Ivo 01.07.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 No to czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek zdjęcia! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości Mężulek się śmieje, że dom postawiony, drzewko posadzone, dwa chłopaki w drodze, i co dalej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 31.07.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 No to muszę się pochwalić Mamy stan zamknięty!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw wstawil inam bramę garażową, potema sami drzwi zewnętrzne od gorażu od stronu ogrodu. Wczoraj montowali nam okna (nareszcie!!!!) - wrażenie robi potężna suwanka - dosłowne okno na świat A dzisiaj mężulek montuje drzwi zewnętrzne A wszystko w kolorze "złoty dąb". No i kominy mamy postawione - cegla klinkierowa Sahara cieniowana - też mi się podoba Na razie robię zdjęcia, ale z wywołąniem i skanowaniem musze poczekac do zakończenia kliszy, a trochę jeszcze zostało.. A co u Was nowego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 03.08.2004 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ivo gratulacje Pamiętam to uczucie jak wiatr przestał hulać po domu Ta suwanka to drzwi Tarasowe? U mnie nic szczególnego. Cały czas coś tam dłubię, wykańczam. Chociaż ostatnio dużo jeżdżę po Polsce (w ubiegłym tygodniu byłem nawet u Was w Trójmieście) i nie bardzo mam czas. A żona biedna sama w domu z dziećmi hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 09.08.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 greg - tak, ta suwanka to drzwi tarasowe - na miejscu dwóch okien w salonie, mają ok. 270 cm To pociesz swoją żonkę, że ja też samiutka, bo mężulek z budowy wraca po 22:00. Ale najważniejszy jest cel - domek :) Zdecydowaliśmy się w ostatniej chwili na drenaż. Skończymy pewnie za dwa dni i wtedy ruszymy z ociepleniem domku. A dekarz jednak się trochę spóżni i dopiero w następny poniedziałek rozpocznie kłaśc dachówkę. Prace w tym roku zakończymy na koniec sierpnia, najpóżniej w połowie września, a od październiak czekamy na nasze maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.08.2004 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Fajnie to wymyśliłaś z tymi drzwiami tarasowymi No właśnie ja też zwłaszcza przez ostatnie tygodnie przed przeprowadzką wracałem często o północy. Ale cel osiągnięty Warto było. Tylko teraz mało mam okazji cieszyć się z mieszkania w nim bo ciągle delegacje Dach i ocieplenie już zrobione? Czym ocieplacie? Jaki system? Tak przez ten czas oczekiwania na maleństwa sprawy budowlane odłużcie na plan dalszy. Są sprawy ważniejsze niż budowa Pozdrówka P.S. Ciekawe co u Michalusa. Dawno nic nie skrobnął. Uuuu Michalus napisz co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 26.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Zawsze marzyły się mi drzwi przesuwane okno na świat, ogród. A w miejscu drzwi balkonowych na zadaszony taras mamy zwykłe okno, natomiast z jadalni jest wyjście na ten tarasik. Z dachu musieliśmy zrezygnować - nie starczyło nam pieniążków na robociznę :( Ale dachwóka, rynny, okna połaciowe czekają w domku na wiosnę, na lepsze czasy finansowe. A domek ocieplamy styropianem 12. I na to siatka. A Wy jak macie? W tą sobotę robimy sobie grilla i powoli zamykamy budowę. Ruszymy ponownie na wisonę, albo nawet lato. A przeprowadzk ito nawet sobie nie umiem wyobrazić. A maleństwa jak dobrze pójdzie, to powinny przyjść na świat tak w październiku - czyli od września zacznie się etap wyczekiwania No właśnie - Michalus - hop! hop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.08.2004 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Tak tak widać to na zdjęciach Waszego domu. My też mamy styropian 12cm a system Greinplast (nasz lokalny producent). Zrobicie wolniej to lepiej wszystko przemyślicie i mniej później przeróbek. Przy wykończeniówce można więcej zrobić samemu tylko trzeba czasu. Moja strasza córka też urodziła się w październiku hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 07.09.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Umieściałam w wątku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20855 nasze najnowsze zdjęcia z budowy :) Są one też w foto-albumie. Greg - Ja też bym chciała, aby nasze urodziły się w październiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 15.09.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 witam Ivo i Greg, przepraszam ze sie nie odzywalem ale mialem mala przerwe. Musialem odpoczac od internety Gratuluje wam nowych czlonkow rodzin. U mnie bez zmian. Na budowie u mnie przezywa trudne chwile . Wstawialem wlasnie drzwi wejsciowe: jeden fachowie wstawil mi je zle wiec wziolem drugich i ci mi je wymazali w piance. Twierdza ze byl przeciag i od strony zawiasow sa w piance wymazane bo im sie zamknely , a tego dziadostwa nie idzie usunąc. Tyle kasy a wyglada pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.11.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Ivo już październik dawno minął i pewnie nie masz teraz czasu aby zaglądać na Forum. Mam nadzieję, że wszystko w porządku Michalus tak to jest z fachowcami. Drzwi wewnętrzne to ja już sam sobie wstawiałem z pomocą szfagra. Może trwało to dłużej niż by to robił fachowiec ale jest naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 26.11.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Budowa u nas stoi w miejscu - sezon zimowy lepiej napiszcie co u Was nowego w domkach... U mnie z nowości to oczywiście chłopaki, które przyszły na świat 27 października. Radośc niesamowita :) Jutro będa miały już miesiąc -czas leci szybciutko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 30.11.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Ivo gratuluje czy dobrze rozumie ? dwoch?to tak jak u mnie Ja wlasnie koncze klasc parkiety mysle ze swieta bede juz na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 01.12.2004 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Ivo ode mnie też gratulacje. Niech rosną zdrowo to oczywiste, że budowa zeszła teraz na drugi plan Michalus jaki parkiet kładziesz? Ja też cały czas coś robię ale nie jest to juz takie tempo jak kiedyś. Ostatnio wykafelkowałem kotłownię, korytarz w piwnicy itp. Właśnie przymierzam się do kupna wanny i reszty do górnej łazienki, która czeka na wykończenie. Chcę jeszcze wykorzystać odliczenia w ramach starej ulgi. Najbardziej przeszkadza błoto wokół domu ale na razie nic nie poradzę. Jest prowizoryczny chodnik i póki co musi wystarczyć Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 01.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Dzięki za gratulacje! Chłoapki to Piotruś i Pawełek - kochane maleństwa A co do budowy, to faktcyznie teraz o niej nie myslimy, i dobrze się złozyło, że chłopaki przyszły na świat jak zakończyliśmy robić ocieplenie. U na splany trochę się jednak zmienią - planujemy na wiosnę kredyt (Brrrr...), zrobić instalacje, i latem wykończyć tylko parter i tak zamieszkać. I wtedy wykańczać resztę domku - bo inaczej nigdy tego nie skończymy... Fajnie macie, że Wasze budowy to już domki do (za)mieszkania. Mozecie podesłąć do mnie zdjęcia Waszych wnętrz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 02.12.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Greg na górze połozylem jesion kolor, natomiast na dole dab i schody debowe. Parkiet kupowalem jeszcze po starych cenach, z 7% vatem. Iva u mnie to na razie to tylko widac pył z parkietu pozdrawiam michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 23.12.2004 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Ivo jak dorwę jakiś aparat cyfrowy to podeślę zdjęcia. Michalus to masz podłogi podobnie jak ja, z tym, że ja mam wszędzie jesion. Schody również dębowe. Na poddaszu mam 2 rodzaje jesionu. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 18.01.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 No i jak z zdjeciami? Czekam i czekam... A u nas czad, zadzwonilam do dekarza, przyjechali z ekipa i polozyli dachowke (okan połaciowe, rynny itp) w ciagu.. tygodnia! SZOK na max!!! Tak szybko, i super wyglada A dachu u nas to prawie 240 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 07.02.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Czekam i czekam na zdjęcia a tu nic Hop! Hop! Mma pytanka, bo zbieramy sie do wykończenia: 1) Czy pod oknami połaciowymi macie kaloryfery, czy może w innym miejscu? 2) jaki macie układ wanna, kabina, zlew w łazience na poddaszu - taki jak była propozycja w projekcie? 3) czy macie grzejnik w korytarzyku..? 4) co byście mi polecili, a co odradzili..? Najnowsze zdjecia: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=550776#550776 Pa! Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.02.2005 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Ivo zdjęcia jak obiecałem tak będą tylko cierpliwości... Ciężko teraz z czasem a do tego jeszcze dzicie chorowały, na nartach wypada pojeździć bo piękna zima u nas Odpowiadam na pytania: 1. Na poddaszu mam kaloryfery po oknami połaciowymi itaki mały obok drzwi balkonowych jak w projekcie. 2. Łazienki na poddaszu jeszcze nie mam el plan układu oczywiście jest. Wanna owszem tak jak w projekcie i chyba umywalka. Reszta inaczej bo mam przesunięte drzwi ze względu na zmianę schodów zabiegowych na proste. 3. Chodzi Ci o wiatrołap? Mam tam tylko podłogówkę. W korytarzu na parterze również. Na poddaszu mam kaloryferek obok drzwi łazienki. 4. Jeśli chodzi o ogrzewanie to sam nie wiem czy potrzebne są te kaloryfery pod połaciówkami. Przeszkadzają w umeblowaniu pokoi ale fakt nie mam problemów ze skroplinami. Tam gdzie będą płytki rób podłogówkę. Gratuluję pięknego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 28.03.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 greg - dzięki za te info :D A na zdjęcia oczywiście czekam cierpliwie A co byście polecili, co warto robić, a odradzili, co nie warto - przy wykończeniu - zaczynając już od instalacji...? plusy i minusy wykończeniówki w tym projekcie? DZIEKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts