Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom dla szóstki!- Komentarze

alfreda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 601
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo wszystkim dziękuję za te dobre słowa - to dawka pozytywnej energii. Zresztą od samego początku spotyka mnie dużo bezinteresownej pomocy od ludzi. :)

Jeszcze nie wiemy, jak długo potrwa leczenie i rehabilitacja. Mówiło się o roku, ale to nic pewnego. Dziś cieszymy się drobnymi postępami - pierwszymi krokami po miesiącu leżenia. :)

Wobec tego nie mamy innego wyjścia, jak pchać budowę do przodu. :roll: Niestety, będzie to kosztowało więcej, niż planowaliśmy, bo Jacek na pewno długo nie będzie mógł się forsować.

• 2 weeks później...
Silaczko czy mozesz mi napisac nazwe producenta drzwi zewnetrznych stalowych i ile kosztowaly, bo bardzo mi sie podoba fason i kolor.

Mamy drzwi z KMT, produkowane w Kobylnicy koło Słupska. Te z witrażem kosztowały coś koło 1600 zł. Drugie, gładkie i bez szybki były tańsze (1200 zł). U nas są do kupienia w każdym prawie sklepie, ale ceny różne.

Bardzo ładny kolorek i w związku z tym poproszę o szczegóły jaka firma jaki kolor konkretnie :)

Tynk jest akrylowy Fast (BYR 34). Już po położeniu zorientowałam się, że system Fast nie ma dobrej opinii na tym forum - nieopatrznie przejrzałam parę wątków. I po co mi to było? Mogłam nie szukać i nie psuć sobie humoru. :wink:

Tynk i jego położenie mi się podoba, nawet z bliska i mam nadzieję, że mimo wszystko się sprawdzi. Do tej pory nie zawiedliśmy się na naszym doradcy z hurtowni. Zresztą w połowie września to ja byłam tak zakręcona, że do głowy mi nie przyszło czytać o tynkach. Jeszcze tylko resztki świadomości kazały mi zapytać o cenę. :wink:

Siłaczko, głowa do góry :) na pewno zamieszkacie w tym roku. Nie wszystko da się wykończyć na sto procent, ale do zamieszkania wystarczy, a "dopieszczanie" można robić już mieszkając. Napisz co u Jacka.

Tak właśnie myślę - nie ma wyjścia - trzeba iść do przodu. Wszystko co niekonieczne - zostawiamy na później.

Jacek jest od 2 tygodni w domu (razem ze szpitalnym łóżkiem), trochę wstaje i porusza się o kulach. W poniedziałek jedziemy na badania i wtedy będziemy wiedzieć, co dalej. :roll: Ale już jest nam dużo łatwiej, nawet parę razy mogłyśmy popracować na budowie. :)

Domek w kolorku wygląda fajnie i ten zółty super pasuje dodachu i okien 8)

Co do różnicy kursów to faktycznie nie jest to miłe zaskoczenie jak sobie to człowiek uświadomi :roll: :roll:

Moim zdaniem by sie wprowadzić trzeba mieć wodę, światło, podłogi, ogrzewanie i w zasadzie to wszytko, reszta zribi sie w trakcie mieszkania choć czami szlag człoweika trafia z róznych powodów np przecierki podczas pobytu w domu :roll: :roll: :wink:

Ale co to za problem jak sie juz ma ten dom :roll: :roll: :wink:

Powodzenia i pozdówka 8)

Bardzo ładny kolorek i w związku z tym poproszę o szczegóły jaka firma jaki kolor konkretnie :)

Tynk jest akrylowy Fast (BYR 34). Już po położeniu zorientowałam się, że system Fast nie ma dobrej opinii na tym forum - nieopatrznie przejrzałam parę wątków. I po co mi to było? Mogłam nie szukać i nie psuć sobie humoru. :wink:

Tynk i jego położenie mi się podoba, nawet z bliska i mam nadzieję, że mimo wszystko się sprawdzi. Do tej pory nie zawiedliśmy się na naszym doradcy z hurtowni. Zresztą w połowie września to ja byłam tak zakręcona, że do głowy mi nie przyszło czytać o tynkach. Jeszcze tylko resztki świadomości kazały mi zapytać o cenę. :wink:

Dzięki za info :)

Co do wprowadznina Andrzejka już napisałą i naprawdę można mieszkać :)

Trzymam za Was kciuki i duzo duzo zdrowia dla całej rodzinki :)

• 2 weeks później...

śliczny dom i rewelacja, jeśli chodzi o czas budowy

Ile zapłaciliście za wentylację mechaniczną materiały i robocizna.

[/b]

9300 za wszystko. Jacek umawiał się z tą firmą już wiosną i sprawa była postanowiona. Jakieś dwa miesiące temu musieliśmy tylko zdecydować się na konkretny model centrali.

czy możesz podzielić się informacją, jakiej firmy rekuperator wstawiliśmy i kto Wam wstawiał