Piotr_S. 30.09.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Trochę odwlekły mi się plany montowania bramy, ale w końcu sie za to zabrałem. Montuję bramę garażową, uchylną, ok. dwumetrową. Poszukuję producenta automatyki do bramy - wcześniej słyszałem dobre opinie o Nice. Czy możecie je potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienio 03.10.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 No to dobre słyszałeś opinie i jak najbardziej się pod nimi podpisuję. Mam u siebie Nice od 2 lat i wszystko działa świetnie. Tak że ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caravaggio 03.10.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Potwierdzam, Nice, Came, Faac- z moich poszukiwań dobre opinie. Sam wlasnie chcialem zakladac napedy: do wjazdowej przesuwnej(3m) i garazowej (2.15 wys).W zwiazku z tym dodatkowo pytanie czy:montowaliscie sami naped?kupno w internecie(allegro) jest jakies 20% tansze niz nawet od znajomego dealera (interesy ze znajomymi;), tylko czy to bedzie potem dzialac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Mialam Nice , jest okMontowal sprzedawca , ale jestem pewna , ze mozna zrobic to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.10.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 mam nice ale automat do bramy wjazdowej - ogolnie sprawuje sie calkiem, calkiem - tylko piloty kiepskie z trzech dwa sie rozpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 04.10.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Nice mialem jakies 4 lata i raz tylko w zimę zawiódł (na początku stopniał śnieg a potem na noc ścisnął mróz). Napęd do bramy wjazdowej był ok dopóki nie ukradli go . Teraz do bramy wjazdowej i do bramy garażowej kupiłem siłowniki CAME ze względu na możliwość dodatkowego mocowania przy bramie wjazdowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostrożny 04.10.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Mam NICE w bramie wjazdowej (przesuwna) już grubo ponad rok i nie miałem dotąd żadnych awariiani kłopotów. Ode mnie będzie plus dla siłownikó tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.10.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 jak juz gdzies pisale mma mam 3 silowniki Nice'a z pilotem smilo i wszytsko jest OK. A piloty fakt, troche nietrwale, jak sie nosi po kieszeniach to obudowy pekaja, ale mozna kupic je osobno (obudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskier 07.10.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 No ja kiedys juz tu pytalem o porade w sprawie silownikow i dzieki poradom forumowiczow (za co jestem wdzieczny) sprawilem sobie silowniki Nice. Jak na razie bez zadnych klopotow, dzialaja sprawnie i cicho – jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_S. 13.10.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Widzę, że Nice cieszy się sporym zaufaniem i ma niezłą opinię wśród forumowców. No to mam nad czym się zastanawiać. Czy ktoś jeszcze chcialby się wypowiedzieć? In plus, lub in minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 14.10.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Mysle że do takiej małej bramy dobry bedzie kazdy siłownik.Ja mam w bramie 4.5 metra napęd który poleca do swoich bram producent ( Wiśniowski) Do bramy wjazdowej ( 6 mb) mam Nice. mój brat ma Facc czy jakoś tak do swojej bramy.i jest OK. Mój kolega do bramy ok 2.5 uchylnej kupił w jednym z hipermarketów najtańszy napęd jaki był.uzywa go dość intensywnie od 5 lat i nigdy nie było z nim problemu.Pozostaje kwestia mocowania napędów zależna od warunków technicznych. estetyka, jakość pilota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 14.10.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Ja też mam Nice'a do bramy uchylnej. Montowałem sam. Instrukcja jest dość obszerna. Od kilku ładnych lat(5, może 6) chodzi bez problemów. Raz tylko mi zaczął szwankować bo elektronikę mam na słupku i zaczęła mi się dostawać do niej woda. Okazało się że przenikała przez kabel antenowy. Wlatywała przy antenie, a wychodziła na złączu płytki i robiła zwarcie. Po usunięciu anteny, która w moim przypadku nie jest wcale potrzebna, wszystko wróciło do normy. Jedna uwaga jeśli chodzi o dobór samego sterowania. Jest kilka opcji. Można kupić jedno- lub dwu kanałowy. Można z automatycznym zamykaniem, lub bez. Tzn, otwierasz bramę i po zadanym czasie brama zamyka się sama. Lub w innej opcji zamknięcie jest realizowane naciśnięciem pilota. W tym drugim przypadku zbędne wydaje się zakupienie czujników przy bramie, które niedopuszczą do zamknięcia jeśli w bramie jest jakaś przeszkoda. Chociaż podejrzewam, że w marketach sprzedają komplet i nie ma możliwości doboru. Ja kupowałem u przedstawiciela Nice'a i mogłem sobie dobrać dowolną konfigurację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienio 14.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Ja też jak swoje siłowniki kupowałem, to u oficjalnego dystrybutora Nice i bardzo byłem wdzięczny za pomoc miłych panów, bo mi pomogli dobrać wszystko odpowiednio do warunków i samej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts