marall 29.09.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 kupilem taka cienka folie do izolacji poziomej szerokosci 50cm, oraz taką jakąś grubą o szrokosci 25cm, mialem zamiar ulozyc najpierw ta cienka na lawie, a na nia dac ta gruba tuz pod bloczkami (na lawie bede murowal sciane fundamentowa z bloczkow na wysokosc 105cm), tylko czy jest sens dawac izolacje pozioma miedzy lawa a sciana z bloczkow skoro pozniej musi byc jeszcze miedzy bloczkami a wlasciwym murem, piwnicy u mnie nie bedzie, a fundament z bloczkow bedzie ocieplony styropianem. 1- czy trzeba sciane malowac dysperbitem, czy wystarczy moze ze styropian obloze zwykla folia budolana ?2 - czy jest sens dawac w takiej sytulacji izolacje miedzy lawa a sciana z bloczkow ?3 - czy folie do izolacji poziomej ukladac bezposrednio na lawie czy moze dac warstwe zaprawy ?4- czy do zaprawy do murowania sciany fund. dodaje sie plastyfikatorow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 29.09.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 kupilem taka cienka folie do izolacji poziomej szerokosci 50cm, oraz taką jakąś grubą o szrokosci 25cm, mialem zamiar ulozyc najpierw ta cienka na lawie, a na nia dac ta gruba tuz pod bloczkami (na lawie bede murowal sciane fundamentowa z bloczkow na wysokosc 105cm), tylko czy jest sens dawac izolacje pozioma miedzy lawa a sciana z bloczkow skoro pozniej musi byc jeszcze miedzy bloczkami a wlasciwym murem, piwnicy u mnie nie bedzie, a fundament z bloczkow bedzie ocieplony styropianem. 1- czy trzeba sciane malowac dysperbitem, czy wystarczy moze ze styropian obloze zwykla folia budolana ? - tak 2 - czy jest sens dawac w takiej sytulacji izolacje miedzy lawa a sciana z bloczkow ? - tak 3 - czy folie do izolacji poziomej ukladac bezposrednio na lawie czy moze dac warstwe zaprawy ? na lawie 4- czy do zaprawy do murowania sciany fund. dodaje sie plastyfikatorow ? przy obecnej pogodzie chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marall 30.09.2005 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 kupilem taka cienka folie do izolacji poziomej szerokosci 50cm, oraz taką jakąś grubą o szrokosci 25cm, mialem zamiar ulozyc najpierw ta cienka na lawie, a na nia dac ta gruba tuz pod bloczkami (na lawie bede murowal sciane fundamentowa z bloczkow na wysokosc 105cm), tylko czy jest sens dawac izolacje pozioma miedzy lawa a sciana z bloczkow skoro pozniej musi byc jeszcze miedzy bloczkami a wlasciwym murem, piwnicy u mnie nie bedzie, a fundament z bloczkow bedzie ocieplony styropianem. 1- czy trzeba sciane malowac dysperbitem, czy wystarczy moze ze styropian obloze zwykla folia budolana ? - tak 2 - czy jest sens dawac w takiej sytulacji izolacje miedzy lawa a sciana z bloczkow ? - tak 3 - czy folie do izolacji poziomej ukladac bezposrednio na lawie czy moze dac warstwe zaprawy ? na lawie 4- czy do zaprawy do murowania sciany fund. dodaje sie plastyfikatorow ? przy obecnej pogodzie chyba tak do ktorego pytania ta odpowiedz ? do wszystkich... ? UPSS, SORKI, ALE DOPIERO TERAZ ZOBACZYLEM ZE ODPOWIEDZIALES NA WSZYSTKIE PYTANIA... NIE ZAUWAZYLEM BO ODPPWIEDZI SA RAZEM Z CYTATEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.09.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 kupilem taka cienka folie do izolacji poziomej szerokosci 50cm, oraz taką jakąś grubą o szrokosci 25cm, mialem zamiar ulozyc najpierw ta cienka na lawie, a na nia dac ta gruba tuz pod bloczkami (na lawie bede murowal sciane fundamentowa z bloczkow na wysokosc 105cm), tylko czy jest sens dawac izolacje pozioma miedzy lawa a sciana z bloczkow skoro pozniej musi byc jeszcze miedzy bloczkami a wlasciwym murem, piwnicy u mnie nie bedzie, a fundament z bloczkow bedzie ocieplony styropianem. 