greg 18.03.2004 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Zamówiłem drzwi wewn. u stolarza. Widziałem i są bardzo ładne a co najważniejsze będą na wymiar. U mnie trudno byłoby dojść ładu z typówkami No i drewniane a nie jakieś plastiki czy okleiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 05.04.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Przepraszam za zdjecia ale mam taki nawal pracy ze sie nie wyrabiam W czwartek bede mial okna, to od razu zrobie zdjecia i przesle. Ja chyba zdecyduje sie na drzwi wewnetrzne firmy Polskone: Quatro- to jest ich nowy wyroba. Jak sytuacja u WAS? pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 09.04.2004 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 U mnie na parterze płytki położone. Mam też zrobone schody. Po świętach parkiety Tylko ta kasa Zdrowych, radosnych świąt GLX'owcy . greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 09.04.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 A u nas zakupy na szybkiego przed VATem Jak na razie mamy kupione okna i bramę garażową w kolorze "złoty dąb". Dzisiaj odebraliśmy wycenę dachówki i pewnie zaraz po świętach zrobimy zamówienie. I od razu pewnie też styropian i wełnę na ocieplenie poddasza. A nawięcej nerwów to mam z drzwiami wejściowymi - nie mogę znaleźć producenta, któy by mi zrobił na wymiar Ale jeszcze poszukam... No własnie - tylko ta kasa.... WESOŁYCH i RODZINNYCH ŚWIĄT!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 09.04.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 jeszcze raz zdrowych i szczęśliwych świąt i mokrego dyngusa michalus wyslalem zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 16.04.2004 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Michalus dzięki za zdjęcia. Fajnie zobaczyć domek taki jak mój w innym wykonaniu Nie wiedziałem, że budowałeś z BK na klej. Będziesz to ocieplał? Mam jeszcze pytanko bo nie widac na tych zdjęciach: pod tarasem wejściowym masz jakieś wejście? Jest tam kratka wentylacyjna. Pytam bo ja go chyba podmuruję tak jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 16.04.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Odnosnie ocieplenia do do konca nie jestem zdecydowany, okna tak wstawjalem ze sa lekko przesuniete do przodu i moge jeszcze dac okolo 5cm styropianu. Odnosnie ganku to z drugiej strony jest wejscie pod ganek, mozna tam zrobic skladzik na drewno do kominka lub inne szpargaly :)pozdrawiam michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 21.04.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam, jesteśmy po zakupach dachówki, rynien, okien połaciowych oraz kominów Schreyer. Szok cenowy, ale tak to jest przy budowaniu domku Teraz czeka nas jeszcze zakup styropianu i drzwi zewnętrznych. A z budową ruszamy dopiero pod koniec czerwca. Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 10.05.2004 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Hej. Co tam u Was? Po wejściu do Uni nic nie robicie Ivo dalej jesteś w szoku? Zaczekaj na wykończeniówkę ta dopiero potrafi zaszokować (przynajmniej u mnie tak było) U mnie położone parkiety jutro mają przyjść je pocyklinować. Mam zrobioną łazienkę na dole. Tydzień temu wykopalem szambo bo niedoczekałem się na kanalizację. W sobotę wstawiłem też drzwi wewnętrzne na dole bo na górze dopiero po cyklinowaniu. Zastanawiam się teraz na jakie kolory pomalować ściany. Coraz bliżej do przeprowadzki Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.05.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Szok mi już minął, bo zakończyliśmy wydatki na ten rok i wydaliśmy kaskę. My na budowie pracujemy tylko w wakacje, więc zaczynamy pod koniec czerwca A wykończeniówka to naprawdę masę kaski pożera? Ile procentowo? No to bedzie się szykował kolejny SZOK greg - a kiedy dokładnie ma być przeprowadzka - macie taki termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 12.05.2004 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 No to macie teraz wakacje budowlane Ivo Trudno powiedzieć ile to jest procentowo wykończeniówka ale mnie zaskakuje Jakoś przy budowie potrafiłem wszystko wyliczyć a teraz nazbiera się tyle pierdółek i to wszystko niby małe kwoty ale kosztuje. Chcemy się przeprowadzić w połowie czerwca. Tak, że jescze ok miesiąca czasu mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 19.05.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 No to super macie - my dopiero będziemy się wprowadzać w następnym roku, pewnie w sierpniu. A ta wykończeniówka to mnie teraz męczy i już się zastanawiam co i jak, i o czym nie zapomnieć. A dodatkowo planuję jak urządzić ogród Miłego! W czerwcu znowu będziemy budowlańcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.06.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Chłopaki, no i mam pierwszy problemik w roku budowlanym W salonie mam drzwi tarasowe, przesuwane - okno będzie dostarczone z dwa tygodnie. teraz przygotowujemy podmurówkę i nas zatkało. Facet przy mierzeniu tego okna liczył otwór od wylewki razem z parkietem (17 cm) i wyjdzie na to, że okno nie bedzie idelanie sięgało do podłogi, tylko będzie min. 5 cm nad nią i powstanie sztuczny prób. SZOK!!!! Co mamy robić? Załamałam się Mozę podmurować jakoś belkę od góry o 5 cm - ale to chyba fikcja. HELPIK! A co u Was na budowie? Praca pewnie idzie pełna parą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 18.06.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 GLX - 5 : co sądzicie o tym projekcie?w piwnicy byłby jeszcze garaż i jedno pomieszczenie.dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 18.06.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 shago - ogólnie domek wydaje się sympatyczny i prosty w budowie. Co do minusików - wiatrołap za mały - może warto powiększyć kosztem pokoju 3? (będzie miejsce na wygodnę garderobę) I wtedy moze też łazienkę, a WC zamienić na spiżarnię..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 23.06.2004 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ivo 5 cm to nie jest dużo. Dostaw drzwi do podłogi a górą uzupełnić lukę styropianem i zapiankować. A my już od ubiegłej soboty MIESZKAMY ! shado zgadzam się z uwagami Ivo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 24.06.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Jednak mieliśmy szczęście, gdyż okazało się, że okna nasze jeszcze nie są przygotowane i zmieniliśmy wymiary - od razu humorek mi się poprawił greg - ale macie SUPER!!!!! Było świętowanie? A jak pierwsza noc? I jak ogolnie wrażenia już z drugiej strony - nie jako budowlańca, a mieszkańca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 28.06.2004 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ivo jest SUPER. Pierwsza noc nie była zbyt udana bo nie dała nam spać mlodsza córa. Akurat zaczęło się u niej ząbkowanie. Teraz jest juz ok. Jakiegoś wielkiego świętowanie jeszcze nie było. Jedynie najbliższa rodzina. Wypiliśmy szmpana Nie ma jeszcze za bardzo gdzie posadzić gości Odwiedzają nas tylko przyjaciele i zobaczyć jak żyjemy. Oficjalna parapetówka jeszcze przed nami Jeszcze trochę roboty zostało do zrobienia na parę lat U Ciebie pewnie prace ruszyły pełną parą. Wakacje się zaczęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 29.06.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 greg - jeszcze raz gratulacje A masz moze zdjęcia z domku? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda domek po urzadzeniu, w którym miejscu masz np. wannę, kanapę, kuchenkę itp. Jejku - byłbym bardzo wdzięczna, gdybyś zrobił kilka fotek i podesłal - z gory dzięki!!!!!! U nas z budową ruszamy od czwartu, dzisiaj mężulek ma jeszcze Radę Pedagogiczną. Zaczniemy od przygotowania garażu (tynk, kable) do wstawienia bramy, a potem podmurówki pod oknami - za dwa tygodnie wstawiamy okna i drzwi może szybciej. Kolejny etap prac to kominy, ścianki działowe do końca i oceiplanie. W sierpniu natomiast dachówka. A z ciekawostek to jestem na początku 6 miesiaca z bliźniakami (chlopaki!) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 30.06.2004 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ivo zdjęcia jakieś znajdę i podeślę Ci jak tylko zeskanuję lub dorobię cyfrówką Problem będzie z fotką wanny bo na razie jej nie mam Wanna ma być w górnej łazience a ta czeka nie zrobiona na lepsze czasy. Kanapę to już byśmy kupili tylko, że nam się gusta różnią i musimy się jeszcze dogadać z żoną Na razie stoi w salonie pożyczony materac. Wow!!! To jest wiadomość. Wam to się należą gratulacje Twój mąż to dobry majster. I dom postawi i ........ ech Trzymaj się i uważaj na siebie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts