę, że jesteście dużą, kochającą się, fajną rodzinką.

Choć Twój nick świadczy, że chyba Ci nie jest łatwo podołać wychowaniu 4 dzieci i mieć zapał do budowania. Szkoda, że nasze kochane państwo nie ułatwia nam ani jednego, ani drugiego.

No, ale szczerze podziwiam hart ducha i życzę duuużo sił i wytrwałości w papierologicznych bojach.

Zdjęcia bardzo ładne, okolica sielankowa, dziewczynki pracowite, piesek też....mama dumnie stoi pod lipą......A gdzie reszta rodzinki?

Myślę, że stanowicie bardzo zgodną i kochającą rodzinkę. :wink:

Zyczę spełnienia marzeń związanych z budową Waszego domku :D

I mało kłopotów!

Pozdrawiam ciepło :D

No, coś w tym jest. Pod tą lipą dzisiaj stanął jeden z naszych kamieni granicznych. Lipa trochę ucierpiała, bo geodeci podskubali jej gałęzie, żeby mierzyć. Teraz już wiem, że rośnie sobie nie na granicy, jak myślałam, tylko około metra za nią. Ale i tak uważam ją za swoją. :lol:

Widze, że też na samym początku borykacie sie z problemami finansowymi. My zaczeliśmy od kredytu na działke i uzbrojenie - najlepszym bankiem jaki my znaleźliśmy to był PKO-bp. Działka pod zastaw a po roku spłacania dadzą kase na dom oczywiście pod jego zastaw. Nie było trzeba mieć żadnych środków własnych a oprocentowanie we Frankach tyka albo aż 4,7%. Był to jedyny bank w którym nie było trzeba mieć wkładów własnych - troche papierologi ale 1 miesiąc i mamy! Teraz tylko przez 10 lat spłacania :cry: potem 30 domu :cry: :cry: i będziemy na swoim :p . Nie mówiąc, że planuje w ciągu 5 lat postawić chałupke. Najgorsze jest to, że stawiam ją sam, ale dla chcącego nic trudnego. We wtorek zalewam ławy 8). Pozdrawiam i życze powodzenia. Powolutku ale napewno dojdziecie do swego kwestia cierpliwości :)

To jest bardzo pocieszające, co piszesz. Myślałam, że tylko my jesteśmy takimi niepoprawnymi optymistami, bo zaczynamy bez grosza oszczędności.

Z cierpliwością u nas nie najlepiej, ale to pewnie dlatego, że już nie najmłodsi jesteśmy. Chcielibyśmy szybciutko, żeby jeszcze trochę pomieszkać. :D