1- czy trzeba sciane malowac dysperbitem, czy wystarczy moze ze styropian obloze zwykla folia budolana ? 2 - czy jest sens dawac w takiej sytulacji izolacje miedzy lawa a sciana z bloczkow ? 3 - czy folie do izolacji poziomej ukladac bezposrednio na lawie czy moze dac warstwe zaprawy ? 4- czy do zaprawy do murowania sciany fund. dodaje sie plastyfikatorow ? 1-trzeba 2- nie ma sensu stosowanie izolacji piziomejmiędzy ławą a ścianą fund. - izolacja pionowa na ścianie fund. powinna być choćby lekka 3- bez zaprawyale folia powinna być wytrzymałą nie zwykłą. są wzmacniane z wyglądy wyglądają trochę jak "zbrojone" (kształt bodajże np. rombów) 4- doadjae się w celu polepszenia właściwości (zamiast wapna - zaprawa staje się bardziej plastyczna i nie ma wad zaprawy z wapnem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 30.09.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 2. Ja mam folię grubą do izolacji poziomej (szer. 50 cm, właśnie ta sztywna z rombami, o innej zapomnij) na ławie, na tym bloczki i na bloczkach znowu izolację a potem idzie ściana.Daj tą izolację na ławie, nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marall 03.10.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 2 - jesli dam jako izolacje folie 50 cm a bloczki bede mial na 25cm to czy mam wystajaca folie jakos zawijac do gory? 3 - a jesli lawa nie jest idealnie rowna? tez nie trzeba dawac nic pod folie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.10.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 2 - jesli dam jako izolacje folie 50 cm a bloczki bede mial na 25cm to czy mam wystajaca folie jakos zawijac do gory? 3 - a jesli lawa nie jest idealnie rowna? tez nie trzeba dawac nic pod folie ? 2 - Nie trzeba zawijać. 3 - Ława nigdy nie jest idealnie równa. Kładziesz folię, a na niej warstwę zaprawy i dopiero pierwszą warstwę bloczków. Zaprawa dociska dokładnie folię do nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.10.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 2 - jesli dam jako izolacje folie 50 cm a bloczki bede mial na 25cm to czy mam wystajaca folie jakos zawijac do gory? 3 - a jesli lawa nie jest idealnie rowna? tez nie trzeba dawac nic pod folie ? 2 - Nie trzeba zawijać. A po zewnętrznej stronie ściany fundamentowej? Coś z nią zrobić trzeba. Wywija się w dół? Wchodzi pod styropian czy nad? Czy tak samo postepuje się z papą gdyby nią dokonać izolacji poziomej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 04.10.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 A po zewnętrznej stronie ściany fundamentowej? Coś z nią zrobić trzeba. Wywija się w dół? Wchodzi pod styropian czy nad? Czy tak samo postepuje się z papą gdyby nią dokonać izolacji poziomej? Hmm, do tego etapu jeszcze nie doszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zastanawiam się czy wogóle zostawiać coś po zewnętrznej stronie, a izolacje kładę jutro. Bardzo proszę wszytskie mądre głowy o jakieś wspierające opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.10.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zastanawiam się czy wogóle zostawiać coś po zewnętrznej stronie, a izolacje kładę jutro. Bardzo proszę wszytskie mądre głowy o jakieś wspierające opinie. Ja zostawiłem jakieś 2-3 cm. Nie będę tego zawijał, bo nawet by się nie dało. Po prostu od dołu od tej wystającej folii będzie styropian na ścianie fundamentowej, a powyżej - ocieplenie ścian nośnych. Więc wystająca folia będzie schowana w szczelinie między płytami styropianowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts