greg 21.07.2003 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Ja chciałem mieć białe okna to się nie zastanawiałem tylko wybrałem z PCV. Zresztą chyba pisałem, że moja mama pracuje w firmie produkującej takie okna to nie miałem problemu z wyborem Wszystkie kominy mam murowane z cegły. Tylko w komin spalinowy (gazowy) mam włożoną kwasówkę. Rury od odkurzacza to musicie sami pomyśleć jak chcecie mieć rozmieszczone gniazdka, lub zlecić wykonanie projektu itp. Ja to sobie sam rozplanowałem i wykułem bruzdy przed tynkami. Oczywiście można zostawić miejsce podczas murowania bo są to dość głębokie bruzdy - jakieś 6cm. Część rur idzie u mnie poziomo w wylewce. Z rurami od kominka podobnie. Ja wykułem w stropie 2 otwory nad kominkiem - wychodzą one w 2 pokojach na poddaszu. Z jednego z tych pokoi mam zostawiony taki kanał w wylewce, którym poprowadzę ciepłe powietrze do trzeciego pokoju. Poczytaj dziennik Kodiego on podobnie rozprowadzał kanały DGP w wylewkach. A najlepiej wezwać jakiegoś fachowca od kominków, żeby zaproponował jak to zrobić. Tylko różnie z tymi fachowcami jest Ivo gratuluję i pozdrawiam z drugiego końca Polski. U nas również słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 23.07.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Greg - dzięki za cenne uwagi i wskazówki Z Kodim mam kontakt, bo tez jest z Trójmiasta - a w najbliższym czasie zobaczę na żywo jego rozwiązania w domku.. jejku - czas leci jak szalony, a my dopiero będziemy zalewać "podłogę" i pewnie od poniedziałku rusza mury ddo góry - chyba nafajniejszy etap dla oka Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 24.07.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 witam panow wlasnie pokrylem dach dachowka Von Muler,wyglada extra. Co porabiacie na swoich budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 24.07.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Michalus - gratulacje z okazji dachówki U mnie na budowe pracuje na max mąż (Ivo - jednak pani:D), jutro zalewamy "podłogę", a od poniedziałku ruszą ściany.. HURA! Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 24.07.2003 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Chłopaki - mam do Was WIELKĄ prośbę - czy możecie podesłać do mnie rzut więżby z Waszego projetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 09.08.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Witam - mam pytanie : jak Wam się wydaje, w jakiej kwocie uda się Wam zmieścić ze wszystkim ( bez kuchni itp). Z tego co przeczytałam jestescie juz baaardzo daleko więc pewnie macie orientacje.Będę wdzięczna za każdą informacje . Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 12.08.2003 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Ivo potrzebny Ci jeszcze ten rzut więźby?Musiałbym gdzieś zeskanować a ostatnio nie mam za dużo czasu.Marto a co masz na myśli pisząc wszystko bez kuchni itp? Stan surowy otwarty, zamknięty? Wszystko zależy jak się buduje, jakie materiały wybierze, itd.P.S. Odpowiedziałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.08.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Tak, potrzebuję ten rzut najpóżniej do końca sierpnia i cierpliwie poczekam Z góry dzięki! Jak tam Twoja budowa? U nas już są wszystkie ściany na parterze wraz z naszym dużym garażem, dzisiaj jeszcze niektóre nadporoża, a w sobotę szalunki... Z dachem jednak sami nie zdążymy - mąż idzie do pracy (nauczyciel) i będziemy musiemy komuś zlecić - a szkoda, szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 24.08.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Pytając o koszty troche namieszałam z tą kuchnią ale miałam na myśli koszty stanu surowego zamkniętego, zdaje sobie sprawę ze wykończenie środka jest już sprawą nieporównywalna, bo może ktos chce miec odkurzacz centralny albo inne cuda techniki. Tak więc precyzuje, że chodzi mi o koszt stanu surowego zamkniętego.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 30.08.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Hop! Hop! Greg - pamiętasz o rzucie dachu...? Mam jeszcze pytanko - jak poniosłeś ściany poddasza to jeden pustak do góry, to czy zmieniałeś wysokość domu (dachu) czy też jego kąt nachylenia..? Jak tam prace? U nas właśnie idą do góry ścianki poddasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 12.09.2003 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Przepraszam Ivo ale miałem tyle roboty w pracy, na budowie i różne sprawy rodzinne, że nie miałem kiedy tego zrobić. Na Forum również nie miałem czasu zaglądać. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak to wyszło z tym dachem. Chyba po części zmienili i nachylenie i nieco wysokość. Będę dzisiaj na budowie to sprawdzę jeśli jeszcze Ci na tym zależy.Nieco niżej umieścili jętki. To pamiętam bo nie wziąłem tego pod uwagę i zamówiłem za krótkie.Zrobili mi juz elewację i ocieplenie poddasza. Uprzątnąłem również nieco teren wokół domu. Obecnie rozglądam się za drzwiami wewnętrznymi.Widzę, że macie niezłe tempo. Wybraliście już pokrycie?hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.09.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Hejka! Nie dziwię się, że nie dawałeś znaku życia, gdyż pogada dopisywała wszelkim pracom budowlanym My musieliśmy mieć "speeda", gdyż budował mąż (nauczyciel), który wolny czas ma tylko przez te 2 miesiące. A z dachem u nas też są zmainy, bo podnieśliśmy ściankę kolankową itp Mnie bardziej interesuje rzut dachu wg Waszego projekty. Bo w naszym są "kukułki", a my robimy tylko połaciowe.. Pokrycie dachu - na pewno dachówka cementowa, i chyba Braas, ale nie wiemy jeszcze która - to temat już na wiosnę... Łał! No to kiedy się wprowadzacie? Masz nowe zdjęcia - już z elewacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 15.09.2003 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 U mnie są okna połaciowe ale i tu trochę zmieniłem. Dałem tylko po jednym oknie w tych większych pokojach. Plan wprowadzenia mamy dopiero na połowę przyszłego roku za to w czwórkę Tylko o kanalizacji na razie nic nie słychać a zapowiadali, że będzie w przyszłym roku Zdjęcia są ale jeszcze w aparacie. A Ty masz jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.09.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Gratuluję "czwartego/tej" :) Z kanaliza to zawsze obiecują, i jestem nawet zaskoczona, że u nas zrobili w terminie... Mam zdjecia - niektore w aparacie, niektóre "papiero" - scanuję i podeślę - oki? A kiedy swoje udostepnisz? Miłego! Ruszamy jednak sami z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 16.09.2003 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Czwartego/tej jeszcze nie ma ale coraz bliżej To może i u mnie zrobią w terminie kanalizację. Czekam na zdjęcia a moje (aktualne) udostępnię jak wywołam po skończeniu filmu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 01.10.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Hejka - i masz może juz swoje zdjęcia..? Moje zapewnie będą pod koniec tygodnia. A na budowie coraz przyjemniej, bo jest już prawie cała konstrukcja dachu i domek nabierał przez to "rumieńców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 27.10.2003 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Ivo ja dalej nie wywołałem filmu ale pamiętam o Tobie A co z Twoimi zdjęciami? Chętnie bym obejrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 28.10.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 No to wysyłam na Twoją skrzynkę pocztową Ostatnie zdjęcie jest sprzed 3 tygodni (konstrukcja dachu), a na dzień dzisiejszy zakończylismy prace na ten roczek 2003. Mamy juz papę + deskowanie, oraz zabezpeiczone okna. A bardziej aktualne mam jeszcze w aparacie.. Teraz czekamy cierpliwie na wiosnę... A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 31.10.2003 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Cześć Ivo. Dzięki za zdjęcia. Widać kawał solidnej roboty. U mnie parę rzeczy można było zrobić inaczej ale za późno zacząłem czytać Muratora i czasami niepotrzebnie posłuchałem rad ekipy budującej. Np. nie wiem po co zrobili mi wiszący taras. Teraz muszę go jakoś ocieplić. Ekipa ociepliła mi poddasze a ja na jętkach zrobiłem podłogę strychu i położyłem płytki w kotłowni. Szukam drzwi wewnętrznych i prawdopodobnie zdecyduję się na stolarza bo nie podobają mi się takie tekturowe a drewniane są b. drogie. No i przez zimę chciałbym wykończyć łazienkę na dole oraz wybrać kuchnię. Chcę się wprowadzić w połowie przyszłego roku. Niestety chyba będę musiał kopać szambo bo w mojej okolicy projektant nie może dogadać się z ludźmi i pewnie nie zdążą jej zrobić Jakoś nie mogę skończyć filmu w aparacie bo na budowie niewiele się dzieje a i okazji do fotografowania niewiele. Dam znać jak wywołam. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 31.10.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 witam budujacych GLX8. Ciesze sie ze i u Was roboty postępuja. Ja jak pogoda pozwoli to za tydzień kończe tynki wewnętrzne i nastepnie zrobie wylewki w pomieszczeniach w ktorych nie bedzie ogrzewania podlogowego. Wybralem okna drewniane mahon z Natury lub Gorana. W poniedzialek bylem w Lublinie i chyba zdecyduje sie na wklad Tarnawa 14Kw z półokrągłą szybą Poprosze o zdjęcia Ivo pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts