aereco_rf 29.01.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Przekażę do działu technicznegopozdrawiamrafaereco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aereco_PQ 29.01.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Szanowna Alicjantko! Niestety obawiam się ze wszelkie wyjaśnienia dotyczące problemów z nawienikami w tym przypadku to "musztarda po obiedzie". Idea i rozumowanie było jak najbardziej słuszne ale jak zwykle problem tkwi w szczegółach. Zastosowano zbyt dużą ilośc nawiewników w praktycznie jednym pomieszczeniu. Prawie taką samą ilość (4) mozna było rozmieścić w całym domu - osiągnięto by odpowidni poziom wentylacji, a jednocześnie nie było by problemów z tak dużym miejscowym wychłodzeniem. Zdaję sobie sprawę że te wyjaśnienia w żadnym stopniu nie poprawią Twojego samopoczucia. Jeśli można chciałbym się przy okazji zwrócić do osób zainteresowanych zastosowaniem naszego systemu: prosze o nadsyłanie projektów Waszych domów - postaramy się dobrać nasze elementy do konkretnego przypadku, podając również wstępne koszty. Dobór wykonujemy bezpłatnie - jednyny koszt to znaczak pocztowy w jedną stronę Zadję sobie sprawę że forum to nie mmiejsce na reklamę ale myślę że sytuacja jest szczególna wobec tego informuję że dane (i oczywiście adres) mozna znaleźć na stronie http://www.aereco.com.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 29.01.2003 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 On 2003-01-29 12:13, aereco_PQ wrote: Jeśli można chciałbym się przy okazji zwrócić do osób zainteresowanych zastosowaniem naszego systemu: prosze o nadsyłanie projektów Waszych domów - postaramy się dobrać nasze elementy do konkretnego przypadku, podając również wstępne koszty. Dobór wykonujemy bezpłatnie - jednyny koszt to znaczak pocztowy w jedną stronę Pozdrawiam Ha, to pozwolę sobie w ramach testu poprosić o opinię, gdzie powinnam umieścić nawiewniki. Potem oczywiście napiszę, gdzie je umieściłam. Dla ułatwienia dodam, że są tylko na parterze no i więcej niż 1. Rzut domu jest na stronie http://www.wlasny-dom.pl , a dom nazywa się Trawertyn. Oczekuję z drżeniem serca i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aereco_PQ 30.01.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Wstępny rzut oka na projekt sugeruje zastosowanie 5 (ewentualnie 6) nawiewników na parterze i 2 na pietrze. Szczegóły przedstawię jutro. Pozdrawiam PQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Frankai > z tego co wiem Twój plan jest juz w drodze powrotnej do Ciebie ... a tak przy okazji ... chciałbym nawiazać do wątku nieograniczania wolności (zamykanie/otwieranie) ... jak się czujesz na forum gdzie nie możesz wpisać swojej nazwy użytkownika bez wcześniejszej rejestracji ?? czu nie jest to w jakimś sensie ograniczenie Twojej wolności wyboru ?? pozdrowineiaraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aereco_PQ 31.01.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Ha, to pozwolę sobie w ramach testu poprosić o opinię, gdzie powinnam umieścić nawiewniki. Potem oczywiście napiszę, gdzie je umieściłam. Dla ułatwienia dodam, że są tylko na parterze no i więcej niż 1. Rzut domu jest na stronie http://www.wlasny-dom.pl , a dom nazywa się Trawertyn. Oczekuję z drżeniem serca i pozdrawiam Zgodnie z zapowiedzią garść szczegółów dotyczących rozmieszczenia nawiewników:PARTER:sypialnia-1 sztukagabinet-1 sztukapokój-1 sztukapokój dzienny-1 sztukajadalnia-1 sztukakuchnia- jeśli jest kuchenka gazowa to 1 sztuka, jeśli elektryczna to ewentualnie mozna zrezygnować z nawienika.PIĘTROW każdej sypialni w po 1 sztuce Dodatkowo polecam założenie kratek wywiwenych higrosterowanych na kanałach w łazienkach , garderobach, WC, i kuchni (jeśli jest kuchenka elektryczna bo jeśli gazowa to nie).Zakładam, iż wszystkie wymienione wyżej pomieszczenia posiadają kanały wywiewne bo jeśli nie to jest to błąd w sztuce budowalnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Aereco_rf - po pierwsze przy sformułowaniu o pogwałcaniu mrugnąłem, po drugie czasem używam metody "kija w mrowisko" by wyciągnąć wiedzę od innych (w tym wypadku wyszło, że niezamykanie wynika z normy), po trzecie moje konstytucyjne prawo tak na prawdę nie jest pogwałcone, bo wszak mogę wybrać inną firmę, lub nie dać nawiewnika w ogóle. Takie wtykanie kija w mrowisko ożywia też dyskusję i pobudza emocje. W tym wypadku było ono ewidentne, bo skoro firma którą uważam za lidera nie robi tego co oczekują klienci, to coś się za tym musi kryć. Na Forum można w wielu miejscach wypowiedzieć się anonimowo, więc argument nie jest zbyt mocny. A propos - Twoja wypowiedź jest właśnie anonimowa, więc może Ty to nie Ty Dzięki za projekt. Czekam wobec tego z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 31.01.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 On 2003-01-31 09:07, aereco_PQ wrote: Zgodnie z zapowiedzią garść szczegółów dotyczących rozmieszczenia nawiewników: PARTER: sypialnia-1 sztuka gabinet-1 sztuka pokój-1 sztuka pokój dzienny-1 sztuka jadalnia-1 sztuka kuchnia- jeśli jest kuchenka gazowa to 1 sztuka, jeśli elektryczna to ewentualnie mozna zrezygnować z nawienika. Parter się zgadza; kuchenka elektryczna, więc bez nawiewnika PIĘTRO W każdej sypialni w po 1 sztuce Nie ma żadnego! W każdym pokoju są po 3 okna połaciowe + okno w lukarnie. Myślałam więc, że niekoniecznie muszą być nawiewniki. Ale mogę dołożyć. Dodatkowo polecam założenie kratek wywiwenych higrosterowanych na kanałach w łazienkach , garderobach, WC, i kuchni (jeśli jest kuchenka elektryczna bo jeśli gazowa to nie).Zakładam, iż wszystkie wymienione wyżej pomieszczenia posiadają kanały wywiewne bo jeśli nie to jest to błąd w sztuce budowalnej. Kanały są w tych pomieszczeniach, ale kratki normalne. W łazienkach są za to wiatraczki. Jestem pełna uznania dla fachowości i dzięki za sugestie. Pozdrowienia Luśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aereco_rf 01.02.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Frankai > taak, internet to przezabawne medium i słowo medium bardzo do niego pasuje przez swoją wieloznaczność ... co do logowania - sam proponowałeś, żebym się zalogował to wtedy można śledzić moje wypowiedzi ... przy zalogowaniu jak wiesz trzeba podać swoje dane (pomijam fakt, że w większość forum jestem kobietą urodzoną 1.01.1900 z województwa dolnośląskiego pozdrowienia raf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 01.02.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Czy mogłabym prosić o sugestie co do ilości nawiwników? http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=74.W spiżarni są dwa otwory w ścianie zewnętrznej nawiew i wywiew, w pomieszczeniu gospodarczym jeden. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 02.02.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 aeroco-RF nie róbcie z tego wątku o wolnościach obywatelskich PS wystarczy pozmieniać ustawienia wswoim PC i Windows sam za ciebie klei login i hasło wystarczy wcisnąć enter, a na to chyba sił ci starczy 8: (chyba, że jako osoba prawdziwie wolna pracujesz na Linuxie - no to wtedy się napocisz przy tych kilku ruchach palców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aereco_PQ 02.02.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 On 2003-02-01 22:04, Pyza wrote: Czy mogłabym prosić o sugestie co do ilości nawiwników? http://www.projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=74. W spiżarni są dwa otwory w ścianie zewnętrznej nawiew i wywiew, w pomieszczeniu gospodarczym jeden. Dziękuję. Odpowiedź w poniedziałek I jeszcze jedna uwaga: Naprawdę bedę bardzo wdzięczny o nadsyłanie listownie (na adres firmy) kopi projektów domów. Umieszczenie linku do projektu wydaje się skuteczne ale niestety pod tymi adresami kryją się rysunki moze ładne dla oka ale niewiele mówiące. Aby w pełni ocenić sytuację potrzebne są rysunki budowlane. To nie jest jakieś widzimisie ale konieczność. A przy propozycji wentylacji mechanicznej (bo i taką mamy w swojej ofercie) wręcz niezbędne. Pozdrawiam PQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Pyza > propozycja umieszczenia elementów aereco: Nawiewniki: PARTER: pokój gościnny - 1 sztuka pokój dzinny - 1 sztuka jadalnia 1-sztuka PIĘTRO: w sypialniach po 1 sztuce pokój do pracy - 1 sztuka Polecam kratki higrosterowane w łazience na parterze i piętrze. W garderobie powinien być kanał - jesli tak jest to polecam kratkę. Jeśli w kuchni jest kuchenka elektryczna to również polecam kratkę - w przypadku kuchenki gazowej nie (ale jak znam życie to napewno jest okap i tak nie ma gdzie umieścić kratki ) . Zakładam że w pomieszczeniu gospodarczym umieszczony jest piec (terma, podgrzewacz itp) gazowy wobec tego tam nie stosujemy kratek regulowanych. Pozdrawaiam i polecam się na przyszłość. PQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 03.02.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Dziękuję serdecznie za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.02.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Muszę się podzielić z Wami doświadczeniem współpracy z Aereco. Po wysłanym do nich e-maila, w którym opisałem co w którym pomieszczeniu oraz wysłaniu linków do strony z moim projektem otrzymałem na drugi dzień odpowiedź i propozycję zastosowania nawiewników i kratek ze wskazaniem typów i ceny.Życzyłbym sobie takiej współpracy ze wszystkimi.Pozdrawiam ForumowiczówKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Ja zamontowalem w drewnianych oknach nawiewniki "sterowane" ręcznie - koszt ok. 20PLN/szt. Próbowałem w mojej okolicy (Opole) dostać/dowiedzieć się o nawiewnikach Aereco, ale firmy figurujące na stronie Aereco jak współpracujące robiły wielkie oczy lub zachowywały się niepoważnie ("nie ma tego kolegi", "tylko do produkowanych okien" itd.). Zrezygnowałem.Posiadając wilgotnościomierz nie mam najmniejszego problemu z odpowiednim ustawieniem, a jednak to cieszy gdy ma się samemu wpływ na coś (samochód też mam bez automatycznej skrzyni, i jest to wybór świadomy). Z materiałów dot. nawiewników higrosterowalnych wynika, że ustabilizowanie się wilgotności w pomieszczeniu następuje przy ok. 50%, co prowadzi do stałego otwarcia mniej więcej w połowie nawiewnika. To to mogę zrobić sam, a za cenę jednego "automatu" mam kilka manualnych. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 A gdzie takie tanie nawiewniki można kupić i kto je produkuje. Może jakieś podasz namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 http://www.flopsystem.com.pl - WrocławMyślę, że coś sobie dobierzesz (żeby było jasne, nie mam z nimi nic wspólnego poza tym, że kupiłem od nich listwy wentylacyjne).Wysłali za pobraniem - wszystko OK. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 19.02.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 No, wreszcie - ktoś robi "ręczne" - dla mnie wiadomość super. Pytanie totalnie lamerskie: jak to się instaluje? Wycina się dziury w oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 19.02.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Właśnie, jak to się instaluje?.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts