Alanta 31.01.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2002 Najprościej byłoby zażądać od konstruktora podania obliczeń stropu, a konkretnie części dotyczącej sprawdzenia dopuszczalnych ugięć. Stropy monolityczne projektuje się indywidualnie i konstruktor ma obowiązek dostarczyć takie obliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.01.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2002 Jeszcze raz sprawdz obliczenia statyczne stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2002 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2002-02-21 19:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.02.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Musisz okreslic przyczyne ugiecia, dopiero wtedy mozna cos dzialac. Wczesniej szkoda inwestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2002 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2002 Aziel odpisz co powiedział konstruktor na ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 18.02.2002 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Konstruktor bez mrugnięcia okiem stwierdził spokojnie, że strop się ugiął w ramach normy, mnie jednak nie do końca to przekonało, bo nie znam tej normy. Bardziej zależy mi na dobrym zabezoieczeniu ścian przed dalszym pękaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 A ten rodzaj zbrojenia tzn, fi 8 wynikał z projektu czy powstał na gorąco?Gdyby ugięcie się powięszało tak jak u mojego sąsiada to on kuł bruzdę w stropie, dźwigał strop podnośnikami a w miejscu bruzdy betonował belkę.Miejmy nadzieję,że u Ciebie się obejdzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 18.02.2002 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Projekt zbrojenia wchodził w skład projektu, i naprawdę był to karbowany fi 8. Jedyne co ostatnio mi się nasuwa to fakt, iż betonowanie tego stropu przebiegało w upalny dzień, i nastąpiła awaria stetera. Zanim drugi steter się rozstawił, minęło jakieś 45 min. Przez ten czas beton się kręcił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Tak to może być jednym z powodów ale ja uważam, że przy rozpiętości stropu 4 m powinno być zaprojektowane zbrojenie fi 10 jak nie fi 12 lub fi8 i żebro rozdzielcze. Może ktoś z konstruktorów tu się odezwie i pomoże koledze ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2002 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2002 zabezpieczeniami rys bardzo dobre środki ma firma deitermann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts