Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAHONIA mpb1971

Recommended Posts

Jak to nie mogłaś się zalogować :o i nic nie mówiłaś tyle miesięcy :o :wink: .

A nie trzeba było mnie się zapytać, przecież bym Ci powiedziała jak to się robi :lol: .

Fajnie, że masz już ogrodzenie - uffff :D i że kostka się robi :D i ogródek i w ogóle.

To teraz czekam na zdjęcia i proszę się nie wykręcać deszczem.

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj nic nie udało się wrzucić, photocite coś odmawia mi posłuszeństwa. Ale spróbuję teraz:

jak widać wszędzie totalny bałagan:

http://mpb1971.photosite.com/~photos/tn/181_1024.ts1183479086000.jpg

http://mpb1971.photosite.com/~photos/tn/182_1024.ts1183479233000.jpg

http://mpb1971.photosite.com/~photos/tn/180_1024.ts1183479256000.jpg

i znów nie mogę wklejać dalej, może następnym razem... :cry:

Gohna, pięknie :D

Ogródek nabiera kształtów, już widać jego charakter. Piękny, naturalny kolor kostki i te okrąglaśne, jasne otoczaki, z pewnością ładnie się wkomponują w zieleń na rabatach.

Wklejaj zdjęcia, będę kibicować, pozdrawiam :D

Gohna co to za kostka? ślicznie się prezentuje

Zauroczyła mnie ta kręta ścieżka przed domem i te duże kamienie, rewelacja !

Monka,

ta kostka to Nostalit Bruk-Betu, kolor: multigran orzechowy i multigran miodowy z taką lekką posypką. Na poprzedniej stronce są zdjęcia ze strony producenta. Niestety okazało się w trakcie układania, że wśród tych kostek nie ma w ogóle trapezów, w związku z tym musiałam zrezygnować ze wzorów (czyt. okręgów) na podjeździe, a i fale na chodniczku są ze sporymi szparami. Ale co tam, nie widać :wink:

Gohna, pięknie :D

Ogródek nabiera kształtów, już widać jego charakter. Piękny, naturalny kolor kostki i te okrąglaśne, jasne otoczaki, z pewnością ładnie się wkomponują w zieleń na rabatach.

Wklejaj zdjęcia, będę kibicować, pozdrawiam :D

Tolu,

jak mi miło, że zajrzałaś do mnie. Zapraszam częściej i liczę na kibicowanie :lol: :lol: :lol:

• 2 weeks później...

Wreszcie dotarłam do Ciebie :wink: :D Gohna.

Kostkowe wygibasy super :D i bardzo fajne masz te otoczaki.

I jeszcze bardzo podoba mi się pomysł z tymi białymi kamyczkami.

Gohna załóż konto na innym serwerze, bo photosite już nie działa, a we wrześniu wszystkie zdjęcia znikną. Może na http://www.fotosik.pl ??

Czekamy na ciąg dalszy ogródkowych zdjęć :D .

Bardzo piękny, gustowny dom i śliczny ogród. Mam pytanie w kwestii balustrady (i Twoja i teściów bardzo mi się podoba :) ) - czy robił Ci ją ktoś z okolic Krakowa :wink: ? Jesli tak, byłabym Ci bardzo wdzięczna za namiary na priva.

cieszę się, że Ci się podoba. Niestety nie mam dobrych wiadomości :wink: , pan od balustrad moich jest spod Radomia a teściów spod Białegostoku...

pozdrawiam :lol:

Gohna załóż konto na innym serwerze, bo photosite już nie działa, a we wrześniu wszystkie zdjęcia znikną. Może na http://www.fotosik.pl ??

Czekamy na ciąg dalszy ogródkowych zdjęć :D .

dzięki Sonika za informację, przekleję zdjęcia do fotosika.

Obiecuję zdjęcia ogródka niedługo... :lol:

Nie no fantastic!!! Zauroczyło mnie... wszystko: kostka, kręte alejki i fajne te kamyczki wokół domu!!

miło :oops: , mnie się też podoba napiszę nieskromnie :wink: . Ale mam nadzieję, że kiedyś będzie jeszcze ładniej...

Kiedy porosną drzewa (których jeszcze nie posadziłam), zazieleni się trawa (której jeszcze nie posiałam), zakwitną wiosenne kwiaty (?), i zalśni w słońcu woda ze stawu, rozrzucana drobnymi promyczkami z fontanny...

Ufff, to chyba piątek się odzywa... już się obudziłam z marzeń. :wink:

pozdrawiam

[

Kiedy porosną drzewa (których jeszcze nie posadziłam), zazieleni się trawa (której jeszcze nie posiałam), zakwitną wiosenne kwiaty (?), i zalśni w słońcu woda ze stawu, rozrzucana drobnymi promyczkami z fontanny...

Ja też się rozmarzyłam Gohna , a przy fontannie i stawie szczególnie, bo taki upał, że hej :wink: .

• 1 month później...
Nie no fantastic!!! Zauroczyło mnie... wszystko: kostka, kręte alejki i fajne te kamyczki wokół domu!!

miło :oops: , mnie się też podoba napiszę nieskromnie :wink: . Ale mam nadzieję, że kiedyś będzie jeszcze ładniej...

pozdrawiam

Witaj Gohna :D i jak tam sprawy ogródkowe się mają?

Co posadziłaś nowego?

Proszę zaraz się pochwalić zdjęciowo oczywiście.

A masz już trawkę?

Hej Soniczko,

na Ciebie zawsze można liczyć dobra kobieto :wink: . Znów wyciągnęłaś mnie z czeluści zapomnianych stron forumowych.

Melduję posłusznie: trawa posiana (i dosiewana), posadzone nowe krzewy, zrobiona skarpa z drugiej strony domu.

Teraz w zasadzie czekam na:

1. pierwsze koszenie (mam nadzieję już niedługo) :lol:

2. dostawę podkładów kolejowych (w najbliższy poniedziałek) :lol:

3. więcej kasy na drzewa do ogrodu (perspektyw brak) :cry:

4. a przede wszystkim na wiosnę, żeby zobaczyć, jak wszystko się rozrasta... :wink:

a zdjęcia... jakoś nie mogę zaprzyjaźnić się z fotosikiem, ale obiecuję w wolnej chwili poświęcić mu troszkę czasu. Może jeszcze w tym tygodniu... 8)