plzws 30.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ostrzegam przed nierzetelną firmą Natura produkującą okna i drzwi.10 lipca zamówiłem w tej firmie drzwi zewnętrzne (cena 6500zł) wpłacając zaliczkę, od sprzedawcy otrzymałem informację że drzwi będą za 6 tygodni.Po 6 tygodniach otrzymałem informację że drzwi nie weszły jeszcze do produkcji.Drzwi ostatecznie pojawiły się po 8 tygodniach (sukces) ale niestety po ich zamontowaniu okazało się że: są wypaczone góra-dół, drzwi są za duże w stosunku do ościeżnicy i się nie zamykają, stwierdziliśmy też liczne obtarcia i zarysowania.Drzwi zdemontowano i zabrano do fabryki informując nas że po 3 tygodniach otrzymamy nowe.Po 2 tygodniach oczekiwania w odpowiedzi na mój telefon otrzymałem informację że drzwi będą za 3 tygodnie.Po pisemnej interwencji w fabryce i małej aferze w punkcie sprzedaży fabryka wyznaczyła sobie ostateczny termin realizacji reklamacji na 30 września 2005.W dniu wczorajszym poinformowano mnie całkiem przypadkowo że drzwi nie są jeszcze gotowe. W dniu dzisiejszym podjąłem decyzje o skierowaniu sprawy do sądu celem uzyskania od nierzetelnej Natury zwrotu zaliczki 1800zł wraz z ustawowymi odsetkami karnymi.Całą sprawę opisuję po to aby osoby które zastanawiają się nad zakupem drzwi lub okien zapoznały się z działaniami tej firmy i wzięły pod uwagę jej praktyki wobec klientów.Oczywiście standardem obsługowym w firmie Natura jest nie odbieranie telefonów i unikanie odpowiedzi na pytania klientów. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i mam nadzieję że ominą ich tego typu przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 30.09.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Nawet najlepszym się zdarza.A może jakieś zdjęcie?Ja ma okna, drzwi wejściowe, parapety wewnętrzne i parapety zewnętrze (już zamówione) tej firmy i generalnie nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam PS.Moi znajomi procesowali się taż z Gebauerem - a jak piszą fachowcy na Forum to elita wśród drewnianych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 30.09.2005 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Nawet najlepszym się zdarza. A może jakieś zdjęcie? Ja ma okna, drzwi wejściowe, parapety wewnętrzne i parapety zewnętrze (już zamówione) tej firmy i generalnie nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam PS. Moi znajomi procesowali się taż z Gebauerem - a jak piszą fachowcy na Forum to elita wśród drewnianych okien. OK rozumiem że się zdarza ale można by tak frontem do klienta. Osobiście nie jestem przyzwyczajony do obsługi w stylu "Leję na Pana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 30.09.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja też nie. Ale jak w składzie z dachami pan mnie olał bo chciałem dach z wykonawstwem a on mógł mi sprzedać tylko materiał - to się wyleczyłem. A ja go pytałem o namiary na jakiegoś wykonawcę, jakiegokolwiek - nic, miał mnie w du...e i przy okazji jadł obiad. No i całe przedsięwzięcie było na ok. 50 tys. zł i firma podobno porządna.No comment. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 30.09.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 no... to jest to Ja z kolei po zamontowaniu okien wrocilem sie do jednego punktu z oknami bo mieli takze fajne drzwi wew. A tu pusto i kartka " wszystkie osoby poszkodowane przez...... wiec poszedlem gdzie indziej i mila pani zarzyczyla sobie wplaty 30% , a jak drzwi przyjda to przed montazem reszte............. i niby nie rozumiala w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.09.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Moi znajomi procesowali się taż z Gebauerem - a jak piszą fachowcy na Forum to elita wśród drewnianych okien A to ciekawe...ostatnio moja znajoma też reklamowała Gebauera...interweniowała sama pani prezes...mówiła, że takie rzeczy prawie wcale się nie zdarzają i ona powiedziała, że z tego powodu nie mają nawet działu ds. reklamacji...ale jak widać...kropla drąży skałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dołączam się do ostrzeżenia przed firmą Natura. Z oknami i drzwiami było wszystko ok,ale kiedy zachciało mi się parapetów drewnianych to zaczęła się kilkumiesięczna walka. Jakość obsługi klienta bardzo spadła. Potwierdza to też mój sąsiad,któremu zachciało się drzwi z tej firmy. Gdybym wiedziała,że będą miała takie problemy z parapetami,to nie brałabym od nich okien. Bo chociaż pan z Natury twierdzi inaczej,to jakby nie patrzeć okna i parapety mają ze sobą związek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.10.