Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAHONIA mpb1971

Recommended Posts

Gohna,

oglądam sobie po raz enty Twoją balustradę i mam pytanie - czy zadecydowałaś już w jakim kolorze będzie pochwyt?

Mamy w sumie podobne kolory i ciekawa jestem co wybierzesz?

Ja sobie jakiś tam kolor wybrałam :wink: , małż twierdzi co innego, a Ty?

Sonika,

to dziwne, ale przestałam myśleć o zmianie koloru pochwytów na ciemny. Wydaje mi się, że dzięki naturalnemu kolorowi drewna sprawiają wrażenie lżejszych, więc na razie będą takie jak na zdjęciach. Może kiedyś... :wink:

Ciekawa jestem co Ty wybrałaś ? a jaki pomysł ma Twój małż a w ogóle to jakie będą u Was balustrady ?

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gohna, to dokładnie tak jak mówi mój małż. Ja chcę w kolorze drzwi, ale może rzeczywiście dać jasną, tak jak Ty masz?

Myślałam, że dwa różne kolory drewna obok siebie będą źle wyglądać. Wychodzi jednak na to, że jest OK - jak zwykle same dylematy :-? .

Cieszę się, że się odezwałaś, bardzo wołałam..... :wink: :D .

Ja o ogródku też zaczynam myśleć, ale baaardzo cichutko.

Pozdrawiam serdecznie

Sonika

• 1 month później...
Gohna - ile płaciłaś za zrobienie ogrodzenia?

Maluszku

:o ale u nas nie ma ogrodzenia, chyba, że chodzi ci o ten kawałek betonowy ?

bartar

belki wyglądają ładnie, ale tylko z daleka... :wink: , na szczęście nikt z bliska ich nie ogląda. Nie dawaliśmy przy łączeniach żadnych listewek - wygląda średnio ale tylko my wiemy o tym :wink: .

Niestety nazwy kompletu ani producenta nie pamiętam. Kupiliśmy go ładnych parę lat temu w sklepie meblowym na Okęciu, na przeciw Agaty.

Maluszku

a Whisper mówił, że podmurówkę robił u Ciebie ten sam gostek co u niego tynki. A toś my się dogadali :oops: :lol: Fakt chodzi mi o podmurówkę.

Maluszku

a Whisper mówił, że podmurówkę robił u Ciebie ten sam gostek co u niego tynki. A toś my się dogadali :oops: :lol: Fakt chodzi mi o podmurówkę.

To nie u Mpb tylko u jej teściów i nie podmurówkę tylko ogrodzenie... No i od tynków ale zewnętrznych. Czyli Lenin. Aleśmy się dogadali ;)

Maluszku

To nie u Mpb tylko u jej teściów i nie podmurówkę tylko ogrodzenie... No i od tynków ale zewnętrznych. Czyli Lenin. Aleśmy się dogadali ;)

no przecież mówiłam o tynkach prawda :D No i dobrze pamietam, że jakoś tak przy ogrodzeniu wspominałeś o Mbp tylko jakoś tak wyleciało mi z pamięci, że chodziło o jej teściów :oops: :lol: :lol:

Maluszku

no przecież mówiłam o tynkach prawda :D No i dobrze pamietam, że jakoś tak przy ogrodzeniu wspominałeś o Mbp tylko jakoś tak wyleciało mi z pamięci, że chodziło o jej teściów :oops: :lol: :lol:

ale robił tylko część ( Lenin ) a zasadnicze ogrodzenie robił jakis " przechodni" ukrainiec, którey już w zeszłym roku potroił swoje ceny...

Aleście się dogadali... :lol: :lol:

ech Sonika, nie zapominasz o mnie, to miło.

Rozmawiałam z kilkoma projektantami ogrodów, z jednym się spotkałam - z naszego forum ( po pierwszej wymianie maili okazało się, że to znajomy z dawnych czasów :o ). I na razie nie wiem co robić... :-? Projekt ogrodu kosztuje 2 tys. za te środki mogłabym przygotować teren, pod ogród 8) . Sama jeszcze nie wiem, otaczam się fachową prasą, przeglądam forum... Z wykształcenia jestem w końcu ogrodnikiem 8) , więc może zajmę się tym sama. No a jeśli sama, to powinnam iść na urlop, którego na pewno teraz nie dostanę... i tak kólko się zamyka i zaczynam myśleć od początku :wink:

Na pewno sukcesywnie będę wrzucała fotki, bez względu czy będzie to efekt pracy własnej, czy zupełnie odwrotnie...

Pewnie, że nie zapominam :D .

Gohna, jeśli z Ciebie taki fachowiec, to po co Ci projektant :o ?

Przecież sama zaprojektujesz sobie ogród i myślę że jest to najlepsze rozwiązanie, bo wiedzę masz, wiesz jakie roślinki chcesz mieć, co się nadaje a co nie, jakie są warunki, a że trwać to będzie trochę dłużej to nic.

Czekam w takim razie na fotki i daj znać jak Ci idzie.

Pozdrawiam serdecznie

Bardzo ładny dom :D , super duża przestrzeń :D . Mam pytanie jak duży jest wiatrołap, tzn. chciałabym wiedzieć jaka jest głównie szerokość. A te piękne wejściowe drzwi to jakiej firmy i jaką mają szerokość.

Aga, jak wymierzę wiatrołap zaraz dam znać, a drzwi są zamawiane przez punkt w Pruszkowie ale niestety nie pamiętam jakiego producenta. :cry: