askala 30.09.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Czy na złączu np w lini ogrodzenia ZE montuje ograniczenie przeciwprzepięciowe klasy B (chyba). Z tego co się orientuje to powinien ale nie musi. Złacze dochodzi jakies 200 linia kablowa (w ziemi) od samego transformatora. Niedlugo będą mi robić przyłącze i zaczołem kompletowac wyposażenie swojej rozdzielnicy i nie wiem jakie mam zakupic zabezpieczenia przeciprzepięciowe napewno klasy C ale czy B tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 30.09.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Nie montuje. Co prawda linia jest kablowa ziemna 200m zainstaluj w swojej rozdzielnicy ochronniki C Jeśli będziesz miał piorunochron na budynku to zainstaluj B+C w jednym aparacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 30.09.2005 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 czy SPC-S-20/280/4 Moellera bedzie dobry ?nie planuje piorunochronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts