Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAHONIA mpb1971

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Jako jedna z wielu szczerze pogratuluje pomysłu na dom i wnętrza, przestrzeń oszałamiająca w salonie, dobry też pomysł na ciemną podłogę (mimo, ze osobiście w swoim domu takiej bym nie widziała) to ta wielkosc powierzchni sprawia wrazenie przytulniejszej i cieplejszej...

poręcze jednak przy balustradzie bym pomalowała w kolorze drzwi i belek stropowych stworzyłyby jedną całość.. :D

hej, hej, dawno mnie nie było...

Dzięki, że zaglądacie do mnie. Cieszę się, że ciągle podoba się mój domek. Dziękuję też za uwagi, motyczka, pomyślę nad tymi poręczami, ale na pewno nie wcześniej niż kiedy dokończę całe poręcze.

Marzanna Guzikowska gres, który mam na podłodze, to gres chiński. Nie ma dla niego specjalne nazwy a kolor to chyba marfill albo merfill, nie pamiętam, jak się to pisze.

Aga - Żona Facia - wiatrołap ma 2, 7 szerokości. Na pewno szafa wnękowa się nie zmieści.

Nie mogę jednak znaleźć producenta drzwi. :oops:

Wszystkich serdecznie pozdrawiam, na jesieni ( mam nadzieję ) pokażę zdjęcia ogrodu. 8)

kolejna porcja zdjęć:

i wiatrołap:

http://mpb1971.photosite.com/~photos/tn/580_348.ts1137881948000.jpg

Aga - Żona Facia - wiatrołap ma 2, 7 szerokości. Na pewno szafa wnękowa się nie zmieści.

Ja :) przepraszam :) bardzo, że zawracam głowę. Czy ten wiatrołap ma na pewno szerokość 2,7 m (270 cm). Od tej ścianki przy drzwiach do ścianki z szafką na buty jest 270 cm? Przepraszam że się dziwię, ale mam podobny w projekcie i moja szerokość to 150 cm. Dlatego ja postawię tylko szafkę na buty.

A jeszcze jedno jak dużą macie kuchnię. Bo dzięki tej wyspie robi wrażenie bardzo dużej. Tzn. ile na ile?

kuchnia ma 3,9 x 4,1 - wiem na pewno, bo poleciałam z miarką i zmierzyłam :lol:

a wiatrołap... :-? , wiatrołap podpowiadał mój małż przez telefon :evil: , a ja chyba coś pomyliłam :oops: . Teraz zmierzyłam sama - masz rację Aga - on ma u mnie 160 cm. :roll:

Ale masz oko... :wink:

Teraz w wiatrołapie stoją dwie szafki na buty, więc wydaje się, że troszkę luźniej się zrobiło, ale tej szafy brakuje, szczególnie zimą, kiedy przyjdą goście...

Gohna, a jak prace ogródkowe?

Trawka już jest?

he, he Sonika... Ty się rozjeżdżasz po obcych krajach a myślisz, że ja to od łopaty nie odchodzę :roll: :wink:

moja trawa jeszcze w sklepie w worku z nasionami :wink: . I jeśli Tola mi nie podpowie, to już tak chyba zostanę na tej glinie... :-?

A tak w ogóle to czekam na fachowca od ogrodzenia..., miał być kiedys tam, ale nie przyjechał, miał być w niedzielę, ale też nie dotarł... no a bez ogrodzenia ani rusz ( ani róż też :wink: ).

Cieszę się, że zamówiłaś kuchnię, bardzo jestem ciekawa jaki będzie finał 8)

Gohna

Z tym trawnikiem to jest tak. Jeśli masz glinę, to dobrze. Będzie zatrzymywać wodę.

Na tej glinie, musisz usypać żyzną ziemię tak około 10 cm. Oczyścić ją z chwastów, korzeni, kamieni.

Tak na cacy. Zagrabić równo, dobrze, żeby popadał deszcz, który ubije wszystko.

Wysiać nasiona, lekko zagrabić, aby nasionka zmieszały się z ziemią i przejechać wałem.

Ziemia nie może być mokra, bo się będzie przylepiać. Po zwałowaniu podlać rozproszonym strumieniem wody.

Ważne by potem ziemi nie przesuszyć w momencie kiełkowania nasion. I już :wink: :D

Przy okazji znowu się napatrzyłam na Twoje deski pod sufitem, boskie są.

Super wyglądają i ta przestrzeń dzięki antresoli....ech....powtarzam się...pięknie, pięknie, pięknie !!!

Tola jesteś expresowa, dzięki za instrukcję

Zeljka taki wałek tez niezły, może wypróbujesz u mnie na trawniku :wink:

motyczka płaskie buty może się znajdą ale 6 par nóg :o , ja mam tylko dwie... :wink:

a swoją drogą, to może ogłoszę konkurs:

" Skuteczne metody zakładania trawnika u Gohny "

propozycje proszę wklejać bezpośrednio w tym temacie, oraz sugestie jaka nagroda za zajęcie I ego miejsca :wink: . Czas zamknięcia konkursu - po jesiennym pokoście traw 8) :D

• 2 weeks później...