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Cholera to z tego wynika, że ja miałem chyba farta.Okna, parapety, drzwi, parapety zewn. - wszystko z Natury - i nie mam do nich większych zastrzeżeń. Na parapety wew. czekałem 4 tyg. ale tak mi powiedzialno przed zakupem i tyle to trwało.Zamawiane w salonie na Bartyckiej w W-wie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Cholera to z tego wynika, że ja miałem chyba farta. Okna, parapety, drzwi, parapety zewn. - wszystko z Natury - i nie mam do nich większych zastrzeżeń. Na parapety wew. czekałem 4 tyg. ale tak mi powiedzialno przed zakupem i tyle to trwało. Zamawiane w salonie na Bartyckiej w W-wie Pozdrawiam A kiedy to było? Ja też na Bartyckiej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 okna i drzwi ~listopad 2004paprapety ~2 miesiące temupaprapety zewn. ~2 tyg. temu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Identycznie jak ja. A jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 12.10.2005 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dołączam się do ostrzeżenia przed firmą Natura. Z oknami i drzwiami było wszystko ok,ale kiedy zachciało mi się parapetów drewnianych to zaczęła się kilkumiesięczna walka. Jakość obsługi klienta bardzo spadła. Potwierdza to też mój sąsiad,któremu zachciało się drzwi z tej firmy. Gdybym wiedziała,że będą miała takie problemy z parapetami,to nie brałabym od nich okien. Bo chociaż pan z Natury twierdzi inaczej,to jakby nie patrzeć okna i parapety mają ze sobą związek. My ostatecznie dogadaliśmy się z firmą Natura. Po postawieniu sprawy na ostrzu noża wreszcie raczono zadzwonić do nas z fabryki. Zaproponowano żebyśmy ocenili poprawione drzwi i zaproponowali ile chcemy za nie zapłacić. Ponieważ nie wszystkie usterki usunięto (kilka małych zadrapań) zaproponowaliśmy firmie 50% rabatu z zachowaniem 2 letniej gwarancji. Panowie z Natury po pewnych próbach przekonywannia nas do siebie przystali na naszą propozycję. I tak w piątek będę miał drzwi Natury za połowę ceny. Zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Pożyjemy,zobaczymy. Życzę Ci jak najlepiej,ale mi panowie z Natury też różne rzeczy obiecywali. A z fabryką miałam hotline.I nic to nie dało. Poza rachunkiem za telefon. Dlatego bądź czujny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.10.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mnie ,na szczęście, już na wstępie wybili z głowy zamawianie u nich okien.Pełna arogancja,brak poszanowania klienta.Na Bartyckiej.A i okna widziałem ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 12.10.2005 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Pożyjemy,zobaczymy. Życzę Ci jak najlepiej,ale mi panowie z Natury też różne rzeczy obiecywali. A z fabryką miałam hotline.I nic to nie dało. Poza rachunkiem za telefon. Dlatego bądź czujny! No nie taka sytuacja całkowicie odpada. Drzwi juz stoją, montaż w piątek. Jak nie to pogadamy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Pożyjemy,zobaczymy. Życzę Ci jak najlepiej,ale mi panowie z Natury też różne rzeczy obiecywali. A z fabryką miałam hotline.I nic to nie dało. Poza rachunkiem za telefon. Dlatego bądź czujny! No nie taka sytuacja całkowicie odpada. Drzwi juz stoją, montaż w piątek. Jak nie to pogadamy inaczej. http://www.zbychdom.republika.pl/icon/Misiek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja w każdym razie podtrzymuję swoje ostrzeżenie przed tą firmą.Całkowite olewanie klienta.Nieudolność,brak profesjonalizmu,żenada.Zarówno w biurze w-wkim jak i w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 22.11.2005 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja w każdym razie podtrzymuję swoje ostrzeżenie przed tą firmą. Całkowite olewanie klienta. Nieudolność,brak profesjonalizmu,żenada.Zarówno w biurze w-wkim jak i w fabryce. Moja "przygoda" z Naturą juz się skończyła. Wstawiono nam drzwi z 50% upustem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 A moja przygoda ma ciąg dalszy.Dobre przygody się tak szybko nie kończą. Teraz drzwi wejściowe.Sosnowe,które się pięknie wyginają w łuk przy ościeżnicy i robi się szpara.U nas zamek od strony wewnętrznej jest oblodzony, u sąsiada klamka w domu jest cała w lodzie. Sąsiad,także klient Natury, miał już 2 razy wymieniane drzwi,a przecież wcześniej takich mrozów nie było.Teraz przymierza się do kolejnej wymiany i pójdą jeszcze drzwi balkonowe.On ma wszystko z sosny,okna także.W związku z tym drzwi balkonowe wygięły się w łuk i w pokoju jest dużo lodu. Jak sobie pomyślę,że znowu mam się z nimi kontaktować,to ... ps.Pieniędzy do dzisiaj nie otrzymałam. Z takim chamstwem nie spotkałam się podczas całej budowy.A jak to na budowie,przewinęło się trochę narodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreb 09.02.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 jakie upusty dostaliscie przy oknach i drzwiach natura? a dodatkowo, czy ktos z Was placic wszystko z gora zeb dostac dodatkowy upust? pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts