MarzannaPG 22.04.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Piękny domek! Zazdroszczę! Może było o tym wcześniej, ale mi umknęło - przecudny ten gres w tle przecudnego piesiaczka - możesz podać nazwę, kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdav 09.05.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Cudowny domek. Kuchnia mi sie bardzo podoba. Tylko pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 18.05.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Jako jedna z wielu szczerze pogratuluje pomysłu na dom i wnętrza, przestrzeń oszałamiająca w salonie, dobry też pomysł na ciemną podłogę (mimo, ze osobiście w swoim domu takiej bym nie widziała) to ta wielkosc powierzchni sprawia wrazenie przytulniejszej i cieplejszej... poręcze jednak przy balustradzie bym pomalowała w kolorze drzwi i belek stropowych stworzyłyby jedną całość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 22.05.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej, hej, dawno mnie nie było... Dzięki, że zaglądacie do mnie. Cieszę się, że ciągle podoba się mój domek. Dziękuję też za uwagi, motyczka, pomyślę nad tymi poręczami, ale na pewno nie wcześniej niż kiedy dokończę całe poręcze. Marzanna Guzikowska gres, który mam na podłodze, to gres chiński. Nie ma dla niego specjalne nazwy a kolor to chyba marfill albo merfill, nie pamiętam, jak się to pisze. Aga - Żona Facia - wiatrołap ma 2, 7 szerokości. Na pewno szafa wnękowa się nie zmieści. Nie mogę jednak znaleźć producenta drzwi. Wszystkich serdecznie pozdrawiam, na jesieni ( mam nadzieję ) pokażę zdjęcia ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.05.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 kolejna porcja zdjęć: i wiatrołap: http://mpb1971.photosite.com/~photos/tn/580_348.ts1137881948000.jpg Aga - Żona Facia - wiatrołap ma 2, 7 szerokości. Na pewno szafa wnękowa się nie zmieści. Ja przepraszam bardzo, że zawracam głowę. Czy ten wiatrołap ma na pewno szerokość 2,7 m (270 cm). Od tej ścianki przy drzwiach do ścianki z szafką na buty jest 270 cm? Przepraszam że się dziwię, ale mam podobny w projekcie i moja szerokość to 150 cm. Dlatego ja postawię tylko szafkę na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.05.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jeszcze jedno jak dużą macie kuchnię. Bo dzięki tej wyspie robi wrażenie bardzo dużej. Tzn. ile na ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 22.05.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jeszcze jedno jak dużą macie kuchnię. Bo dzięki tej wyspie robi wrażenie bardzo dużej. Tzn. ile na ile? kuchnia ma 3,9 x 4,1 - wiem na pewno, bo poleciałam z miarką i zmierzyłam a wiatrołap... , wiatrołap podpowiadał mój małż przez telefon , a ja chyba coś pomyliłam . Teraz zmierzyłam sama - masz rację Aga - on ma u mnie 160 cm. Ale masz oko... Teraz w wiatrołapie stoją dwie szafki na buty, więc wydaje się, że troszkę luźniej się zrobiło, ale tej szafy brakuje, szczególnie zimą, kiedy przyjdą goście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Patrząc na Wasz wiatrołap teraz już wiem jak będzie wyglądał nasz. Co prawda szerokości 150 cm, ale taki sam. A drzwi macie otwierane na zewnątrz czy do środka. Kuchnia jest faktycznie duża. I bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 23.05.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A drzwi macie otwierane na zewnątrz czy do środka. Kuchnia jest faktycznie duża. I bardzo ładna. A drzwi mamy otwierane na zewnątrz. A kuchnia jest też wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 24.05.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Zjakiego projektu budujesz dom ? Bardzo ładny domek gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 25.05.2006 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Zjakiego projektu budujesz dom ? Bardzo ładny domek gratuluje projekt Mahonia z pracowni Horyzont. dziękuję za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.05.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Gohna, a jak prace ogródkowe?Trawka już jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 29.05.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Gohna, a jak prace ogródkowe? Trawka już jest? he, he Sonika... Ty się rozjeżdżasz po obcych krajach a myślisz, że ja to od łopaty nie odchodzę moja trawa jeszcze w sklepie w worku z nasionami . I jeśli Tola mi nie podpowie, to już tak chyba zostanę na tej glinie... A tak w ogóle to czekam na fachowca od ogrodzenia..., miał być kiedys tam, ale nie przyjechał, miał być w niedzielę, ale też nie dotarł... no a bez ogrodzenia ani rusz ( ani róż też ). Cieszę się, że zamówiłaś kuchnię, bardzo jestem ciekawa jaki będzie finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.05.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Gohna Z tym trawnikiem to jest tak. Jeśli masz glinę, to dobrze. Będzie zatrzymywać wodę. Na tej glinie, musisz usypać żyzną ziemię tak około 10 cm. Oczyścić ją z chwastów, korzeni, kamieni. Tak na cacy. Zagrabić równo, dobrze, żeby popadał deszcz, który ubije wszystko. Wysiać nasiona, lekko zagrabić, aby nasionka zmieszały się z ziemią i przejechać wałem. Ziemia nie może być mokra, bo się będzie przylepiać. Po zwałowaniu podlać rozproszonym strumieniem wody. Ważne by potem ziemi nie przesuszyć w momencie kiełkowania nasion. I już Przy okazji znowu się napatrzyłam na Twoje deski pod sufitem, boskie są. Super wyglądają i ta przestrzeń dzięki antresoli....ech....powtarzam się...pięknie, pięknie, pięknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.05.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tolu a jakim walkiem, ja mam taki jeden co do ciastka uzywam ale za maly chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.05.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ja polecam do ubijania trawy płaskie buty i 6 par nóg i tez bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 30.05.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tola jesteś expresowa, dzięki za instrukcję Zeljka taki wałek tez niezły, może wypróbujesz u mnie na trawniku motyczka płaskie buty może się znajdą ale 6 par nóg , ja mam tylko dwie... a swoją drogą, to może ogłoszę konkurs: " Skuteczne metody zakładania trawnika u Gohny " propozycje proszę wklejać bezpośrednio w tym temacie, oraz sugestie jaka nagroda za zajęcie I ego miejsca . Czas zamknięcia konkursu - po jesiennym pokoście traw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.05.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 specjalistką od zakładanie trawników nie jestem rzadną ale wiem, ze skuteczni są goście do deptania - bez względu jak to brzmi co nie jeden podeptałby co innego, ale skupiamy się tylko na trawniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.06.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Gohna, no to Tola już odpowiedziała, więc teraz już żadne wykręty Ci nie pomogą. Musisz się brać do roboty i tyle . Daj znać jak Ci idzie.Bardzo jestem ciekawa bo mnie też to czeka i też mam glinę . A co z ogodzeniem? Dojechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 11.06.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Niezły domek moje gratulacje Sam jestem na etapie projektowania i widzę że macie kilka rozwiązań o których myślę. Ciekway jestem czy budowaliscie z projektu indywidualnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts