pelapa 29.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 WitamTemat żywopłotow był już wielokrotnie wałkowany ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o szerokości żywopłotów formowanych. Interesują mnie żywopłoty z roślin rosnących w cieniu, po północnej stronie płotu z sztachet. Planuję żywopłot wysoki na 1,8 - 2 m, gleba ciężka, wilgotna. Z tego co sie dowiedziałam w grę wchodzi cis, choina kanadyjska, laurowiśnia. (może coś jeszcze?). Na jaką szerokość można je formować (zalecane minimum?)PozdrawiamEla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 30.09.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Nie mam pewności czy na mniej się nie da, ale sądze że przy wysokości 1,8 - 2 m jakieś 70-80 cm u podstawy to minimum, jeśli chcesz żeby to żywopłot przypominało, a nie rząd pieńków z zielonym na czubku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelapa 30.09.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Cis jest raczej wąski, pewne można formować na taką szerokość, ale co z choiną i laurowiśnią? Widziałam żywopłot z choiny o szerokości 2 m. Czy można je formować na szerkość nie więcej niż 1m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts