brombel 30.09.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Mam dostęp do kanalizacji, jednakże ze względu na różnicę poziomów, ścieki nie mogą być odprowadzane grawitacyjnie, a wyłącznie przy użyciu przepompowni ścieków. Mam dylemat, koszt przepompowni to ~10 tys PLN, zasilanie, pompa, koszt energii elektrycznej, przeglądy, serwis oraz duży zbiornik fekalny - brak rezerwowego zasilania. Alternatywą jest POŚ. Użytkownicy POŚ mają bardzo zróżnicowane opinie - mnie odstrasza smród, ograniczenia w korzystaniu z powierzchni do rozsączania, ograniczenia w zakresie stosowanych w domu chemikalii, konieczność stosowania dodatków bakteryjnych i koronny argument żony - stop zmywarce. Proszę o opinie i poradę, dziś mieszkam w bloku, w przyszłym roku kończę budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts