greg 01.11.2003 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Witaj Michalus. Gratuluję postępów.Możesz napisać gdzie można w Lublinie oglądnąć wkłady Tarnawy? Często tam bywam a u nas nie ma przedstawiciela. Przysłali mi prospekt ale chciałbym zobaczyć w realu te wkłady.hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 01.11.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Hejka! Michalus - zdjęcia podeślę w poniedziałek - z pracy... Greg - co byś jeszcze zrobił inaczej? U Was prace to już na max A ja jestem dopiero na etapie przemyśleń - jak to wszystko wykończyć.... Bardzo chcieliśmy okna drewniane, ale cena nas odstrasza. Michalus - a możesz podać cenę w przybliżeniu? Co myślicie o oknach antywłamaniowych - warto...? Mam do Was pytanka - ogrzewanie. 1) czy planujecie podłogowe i gdzie? 2) czy macie rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka do łazienek? 3) jak planujecie ogrzać ciepłą wodę? Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 02.11.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Greg firma nazywa sie Homer. i ma siedzibę na Cyruliczej, tj boczna Lubartowskiej niedaleko Zamkum i dworca głownego PKS Ivo odnośnie okien robiłem wyceny w lipcu w trzech firmach GORAN lublin 10700zł FERNO 10600zl Natura 10400 zł W tym tygodniu podejme decyzje odnośnie okien, zrezygnowalem z Ferno zostały Goran i Natura. W poprzednim tygodniu lokalny przedstawiciel tych firm robil mi ostateczną wycene i jutro sie z nim spotkam. Odnośnie rozprowadzenia bylem w jednej z firm i w tym tygodniu ma przyjechac inżynier od nich i ustalimy możliwości pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 05.11.2003 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Dzięki Michalus. Zaglądnę tam.Ivo:1. Mam podłogowe zrobione na parterze tam gdzie będą płytki czyli kuchnia, łazienka,wiatrołap i przedpokój. Na poddaszu tylko w łazience.2. Nie mam DGP doprowadzonego do łazienek.3. Kocioł jednofunkcyjny + zasobnik, cyrkulacja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.11.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 MICHALUS - dzięki za info o wycenie okien. I jaką decyzję podjęliście? Zdjęcia z budowy podeślę pewnie w tym tygodniu GREG - dzięki za informacje My chyba zrezygnujemy z podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.11.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 MICHALUS - wysłałam zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 18.11.2003 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Byłem wczoraj w firmie Homer w Lublinie, oglądnąłem Tarnawę "na żywo", pogadałem z gościem Michalus zdecydowałeś się na wkład Tarnawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 18.11.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Greg, tak zdecydowalem sie naTarnawe. Ogladalem wiele kominkow:Jotul, Fonnte,Dovre i inne. Ta tarnawa tylko z polokraglom szybą najbardziej mi odpowiada. Rozsądna cena, masywna , odlew i i wygląd mi odpowiada. Najbardziej podobały mi sie kominki Jotula ale to nie na moja kieszeń. Znalazłem firme w Białej Podlaskiej która robi całe kominki ale już mi jadą 3 tygodnie na wizje lokalną Jakie sa twoje wrażenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 18.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Ivo nic nie dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 18.11.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Faktycznie - wysłałam na waldus a nie waldusp. Teraz powinno dojść... A jak tam wybór okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 19.11.2003 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Michalus ja też myślę o Tarnawie. Miałem ich katalog już dawno a teraz wreszcie zobaczyłem je osobiście. Po niektórych tekstach z Forum, że jest masywna i w ogóle brzydka przekonałem się, że tak nie jest ale oczywiście to kwestia gustu A jakiej mocy wkład kupujesz? W sumie 14 kW byłby wystraczający ale chyba lepiej 16. Na pewno musi mieć popielnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 19.11.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Ivo widać kawał dobrej roboty zycze dalszych postępów w budowie. Zdecydowalem sie na Gorana ale już mi przygotowują ostateczna wycenę 2 tygodnie. Wiem ze maja duzo zamowień i nie śpieszy Im sie. Ja też nie mialem czasu ich naciskac, właśnie kończyłem wylewki. Na dniach musze do Nich zadzwonić pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 19.11.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Greg przymierzam się to kupienia tego Exclusive o mocy 14kw lub Exclusive bis. Oba mają popielniki. Jutro ma w końcu przyjechać ten ekspert od kominków i z nim jeszcze podyskutuje o wielkości wkładu. Chce rozprowadzić grawitacyjnie powietrze na poddaszu do wszystkich pokoi oraz łazienki, ale nie wiem czy to się da. Chciale też doprowadzić cieple powietrze do piwnicy, ale grawitacyjnie chyba się nie da Zaczynam również rozglądać za kotłem jednofunkcyjnym z zasobnikiem, a jaki ty wybrałeś pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 20.11.2003 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Michalus ja chcę rozprowadzić również grawitacyjnie ale tylko do pokoi. Podziel się informacjami po rozmowie z tym fachowcem. Ja kominek zainstaluję dopiero po wprowadzeniu się i na razie nie roztrząsam tego tematu dokładnie. A jeśli chodzi o kocioł to myślę o Vaillancie ale jego z kolei to zainstaluję przed samą przeprowadzką (kradzieże no i gwarancja). Szczerze mówiąc nie mam teraz za bardzo głowy do budowy bo inne myśli zaprzątają moja łysą głowę - oczekuję narodzin drugiego potomka a tu jeszcze praca i delegacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 21.11.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Greg pogratuluje Ci po szczęśliwym rozwiązaniu byl dziś u mnie gość od kominków, pomierzył narysowal, rozprowadzenie na górze proponuje grawitacyjne i twierdzi ze nie będzie problemów.To piwnicy proponuje mi ich wynalazek tj. mały wentylator ktory jest montowany bezpośrednio na rurze i to pozwala na doprowadzenie ogrzewania do jednego pomieszczenia w piwnicy. Mam w następny tygodniu pojechac do Bialej Podlaskiej na wstepną rozmowe z ustaleniem możliwości i projektu pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 23.11.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 GREG - ode mnie również gratulacje - już teraz... :) Jak wybieram projekt naszego domku, to przede wszytkim zwróciłam uwagę na łatwe rozporwadzenie ciepłego powietrza do pokoi - gdyż wszystkie przylegają do komina A do kuchni też doprowadzacie? Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 25.11.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 ja chyba nie, na dole w salonie jadalni i kuchni nie ma drzwi i mysle ze to wystarczy.Jeszcze do konca nie jestem zdecydowany. Najwyzej puszcze jeden kanal przez spizarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 29.11.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Chyba jednak w razie czego wyprowadzić kanał do kuchni. Byłam u znajomych, którzy mają podbny układ pomieszczen jak my, i mówią, że jednak w kuchni jest chłodniej. No to też zależy, kto ile gotuje i jakei ciepełko wówczas wytwarza:) Ja teraz na max szykam okien, i chyba wybierzemy profil VEKA, okucie WINKHAUS. Nie wiem tylko, czy kupować szybę P2, a nawet P4 Co u Was nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 03.12.2003 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Ivo sama musisz zdecydować U nas trochę plany się zmieniły ale napiszę o tym innym razem bo nie bardzo mam teraz czas. Michalus które to wkłady "Exclusive". Do tej pory spotkałem się tylko z określeniami PZPS, PZPG itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 03.12.2003 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Greg to takie z półokrągłą szybą, i nie ma ich w ofercie tarnawy na ich stronie. Jak byłeś w Homerze to powinny tam być, jeden stal przy sprzedawcy a drugi z boku.Na drzwiach byl taki ,,delikatny wzorek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts