Jerzysio 03.10.2005 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...prosimy o szczegóły, co w nim takiego....J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.10.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Nie pamiętam czy byłam u Szwejka ale moim hitem z Pragi był Velkopopovický Kozel http://www.kozel.cz/images/page_main/kozlici/cerny.jpg http://www.kozel.cz/download/pivo_roku_2004.jpg Pychotka. Trochę dla znawców goryczki może być za słodki, ale.......... I najgorsze jest to że pije się jak bezalkoholowe a potem coś z nogami nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.10.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jerzysio ze mnie żaden znawca ale to piwko wchodziło mi w dosyć dużych ilościach bo po prostu dobre było i dostępne w każdym miejcu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Pychotka. Trochę dla znawców goryczki może być za słodki, ale.......... I najgorsze jest to że pije się jak bezalkoholowe a potem coś z nogami nie tak No właśnie brak goryczki to dla mnie duża zaleta. Oj Wciorniastek widzę że mamy podobne doświadczenia z tym piwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...że z nogami, to normalne ...aaaaaaa, znaczy siem, że łone takie bardziej do starej Warki podobne... ..a wiela Volt ono zaposiadywuje ? J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ja przepraszam za badzo głupie pytanie.. ale dlaczego piwiarnia w sondażach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 03.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Staram się być wierny jednemu browarowi, swojemu Sam sobie piwko warzę asz, a można parę szczegółów prosić na temat procesu produkcyjnego? nie to żebyś od razu zdradzał swoje tajniki, ale choć parę wskazówek... a ja najbardziej lubię takie piwko, w którym dobbrze czuć smak goryczki (heineken na przykład, albo łagodniejszy grolsz) . byleby nie żadne słodkie wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...a, przeczytaj uważnie początek Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.10.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...że z nogami, to normalne ...aaaaaaa, znaczy siem, że łone takie bardziej do starej Warki podobne... ..a wiela Volt ono zaposiadywuje ? J Jeszcze słodsze bardziej pod babskie Karmi. Takie trochę owocowe. Jakby suszona śliwka. A co do procentów to nie chcę coś pokręcić ale chyba 14 volt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ....aaaa, to ja dziękuje... a 14 to raczej zawartość ekstraktu J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...a, przeczytaj uważnie początek Pozdro J hmmm tylko ze znależć was tu to sztuka.. no chyba ze chcecie zeby tego piwa wiecej dla was starczyło m. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Maksiu ...trafiłeś w sedno J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.10.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 to ja jednego Heinekena proszę piwo to najbardziej mi smakuje w czasie prac ogrodowych, albo podczas ogniska. Kompletnie nie "wchodzi" jak jest mi zimno, albo czytam książkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ..bo w pierwszym przypadku to trza grzańca robić,a w drugim, pospólstwa trunek nijaką miarą do intelektualnej uczty przystawać nie może...J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki procesJ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Staram się być wierny jednemu browarowi, swojemu Sam sobie piwko warzę asz, a można parę szczegółów prosić na temat procesu produkcyjnego? nie to żebyś od razu zdradzał swoje tajniki, ale choć parę wskazówek... a ja najbardziej lubię takie piwko, w którym dobbrze czuć smak goryczki (heineken na przykład, albo łagodniejszy grolsz) . byleby nie żadne słodkie wynalazki. Bardzo chętnie się podziele wiedzą w miarę skromnych możliwości Może aby nie pisać elaboratów najpierw proponuję: http://www.browamator.pl/lista.php?grupa_p=13&menu_pwd[163923]=%2F3&sbl= Strona troche komercyjna, ale kompendium wiedzy jest W przypadku gdyby kogoś zainteresowało służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki proces J Warzę od dwóch lat Czas: 1.Zacieranie, filtracja, chmielenie i studzenie brzeczki 4-8 godzin 2.Fermentacja burzliwa ok tygodnia 3.Fermentacja cicha ok dwóch tygodni 4.Rozlew kapslowanie ok godzinki 5.Dojrzewanie piwka w butelkach od miesiąca (piwka lekkie oraz pszeniczne) do pół roku (portery) Mówię tu o najbardziej czasochłonnej metodzie produkcji piwa - z procesem zacierania. Przy użyciu ekstraktów słodowych czas punktu 1 wynosi ok 2 godz. Punkty 2,3,5 nie wymagają naszej asysty. Punkt 5 jest najgorszy (strasznie się dłuży) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.10.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a od jak dawna warzysz i ile faktycznie czasu zabiera taki proces J Warzę od dwóch lat Czas: 1.Zacieranie, filtracja, chmielenie i studzenie brzeczki 4-8 godzin 2.Fermentacja burzliwa ok tygodnia 3.Fermentacja cicha ok dwóch tygodni 4.Rozlew kapslowanie ok godzinki 5.Dojrzewanie piwka w butelkach od miesiąca (piwka lekkie oraz pszeniczne) do pół roku (portery) Mówię tu o najbardziej czasochłonnej metodzie produkcji piwa - z procesem zacierania. Przy użyciu ekstraktów słodowych czas punktu 1 wynosi ok 2 godz. Punkty 2,3,5 nie wymagają naszej asysty. Punkt 5 jest najgorszy (strasznie się dłuży) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...a smakowo to jak jest...czy można z czymś porównać ?J Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 03.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 asz, dzieki za link faktycznie wyłumaczone super chyba się zabierzemy z drugą połówką za to warzenie. mamy tez jakieś stare przepisy jednej z babć. będziem kombinować dzięki ...a smakowo to jak jest... czy można z czymś porównać ? J no właśnie....? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41285-zapraszam-do-piwiarni-klubowej/page/2/#findComment-842470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.