Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie tanio kupić pelety?

kanab

Recommended Posts

• 3 weeks później...
... Pellet o szarawym zabarwieniu ma dużą zawartość popiołu i może doprowadzać do błędnej pracy pieca.

Kłaniam się, czasami zdarza mi się pozaglądać na forum, choć raczej nie bardzo często.

Co do koloru peletów, wg moich doświadczeń, to szarawy jest OK, np. z drewna liściastego, sprawdzałem taki kiedyś z firmy w Nakle nad Notecią i był dobry.

Na pewno złe z tych co sprawdzałem były pelety koloru dość ciemno brązowego - zawierają one korę, a ta ma dużo kurzu i piasku, jako zewnętrzne warstwy drzewa zawsze zakurzone. Ten kurz (w tym drobny piasek) potem spieka się (skawala) w palniku i daje szlakę - zapycha palnik.

Moim zdaniem należy unikać peletu brązowego.

I unikać firm, które mówią, że pelet brązowy jest dobry- chcą upchnąć stare zapasy nieświadomym klientom (chyba że dadzą próbkę do spalenia i faktycznie okaże się dobry, tj. dający mało popiołu i szlaki, a dużo ciepła).

Gdzie kupić:

- kolejne żródło informacji o producentach to giełda drzewna :spam:

Tam można znaleźć trochę adresów firm.

Powodzenia i pozdrawiam

...atomik

Edytowane przez Greengaz

• 6 years później...
  • 1 month później...
trochę temat przedawniony ale jakby ktoś nadal był zainteresowany pelletem to polecam biogroup.eu..można u nich uzyskać naprawdę niskie ceny jednak uzależnione jest to od wielkości dostawy..pellet jest dobry i na długo starcza..szczegółów możecie dowiedzieć się pod nr tel 603 79 69 70; 601 46 06 26..mają bogatą ofertę(ja np biorę pellet z tofu) i więc na pewno znajdziecie tam coś dla siebie

• 3 years później...

Witam!

Ja zawsze zamawiałam pellet lokalnie u dystrybutora, ale trochę w zeszłym roku mnie zawiódł bo podniósł kosmicznie ceny za dostawę do domu. Poszukałam w necie i kupiłam pellet prosto od producenta firmy [moderowano] wchodzisz, klikasz i zamawiasz i w zasadzie w ciągu kilku dni pellet był u mnie. Teraz zamówię na pewno przed sezonem, może będzie lepsza cena. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 9 months później...
  • 10 months później...
  • 2 years później...