Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivo Nie dotarły chyba 2 maile. Ale to chyba nudne oglądać zdjęcia ścian :smile:

Zacząłem budowę w październiku 2001. Tak że to już ponad rok budowania.

Ogrzewanie planuję gazowe. Mam już wykonane przyłącze i skrzynkę na ścianie. Teraz czekam aż mrozy odpuszczą i wykonam instalację wewnętrzną. Chociaż tak na wszelki wypadek dobudowałem jeszcze kanał spalinowy na ew. podłączenie drugiego pieca na paliwo stałe. Będzie też kominek oczywiście :smile:

greg - jeszcze raz dzięki za zdjęcia - teraz mam juz komplet :smile:

dzięki nim wstępnie udało się mi rozeznac na temat faktycznych rozmiarów np. spiżarni czy też odległości ściany od okien w pokojach.

teraz znowu zastanawiamy się nad ogrzewanie, bo jak wybierzemy elektryczne jako alternatywne dla kominka to rezygnujemy i z kotłowni, i z piwnicy i byśmy zrobili garaż na dwa autka...

• 3 weeks później...

Witam Michalus.

Pamiętam o zdjęciach. Instalacje, które do tej pory mam zrobione to prąd i wod-kan. Przygotowałem też kabelki pod inst. alarmową (taka najprostsza wersja bez bajerów). Mam też inst. odkurzacza centralnego. Wszystko to zrobiłem w ubiegłym roku. Okna też mam wstawione. Nie wybierwałem prawie wcale - moja mama pracuje w firmie produkującej okna(dostałem niezły rabat :smile:). Mam okna z PCV na profilu i okuciach Schuco Corona. Teraz niech tylko się pogoda poprawi robię co, instalację gazową wewn. (przyłacze już mam) i wylewki. Myślę też o wentylacji mechanicznej ale chcę tylko przygotować wszystko i może kiedyś coś takiego zrobię.

P.S. Mam rzuty GXL8 w formacie rysunków Worda. jeśli byłbyś zainteresowany to podaj e-mail, prześlę.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2003-03-11 08:45 ]

No to bajer - czy to był "pakiet" do zamówionego projektu, czy na Twoje życzenia czy może przysłali jeszcze przed zamówieniem projketu..?

Niby jedno pmieszczenie, ale bardzo duże.

W innym projecie - mam zazaczony kanal zaraz obok kominowego - pomimo takze bliskości z kuchnia.. Wydaje mi się, że gdzies na formum czytalam, ze powinien być osobny kanal, ale upewnij sie jeszcze sam..