Ivo 11.02.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 W tym przypadku to faktycznie wentylacja mechaniczna spełni swoją rolę... Dzięki za pomysł na temat tej spiżarni Jak możesz to podeslij mi te zdjęcia - będę bardziej zoorientowana co i jak z tym GLX :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.02.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Dzięki za zdjęcia!!! Jednak nie wszystkie doszły, ale dało mi to jakieś rozeznanie.. Świetna dokumentacja! Tylko pozazdrościć etapu prac :smile: U nas to dopiero wszystko przed nami. Nie wiem, czy pytałam - jakie ogrzewanie planujesz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 13.02.2003 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Ivo Nie dotarły chyba 2 maile. Ale to chyba nudne oglądać zdjęcia ścian Zacząłem budowę w październiku 2001. Tak że to już ponad rok budowania. Ogrzewanie planuję gazowe. Mam już wykonane przyłącze i skrzynkę na ścianie. Teraz czekam aż mrozy odpuszczą i wykonam instalację wewnętrzną. Chociaż tak na wszelki wypadek dobudowałem jeszcze kanał spalinowy na ew. podłączenie drugiego pieca na paliwo stałe. Będzie też kominek oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 17.02.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 greg - jeszcze raz dzięki za zdjęcia - teraz mam juz komplet dzięki nim wstępnie udało się mi rozeznac na temat faktycznych rozmiarów np. spiżarni czy też odległości ściany od okien w pokojach. teraz znowu zastanawiamy się nad ogrzewanie, bo jak wybierzemy elektryczne jako alternatywne dla kominka to rezygnujemy i z kotłowni, i z piwnicy i byśmy zrobili garaż na dwa autka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 08.03.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 greg - czy masz może już zdjęcia z zewnątrz..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.03.2003 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Niestety jeszcze nie. Jak był śnieg to nie chciało mi się po nim łazić a teraz jest jeszcze gorzej bo jest tam okropne błoto. Byłem w sobotę i się załamałem. Niech trochę obeschnie. Może zeskanuję kilka, które robiłem w trakcie budowy. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 10.03.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 przypominam sie i ja .Prosze o zdjecia zewnetrzne. Chodzi mi o ta scianke kolankową. Greg jakie masz juz instalacje i czy wybrałeś juz okna.pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Witam Michalus. Pamiętam o zdjęciach. Instalacje, które do tej pory mam zrobione to prąd i wod-kan. Przygotowałem też kabelki pod inst. alarmową (taka najprostsza wersja bez bajerów). Mam też inst. odkurzacza centralnego. Wszystko to zrobiłem w ubiegłym roku. Okna też mam wstawione. Nie wybierwałem prawie wcale - moja mama pracuje w firmie produkującej okna(dostałem niezły rabat ). Mam okna z PCV na profilu i okuciach Schuco Corona. Teraz niech tylko się pogoda poprawi robię co, instalację gazową wewn. (przyłacze już mam) i wylewki. Myślę też o wentylacji mechanicznej ale chcę tylko przygotować wszystko i może kiedyś coś takiego zrobię. P.S. Mam rzuty GXL8 w formacie rysunków Worda. jeśli byłbyś zainteresowany to podaj e-mail, prześlę. [ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2003-03-11 08:45 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.03.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Greg - bylabym bardzo wdzieczna gdybys i do mnie podeslal te rzuty :smile: Uklad pomieszczen w projekcie GLX 8 jest taki sam jak w naszym GLX 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ivo - wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.03.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 dzieki wlasnie sobie druknelam - a takie rzuty to z Atrium czy to Twoja samodzielna praca...? patrzac na ten rzut wydaje mi sie, ze chyba brakuje kanalu wentylacyjnego w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Przysłali mi z Atrium Zgadza się w salonie nie ma kanału wentylacyjnego. Salon połączony jest z jadalnią a jadalnia z kuchnią. Jest to praktycznie jedno pomieszczenie. Nie wiem czy musi być w salonie kanał wentylacyjny (przy kominku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.03.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 No to bajer - czy to był "pakiet" do zamówionego projektu, czy na Twoje życzenia czy może przysłali jeszcze przed zamówieniem projketu..? Niby jedno pmieszczenie, ale bardzo duże. W innym projecie - mam zazaczony kanal zaraz obok kominowego - pomimo takze bliskości z kuchnia.. Wydaje mi się, że gdzies na formum czytalam, ze powinien być osobny kanal, ale upewnij sie jeszcze sam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Napisałem do nich, po zakupie projektu, takie zapytanie czy mogą mi udostępnić rzuty glx8 w formie elektronicznej. Przysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.03.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 greg kliknij w ikonke poczty ktora znajduje sie pod kazda moją wiadomosciąpozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Michalus Tobie też wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.03.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 dzieki greg wlasnie dostalem, jakiego programu potrzeba aby go rozpakować??Piszesz ze jest to w formacie Worda ale u mnie nie otwiera sie . Moze to trzeba jakiegos fotoedytora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Jest to samorozpakowujące się archiwum rara. Wystarczy kliknąć 2 razy i się rozpakuje do wskazanego foldera. Wewnątrz są 2 dokumenty worda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.03.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 greg plik ktory dostalem od ciebie mial rozszerzenie dat i sam nie chcial sie rozpakowac, wyrzucalo mi ze Paint nie moze otworzyc tego dokumentu. Ale spod rara dal sie recznie otworzyc i juz jest ok :smile:dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.03.2003 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Dziwne. Wysłałem *.exe. Ale grunt, że jest ok Działasz już coś na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts