greg 05.12.2003 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Michalus jak byłem w Homerze to były tylko 2 wkłady jeden 14 a drugi 18kW. Reszta wszystko sprzedane. Ale znalazłem u nas przedstawiciela Tarnawy i mają mieć więcej wkładów w przyszłym tygodniu to sobie jeszcze pooglądam. Dzięki Zamówiłeś już kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 05.12.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Greg wlasnie wrocilem z Lublina i zamowilem okna w Goranie. Jestem zadowolony z wyjazdu, dali mi naprawde dobra cene Zobaczymy czy przy odbiorze bede rowniez zadowolony Jutro moze pojade do Bialej i ustale jak ma wygladac kominek. Zdecydowalem sie na99% na Tarnawe, ale nie moge zamowic tam, poki nie dogadam sie odnosnie obudowy. Jeżeli nie to musze szukac innej firmy. Choc sam wklad tam tez moge zamowic, ale pozniej problemy z transportem i nowym wykonawcą. Zobacze tez jaka jutro bedzie pogoda pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.12.2003 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 W sobotę był u mnie kominkarz i on zdecydowanie odradzał mi Tarnawę, że ten monolit żeliwny to wcale nie zaleta itp. Trochę mi namieszał bo też byłem raczej zdecydowany na ten wkład. On z kolei poleca wkłady Supra ale są droższe Michalus a Ciebie przekonywali do Tarnawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 07.12.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Greg ja rozmawiałem z Forumowym ekspertem od kominkow czyli Forestem Natura. Zajmuje sie on montarzem kominkow i wklady Tarnawa bardzo mi On polecal. Mysle ze kazdy kominiarz bedzie zachwalal swoje produkty ktore dystrybuje. W Bialej zachwalali mi kominki Fonte Fla.... ktorych sa dystrybutorem. Dlaczeg nie poleca ci Ten kominiarz Tarnawy?pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.12.2003 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Michalus ten gostek nie polecał mi Tarnawy głównie dlatego, że ma małą szybę i nie pasowałby do obudowy, którą zamierzam mieć. No i uważa, że ten monolit to wcale nie jest zaletą, bo długo się nagrzewa itp. Mówi też, że nie zna firmy kominkarskiej, która by miała w swojej ofercie Tarnawę. Przedstawiciele Sprzedają same wkłady. Polecał mi wkład Supra Altima 105 bo on wg niego będzie idealnie pasował i wystarczy na mój domek. Pokazywał mi również Jotula i Sphaterma ale to nie ta liga Znalazłem również przedstawiciela Tarnawy w Rzeszowie to jeszcze oglądnę. Temat kominka odkładałem na dalszy plan ale postanowiliśmy wziąć kredyt na wykończeniówkę i stąd to zamieszanie. Teraz wyszpachlowano mi ściany i to podczas mojej nieobecności (znowu delegacja). Mam nadzieję, że zrobili to dobrze. Przesyłam Wam obiecane zdjęcia z wykonywania elewacji. Pozdrawiam greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 10.12.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Greg bylem w Białej i ustalilem wstepnie wyglad obudowy kominka. Gosc robi aranzacje komputerowa kominka a ja mu tylko nakreslam jak on ma wygladac. Efekt koncowy projektu bedzie na wtorek. Na razie nic od ciebie nie dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.12.2003 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Możesz podać na ile gość wycenił obudowę i robociznę?Wysłałem na Twoje konto z wp. Doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.12.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 doszlo, wyglada świetnie. Kiedy ja bede na takim etapie?? Odnosnie ceny bede wiedzial dopiero we wtorek. Gosc przedstawi mi projekt juz dopracowany i kalkulacje. Ja tez podesle ci moje zdjecia pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 13.12.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 GREG - Dzięki jeszcze raz za zdjęcia! Bajer!!!! My już podjęlismy decyzję o oknach - profil VEKA, i z bajerów kolorek złoty dąb i po obejrzeniu zdjęć Greg'a chyba też szprosy (oj, kusi, kusi...) Umowę podpiszemy w styczniu - mają być większe upusty... A jakie macie drzwi wejściowe - antywłamaniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 19.12.2003 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Pochwalę się Wam również, że 17.12.2003 urodziła się moja druga córeczka Na jakiś czas odpuszczam sprawy budowlane Zdrowych i radosnych Świąt Wam życzę oraz szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrówka P.S. Ivo drzwi wejściowe mam zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 19.12.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 GREG - gratulacje na max! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 19.12.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Ja rowniez Wam gratuluje pociechy Zycze zdrowych i szcześliwych Świąt dla Wszystkich pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 19.12.2003 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Wesołych i spokojnych ŚWIĄT!!! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/wariant1/kartka1151.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 19.12.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Wesołych i spokojnych ŚWIĄT!!! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/wariant1/kartka1151.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.01.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 witam Wszyskich po świetach. Greg, Ivo jak postepy w pracach? jak nowa latoroś Greg? ja okres miedzy swietami wykorzystalem na kupno wkladu, kupilem Tarnawe 14kw z płaska szyba az w Łomży teraz szukam drzwi i parkietu pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.01.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam, witam w Nowym Roku!!! U nas jak na razie prace przy domku przebiegają "na sucho". Zmieniliśmy trochę plany, i zamiast wykańczać dom na max oraz wprowadzić się w tym roku, będziemy TROCHĘ w tym roku, i większość w 2005 i wtedy się wprowadzimy.. No właśnie, i te TROCHĘ daje nam ostro do myślenia Bo w maju VAt, a tu pieniążków nie dużo, i nie wiadomo za co się zabrać i co kupić. Ale chyba zrobimy tak: - styczeń - zakup okien (zaliczka) - luty - wybór drzwi wejściowych i bramy garażowej (nie mam na razie najmniejszego pojęcia co wybrać :( ) - kwiecień - zakup i wykonanie kominów - kwiecień - zakup kominka - pewnie takiego jak Wy - kwiecień - montaż okien, drzwi wejściowych i bramy garażowej - kwiecień - zakup dachówki cementowej - maj - VAT, VAT.... - wakacje - ocieplenie fundamentów oraz zasypanie, montaż dachówki, być może instalacje wewnętrzne A jak u Was plany noworoczne? Pewnie w tym roku już na max zamieszkacie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.01.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Czesc Ivo, witam w nowym Roku ja tez chce uciec przed vatem i tak planuje styczen -zakup drzwi wewnetrznych i zewnetrznych-mam juz pewne wzory luty-zakup parkietu-mam tez juz upatrzony w Siemiatyczach luty-zakup styropiany i welny mineralnei do ocieplen marzec- jak pogoda pozwoli wstawienie okien marzec-centralne kwiecien-wykonanie kominka kwiecien-ogrodzenie kwiecien-wykonanie ocieplenia poddasza plany jak widzisz sa ambitne ale zaleza od pogody i kasy licze sie z pewnym poslizgiem ale zobaczymy teraz krece sie ostro za drzwiami, te co mi sie podobaja sa drogie pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 13.01.2004 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Witajcie. Dzięki Michalus młoda latorośl rośnie zdrowo i czasami daje czadu Chociaż ubiegły tydzień spędziły z żoną w szpitalu bo małej nie chciała ustąpić żółtaczka poporodowa ale jest już ok. Gratuluję zakupu wkładu. Ja niestety dałem się przekonać temu instalatorowi i będę miał Francuza. Mam tylko nadzieję, że też ogrzeje trochę mój domek. Ja też w tej chwili szukam parkietu. Tzn. zastanawiam się jaki dać na poddaszu bo na dole to na pewno będzie dąb. Na poddaszu zależy mi żeby to był parkiet "ciepły" no i oczywiście niedrogi. Myślałem o buku bo jest tani ale podobno bardzo pracuje. A Ty co wybrałeś? Drzwi miał zrobić stolarz w zimie ale jakoś się nie odzywa. Najwyżej zamówię K&P - jakoś podobają mi się bo nie są takie plastikowe. Mam też 2 wyceny na schody tylko zastanawiam się, którą ofertę wybrać. Teraz wybraliśmy płytki do łazienki na dole i kuchni. Mam poszpachlowane ściany i w czasie przerwy świątecznej pogruntowałem je. Jak się trochę ociepli to pomaluję je na biało a po parkietach na kolor docelowy. No i niedługo muszę wybrać kotłownię. Ivo ja tak jak pisałem wcześniej chcę zamieszkać w czerwcu. Jak nie musisz to nie śpiesz się. Ja wolałbym wszystko dokładnie wykończyć, obejście doprowadzić do porządku i dopiero zamieszkać. Powodzenia w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 25.01.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam! Greg - mam nadzieję, że z małą wszystko oki... Im bliżej wiosny tym bardziej doceniam naszą decyzję o wydłużeniu budowy - mam kolejny rok na przemyślenia Teraz do wyboru mam tylko kilka tematów, a już przeżywam strsy - czy na pewno to, czy będzie dobrze itp. Brrrr... Michalus - i jakie drzwi zewnętrzne wybrałeś - Dziadka..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 26.01.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ivo, znalazlem drzwi ktore mi sie podobajaw i maja rozsadną cenę w Stolbudzie Włoszczowa http://www.stolbud.pl widzialem wykonanie na wlasne oczy, są ok. Nazywają się Walencja. U mnie wymiar w murze jest nietypowy więc czekam na wycenę. Druga alternatywa sa drzwi firmy Dziadek, ale chcialbym je wczesniej zobaczyc a nie mam gdzie. W Lublinie jest przedstawiciel ale on wystawkę mowi ze bedzie mial w lutym. Wiec czekam do lutego z podjęciem decyzji. Jaka jest u was cena po rabatach welny Rockwool Toprock gr12 cm i Superrock gr 10?pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts