mack 30.09.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 do ściany szczyowej przylega dach skośny nad garażemdekarz radzi mi zrobić taką obróbkę ale blacha bedzie wcinała się w styropian ocieplonej ściany szczytowej i boję się że z czasem styropian sie wykruszyany comments? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 30.09.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 U mnie jest tak samo. Nie mam jeszcze ocieplenia, więc muszę zlecić przyklejenie styropianu w miejscu łaczenia dachu ze ścianą i dopiero na tak przygotowanm miejscu wykonają mi obróbkę blacharską. Ale nic mi nie wiadomo, by blacha miała wchodzić w styropian..Ponieważ nie ociaplam w tym roku, więc ten fragment styropianu przykryję folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.09.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Bardzo dobrze Ci radzi, a styk blachy i ocieplenia uszczelnij silikonem dekarskim.Nie ma prawa sie wykruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 30.09.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja mam tak zrobione. Nic się nie będzie działo - w końcu styropian będzie otynkowany. A jeżeli nie podetniesz, to woda może zaciekać po ścianie do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 30.09.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja mam tak zrobione. Nic się nie będzie działo - w końcu styropian będzie otynkowany. A jeżeli nie podetniesz, to woda może zaciekać po ścianie do wewnątrz. A możesz bardziej opisowo wyjaśnić z tym podcinaniem? Chyba nie kumam tego podcięcia. Blacha wchodzi w styropian i na to tynk? Proszę o opis, może zdjęcie jeżeli jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 03.10.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Zdjęcia (chociaż z trochę dalszej odległości) znajdziesz na mojej stronie. Generalnie wygląda to tak: blacha jest zagięta u góry, i to zagięcie jest wciśnięte w styropian (do tego celu siatka i klej musiały zostać nacięte). Tynku jeszcze nie mam, ale będzie tak: tynk dochodzi do blachy i zakrywa bruzdę w styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 05.10.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zdjęcia (chociaż z trochę dalszej odległości) znajdziesz na mojej stronie. Generalnie wygląda to tak: blacha jest zagięta u góry, i to zagięcie jest wciśnięte w styropian (do tego celu siatka i klej musiały zostać nacięte). Tynku jeszcze nie mam, ale będzie tak: tynk dochodzi do blachy i zakrywa bruzdę w styropianie. Obejrzałem zdjęcia. Dzięki za wyjaśnienie. U mnie musi być dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 05.10.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 pasco - też obejrzałem Twoje zdjęcia. Mam jedno pytanie, ponieważ nie widac tego dokładnie na zdjęciach. Do jakiego poziomu masz murowane szyty : spód krokwi czy wierzch krokwii?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 06.10.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 pasco - też obejrzałem Twoje zdjęcia. Mam jedno pytanie, ponieważ nie widac tego dokładnie na zdjęciach. Do jakiego poziomu masz murowane szyty : spód krokwi czy wierzch krokwii? pzdr Do wierzchu krokwi. Było robione tak, że najpierw murarz z grubsza wymurował szczyty, potem przyszły krokwie, a potem było ścinanie wg krokwi i wypełnianie ewentualnych braków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 06.10.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Tak myślałem.Ponieważ jak mi się wydaje masz ścianę co najmniej dwuwarstwową, czy nie myślałeś, że będziesz miał tzw zimne szczyty ( na górze ściana izolowana jest tylko deską). Czy nie lepiej było wymurować ok 8-10 cm poniżej wierzchu krokwi i wypełnić to styropianem ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 06.10.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Hmm, nie zastanawiałem się nad tym. Może faktycznie to był błąd? Teraz to pozostaje mi tylko poutykać styropian albo wełnę pomiędzy łaty. Z boku ściany są ocieplone (krokiew zewnętrzna jest odstawiona o 15 cm od muru, tak żeby wszedł styropian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts