rafal9 30.09.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Szukam szamba z dowozem i instalacją w Warszawie.Najlepiej tanie i dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 30.09.2005 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 ponawiam zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.10.2005 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Czyżby nikt nie instalował u siebie szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzex 05.10.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 w ubiegłym roku zakładałem szambo i firmę ta mogę spokojnie polecic : http://www.salexpol.pilickanet.pl/ ; Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe i Usługowe "SAŁEXPOL"Paweł SałkiewiczOwadów 2226-631 Jastrzębia kom. 0604-710-251tel. (048) 381-17-43fax. (048) 384-77-96 z dowozem i zamontowaniem. samemu tylko trzeba otwor zrobic a i ceny byly najniższe - a szukałem długo. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.10.2005 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Dzięki za namiar,ceny rzeczywiście mają dobre. Tak przy okazji: jaka jest różnica pomiędzy dwukomorowym a jednokomorowym?Czy ma to jakikolwiek wpływ na użytkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzex 05.10.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 JA ROBILEM TRZY ZBIORNIKI PO 6200 L I SA POŁĄCZONE ZE SOBĄ. A JAKA JEST RÓŻNICA - NIE MAM POJECIA. ZRESZTA ZBIORNIKA NA 18 000 L BY MI NIE PRZYWIEŹLI, W OSTATNIM ZAWSZE MOZNA ZROBIC "DZIURKE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.10.2005 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 JA ROBILEM TRZY ZBIORNIKI PO 6200 L I SA POŁĄCZONE ZE SOBĄ. A JAKA JEST RÓŻNICA - NIE MAM POJECIA. ZRESZTA ZBIORNIKA NA 18 000 L BY MI NIE PRZYWIEŹLI, W OSTATNIM ZAWSZE MOZNA ZROBIC "DZIURKE" 18 m3? To sporo. Miałeś do tego niezależne pozwolenie? Przecież można w domku jednorodzinnym tylko do 10 m3? Chyba, że nie ma co się tego trzymać i robić jak się chce? Bo te 10 m3 to trochę mało i ciągle trzeba by zamawiać wozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzex 05.10.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 MONTOWALEM SZAMBO DO DOMU CZTERORODZINNEGO WIEC NIE ZNAM PROBLEMU ALE Z TEGO CO WIEM MAŁO KTO TO SPRAWDZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacooo 06.10.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 nie polecam tej firmy!!! zamówiliśmy u nich szambo 10 m3 przygotowaliśmy wykop i nic - nikt nie przyjechał, wczoraj też miało być właściciel telefonicznie nas zapewniał że wyjechało i na pewno będzie .... czekaliśmy i nic z tego. Jesteśmy naprawdę wkurzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.10.2005 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 nie polecam tej firmy!!! zamówiliśmy u nich szambo 10 m3 przygotowaliśmy wykop i nic - nikt nie przyjechał, wczoraj też miało być właściciel telefonicznie nas zapewniał że wyjechało i na pewno będzie .... czekaliśmy i nic z tego. Jesteśmy naprawdę wkurzeni Oooo, to szkoda Bo mają niezłe ceny. To może podrzucicie jakieś inne kontakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Szambo większe niż 9-10m3 nie ma sensu bo większość wozów asenizacyjnych zabiera 8-9 m3. jaka jest różnica pomiędzy dwukomorowym a jednokomorowym Najprościej mówiąc-w głębokości. Jednokomorowe ma wysokość do 1,8-2m a dwukomorowe 1,1-1,3. Ponadto jednokomorowe powinno się stosować tylko tam,gdzie wody gruntowe są głęboko(szamba te mają spoinę na środku). Dwukomorowe są oczywiście droższe. Ja założyłem największe jakie znalazłem jednokomorowe,płytkie(1,3m)-8,5m3 Całość z transportem,montażem,kołnierzem 0,5m,żeliwnym włazem,wyrzutnią kosztowała chyba 2,1 tys zł. Zwykłe,jednokomorowe tej wielkości powinno być ze 300-400 zł tańsze. Zadzwoń Porzyczka Piotr 602-758-460 Jest to w Radomiu,przy wylocie na W-wę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 07.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Właśnie w poniedziałek zamówić szambo u tego Pana - dwukomorowe, 8 m3. Termin realizacji około tygodnia. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.10.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 A tak przy okazji pytanie z innej beczki: wykop pod szambo opłaca się robić samemu, czy może wziąć koparkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.10.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Jak lubisz kopać i masz piaseczek-to kop.U mnie jest glina.Dziurę 4*3*2 kopałbym kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.10.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Ja mam sam piasek.To ile by to zajęło dla dwóch średnio-zdolnych kopaczy bez przyuczenia zawodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 07.10.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Wszystko zależy od ilości napojów chłodząco-wyskokowych, których konsumpcja z reguły w takich sytuacjach rośnie. Ja próbowałem z zasypywaniem wykopów, w końcu się poddałem i wezwałem sprzęt. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.10.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 właśnie miałam napisać, abys nie brał tego szamba Sałexpo. Bożena z forum (nick chyba bożena11) miała od nich szambo, było bardzo źle wykonane - tandeta. Jeśli dobrze pamiętam to ciekło na potęgę. Zgłosiła reklamację - gość ją olał totalnie. Ostrzegała innych forumowiczów.Ja po długich poszukiwaniach wzięłam szambo z firmy pana Kapuściaka z Kozerek pod Grodziskiem Mazowieckim - fantastycznie wykonane, solidny beton dobrze zbrojony idelanie szczelny (z dodatkami) plus na zewnątrz abizol - u mnie stało tydzień w wodzie i ścianki były idealnie suche. Stawiają te szamba dźwigiem budowlanym (w ramach ceny) bo zwykły HDS tego szamba (komora 5m2) nie udźwignie. Fachowa obsługa. Ja jestem bardzo zadowolona. Są drożsi niż firmy z Radomia i okolic, ale gwarantują jakość. U innego kolegi z forum szambo z Radomia napełniało się po deszczu! Niestety nie mam namiarów na firmę przy sobie. Jeśli chcesz to proszę przypomnij się na priv. Wyślę w poniedziałek lub wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 09.10.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Szukam szamba z dowozem i instalacją w Warszawie. Najlepiej tanie i dobre. Ja kupiłem 8 m3 na ul. Chotomowskiej w firmie Trans-gaz. Z dowozem i wstawieniem do wykopu zapłaciłem 1900 zł netto. Oczywiście ma wszelkie papiery. Jeśli jesteś zainteresowany to jutro podam tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 10.10.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 10.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja zamówiłam 6 m3 bo potrzebuje je na 1 rok , Cena do łapki 2550 zł (w cenie szambo, transport, wykop, montaż). Chyba nie przepłaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts